puma


GRANI KAATUI KOMULAISEN MAALILLA

Kiffen – GrIFK 1-0 (0-0)

Kiffen on pelannut heinäkuun alusta alkaen kuusi ottelua. Voittoja on kolme ja tasapelejä kolme. Pistesaldo otteluista on siis 12 pistettä eli keskimäärin 2 pistettä per ottelu. Joukkueen vire on nyt vahva ja loukkaantumisten jälkeen itseluottamus ja peli-ilo ovat nousseet monella asteella.

Grani-pelissä tiistaina 9.8. Pallokentän vihreälle veralle juoksivat tällä kaudella ensi kertaa viime vuoden ykkösmaalivahti Daniel Ivanov ja kärkipelaaja Jale Naskali. Dani jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi eli pelasi hienon ottelun ja piti maalinsa koskemattomana. Jale tuli toisella puoliajalla kentälle ja osoitti heti vaarallisuutensa ohittamalla Granin puolustajia nopeutensa avulla. Viime vuoden maalitykki Feras Abid oli jo vaihdossa ja valmiina tulemaan kentälle tarpeen vaatiessa.

Pelin alku oli tasaista keskialueen peliä ja ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi pelin 18. minuutilla. Samuli Komulainen nosti viekkaan kierteisen syötön Granin puolustuslinjan taakse ja Kiffenin hyökkääjä Mutasim Bayati juoksi karkuun puolustajilta. Simo pääsi yksin keskeltä läpi, mutta Granin maalivahti Aki Holma tuli oikea-aikaisesti vastaan ja torjui laukauksen.

Granin vaarallisin tilanne syntyi 35. min. kohdalla. Granin keskityksen jälkeen pallo kimposi Kiffenin puolustajan päästä Granin hyökkääjälle maalivahdin rajalle. Kiffenin maalivahti Daniel Ivanov torjui hienosti pahan laukauksen.

Toista puoliaikaa oli pelattu 62 minuuttia, kun Jarno Leppänen karvasi pallon Granin puolustukselta ja pääsi yksin läpi. Jape juoksi 16 metrin rajalle ja kierähti ovelasti takana tulleen puolustajan ympäri. Jape näki Samuli Komulaisen nousevan sivulleen ja antoi Komun eteen herkullisen syötön. Komu ei aikailut vaan antoi vasemman lapikkaansa puhua. Kova, matala takanurkkalaukaisu upposi maalivahdin sormia hipoen oikean tolpan viereen ja Kiffen siirtyi 1-0 johtoon. Maali jokaisessa kolmessa viimeisessä ottelussa on Komun upea saalis. Mutasim Bayati oli ratkaista pelin 68. min kohdalla päästessään laidalta yksin läpi. Simo ampui mutta laukaisu meni tolppaa hipoen ohi.

Pelin lopussa Grani yritti kovasti tasoitusmaalia. Erityisesti Granin vasen linkki Puja Miraftabi sai jatkuvasti palloja ja oli hyökkäyspäässä tosi vaarallinen. Kiffenin puolustus kesti kuitenkin viime hetken painostuksen ja otti arvokkaat kolme pistettä. Voitollaan Kiffen nousi Granin rinnalle 25 pisteeseen. Ensi lauantaina Kiffen matkustaa KTP:n vieraaksi Kotkaan. Kotkalla on 18 pistettä. Kotka on aina vaarallinen kotikentällään. Edellisessä ottelussaan Kotka voitti Kuusysin vieraissa ja osoitti taistelevansa kovasti sarjapaikastaan. Kiffen lähtee nöyrästi mutta terveellä itseluottamuksella hakemaan mukavia tuliaisia Kotkan reissulta.

Veikkauspörssi:

Kultamitali ja kolme pistettä: Michael Ozor, Kiffen
Hopeamitali ja kaksi pistettä: Daniel Ivanov, Kiffen
Pronssimitali ja yksi piste: Puja Miraftabi, GrIFK

Palautetta voi lähettää osoitteeseen: palaute@fckiffen.fi