puma


KIFFEN RYÖSTI PISTEET GNISTANILTA

Gnistan – Kiffen 1-3 (1-1)

Kiffen kävi lauantaina 10.9. ryöstömatkalla Oulunkylässä. Ryöstösaaliina oli kolme pistettä selvältä ennakkosuosikilta Gnistanilta. Tappio oli kova pettymys Gnistanille, sillä se taistelee lohkovoitosta. Kiffen haastoi alusta alkaen hyvin Gnistanin tiiviillä puolustuspelillään ja hyvillä vastaiskuillaan. Keltapaidat pitivät palloa enemmän kuin mustapaidat, mutta tuhlasivat harvat maalipaikkansa. Kiffenin maalivahti Daniel Ivanov pelasi jälleen mainion pelin ja teki muutaman ratkaisevan huipputorjunnan.

Gnistan teki pelin avausmaalin 22 min. kohdalla. Tuomas Mustonen viimeisteli maalin edestä Julius Rikbergin hyvästä syötöstä. Kiffen vastasi heti minuuttia myöhemmin. Olli Huhtakangas avasi puolustusalueelta hienosti keskiympyrään Mika Helinille, Mika pisti heti nopean pystysyötön puolustuslinjan läpi juosseelle Feras Abidille. Fefe kirmaisi yksin rangaistusalueelle ja ampui varmasti takakulmaan tasoituksen. Mika loukkasi jalkansa 38. min. kohdalla ja tilalle juoksi Mutasim Bayati.

Toinen puoliaika alkoi Gnistanin painostuksella ja sen johtomaali oli lähellä. Kiffenin maalivahti Daniel Ivanov torjui ilmiömäisesti yhdellä kädellä yksi vastaan yksi tilanteessa Tuomas Mustosen kovan laukauksen. Alkuhämmennyksen jälkeen myös Kiffen sai juonen päästä kiinni ja teki vaarallisia hyökkäyksiä. Niko Raekoski antoi 58. peliminuutilla upean syötön Fefelle rangaistusalueen kulmaan. Fefe otti muutaman nopean askeleen ja laukoi suoraan juoksusta komeasti takayläkulmaan. Gnistanin maalivahti Tuomas Kettunen oli aseeton ja Kiffen johti 2-1.

Gnistanin pelaajat alkoivat käydä sitä kuumempina mitä pidemmälle ottelu eteni. Pelaajat taklasivat rumasti ja soittivat suutaan erotuomari Pete Pokkiselle. Seurauksena oli 5 keltaista korttia, kun Kiffenin varoitustili näytti puhdasta nollaa.

Pelin lopullinen ratkaisu tapahtui, kun peliä oli pelattu 72 minuuttia. Antti- Pekka Karikoski pyöräytti muutaman keltapaidan kuutamolle hyökkäysalueella ja syötti Fefen vapaaksi. Fefe eteni päätyviivalle ja syötti maalin eteen vapaaksi juosseelle Mutasim Bayatille. Simo siirsi pallon varmasti keskeltä maaliin.

Kentän paras ja tehokkain pelaaja Feras Abid nyrjäytti nilkkansa 84 min. kohdalla. Ennen loukkaantumista Fefe oli tehnyt kaksi kaunista maalia ja syöttänyt kolmannen maalin. Fefe on pelannut tällä kaudella vasta muutaman ottelun kevään loukkaantumisen jälkeen. Fefe tuo Kiffenin hyökkäykseen juonikkuutta, nopeutta, taitoa ja mikä tärkeintä, maaleja.

Voitto piti Kiffenin lohkonsa kahdeksantena. Pistesaldo näyttää 32 pistettä, kun putoamisviivalla olevilla Atlantiksella ja Susilla on 24 pistettä. Kiffenillä on jäljellä kolme ottelua, ensin Kuusysi vieraissa, sitten Sudet kotona ja viimeiseksi Käpa vieraissa.

Veikkausraati:

Kultamitali ja kolme pistettä: Feras Abid, Kiffen
Hopeamitali ja kaksi pistettä: Daniel Ivanov, Kiffen
Pronssimitali ja yksi piste: Tuomas Mustonen, Gnistan

Palautetta voi lähettää osoitteeseen: palaute@fckiffen.fi