Kausiyhteenveto

Kiffenin jalkapallojaoston edustusjoukkueen kausi 2022 oli vaiherikas ja värikäs. Paras sarjasijoitus yli vuosikymmeen, paras yleisökeskiarvo tällä vuosituhannella ja parasta meininkiä seuran ympärillä pitkään aikaan. Missä onnistuttiin ja missä jäi parannettavaa?

Tammikuu: Maltillista rakentamista

Kiffenin vuosi alkoi puolustuspään pelajaauutisilla. Dominic Savolainen, Leon Pierce sekä Korhosen veljekset Antti ja Pyry solmivat jatkosopimukset. Uutena puolustuksessa nähtiin JäPS:ta siirtynyt Valtteri Karlsson ja uusvanhana nimenä Jere Pulkkinen, joka edusti Kiffeniä viimeksi kaudella 2015.

Harjoittelun osalta vuosi alkoi edellisvuoden tapaan haasteellisesti, kun Talin halli pysyi Kakkosen joukkueilta kiinni ja Pallokenttä 1:n uutta tekonurmea ei ollut vielä hyväksytty talvikäyttöön. Myös koronarajoitukset aiheuttivat päänvaivaa. Pikku hiljaa tilanne onneksi helpotti ja edellisvuoden kaltainen katastrofi harjoitteluolosuhteissa vältettiin.

Pienoiseksi perinteeksi muodostunut talvisarja Winterliiga alkoi kuun lopussa. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Käpylän Pallo, käpyläläiset olivat parempia maalein 2-3. Kiffenin vuoden ensimmäisestä maalista vastasi Mauricio Hopsu.

Valmennukseen tuli uusi nimi pari päivää myöhemmin, kun Atte Wahlstedt liittyi remmiin. Tammisaarelaisen jalkapallokoulun nuori valmentajalupaus saapui Helsinkiin vahvaa motivaatiota uhkuen. Toinen muutos valmennusrintamalla oli urallaan Kiffeniäkin edustaneen Seppo Feltin tulo maalivahtivalmentajaksi. Päävalmentaja Mako Tukiaisen ja valmentaja Jari “Kille” Hakalan jatkot oli julkistettu jo marraskuun alussa. Tukiainen aloitti neljännen kautensa Mustien Hurmurien peräsimessä.

Helmikuu

Vuoden ensimmäinen voitto nähtiin 6. helmikuuta, kun Mustat Hurmurit kaatoivat HPS:n eli Vihreät Jääkärit Winterliigan toisessa ottelussa. Viikkoa myöhemmin kaatui Kolmosessa pelaava FC Kontu lukemin 5-2.

Kiffen julkisti uuden logonsa 10. helmikuuta, kun Kronohagens Idrottsförening KIF ry ja kaikki sen alaiset lajijaostot ottivat käyttöönsä hieman uudistetun Kiffen-logon. Näkyvin muutos oli valkoisten lehvien muuttaminen vihreiksi, mikä parantaa logon näkyvyyttä valkoisella pohjalla. Muutos otettiin vastaan pääasiassa positiivisesti.

Pelinrakentelu täydentyi tärkeällä palasella, kun 24. päivä julkistettiin Tejan Deenin jatko.

Winterliigassa kärsittiin kaksi peräkkäistä tappiota, TiPS:lle ja Honka Akatemialle.

Kauden 2022 kausikorttimyynti käynnistyi 21. helmikuuta. Kortit kävivät kaupaksi ennätyksellisen hyvin, sillä niitä myytiin kevääseen mennessä yli 100 kappaletta. Tämä loi hyvää pohjaa kotiotteluiden kasvaneille yleisömäärille.

Maaliskuu: Nimekkäitä sopimuksia

Maaliskuun alussa tehtiin kourallinen kovia kiinnityksiä. Neuvottelujen jälkeen saatiin vihdoin Cheikh Touren nimi paperiin. Ykkösessä tuhoja tehnyt Eetu Kolu tuotiin pelinrakentajan rooliin. Vasen laituri Peik Koskinen siirtyi Kiffeniin, uskoen joukkueen pelaavan viihdyttävää futista.

Kokeneiden kehäratsujen lisäksi Kiffenissä panostettiin tulevaisuuden nimiin, kun pitkän linjan kiffeniläinen Ville Ruoko alkoi vetämään esikoulu- ja alakouluikäisille liikuntakerhoa. Kiffenin junioritoiminta oli ollut kokonaan pysähdyksissä reilusti yli kymmenen vuoden ajan, joten kerho otettiin suurella ilolla vastaan.

Littipeukkua!

Kiffenin nimi näkyi kaduilla, somessa ja pleikkareilla; suomalaisen e-urheilun huippunimet Kossu72 (Jesse Kosamo) ja Egoapina (Erno Parkkonen) liittyivät seuramme historian ensimmäiseen e-jalkapallojaostoon ja pääsivät oman lajinsa Suomen Cupissa neljän parhaan joukkoon.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

Henkilön FC Kiffen (@fckiffen) jakama julkaisu

Huhtikuu: Tosipelit käyntiin

Takkuillen alkanut pre-season päättyi nousujohteisesti kolmen ottelun voittoputkeen. Viimeisessä harjoitusottelussa EPS kaatui Espoonlahdessa vakuuttavasti 2-4. Parantuneiden otteiden myötä oli hyvä alkaa keskittyä kohti panoksellisia otteluita.

Kiffen otti pitkästä aikaa osaa siihen perinteisempään Suomen Cupiin. Turnaus alkoi Kiffenin osalta kolmannelta kierrokselta. Ensimmäiseksi vastustajaksi arvottiin rakas vihollinen KäPa vieraskentällä. Kiffen meni jatkoon dramaattisen vaiheiden päätteeksi rangaituspotkukilpailun jälkeen. Rangaistuspotkukilpailussa onnistuivat kaikki Mustat Hurmurit: Dominic Savolainen, Severi Murto, Pyry Korhonen ja Fesal Mohamed!

Niko Tervonen veti pidemmän korren.

Kakkosen kausi korkattiin liigapelaajia vilisseen KuPS Akatemian vieraana kolealla Kuopion keskuskentällä. Kiffen oli pakotettu puolustuskannalle. Samuli Heiska kuitenkin vei Mustat Hurmurit johtoon toisella jaksolla, mutta voitto karkasi hyppysistä lisäajan tasoituksen myötä. Tunnelmat olivat hieman ristiriitaiset, mutta pistetili saatiin joka tapauksessa heti avattua, ja tasapeli nimekkään joukkueen kanssa antoi roimasti uskoa tulevaan.

Kiffen vahvisti vielä rosteriaan, kun laitalinkkinä viihtyvän Joona Tukiaisen sopimus julkistettiin aivan huhtikuun lopulla. Päävalmentaja Mako Tukiaisen veljenpoika oli edustanut edellisellä kaudella NJS:aa.

Toukokuu: Hyvän alun jälkeen voitoton putki

Vierasottelut jatkuivat vuorostaan Suomen Cupin merkeissä 7. toukokuuta, kun Säterin kaatosateessa kohdattiin Kolmosessa pelaava FC Espoo. Kiffen selvitti tiensä 5. kierrokselle selvin 0-4-lukemin. Urakkaa helpottivat nopeasti saatu avausmaali ja vastustajan suora punainen kortti. Maalinteossa onnistuivat Mauricio Hopsu (2), Antti Korhonen ja Dominic Savolainen.

Hyvät otteet saivat jatkoa kotiavauksessa NJS:aa vastaan. Myöhästyneen kevään vuoksi Bolliksen luonnonnurmi ei ollut päässyt vielä kukoistamaan, joten ottelu pelattiin viereisellä Pallokenttä 1:n tekonurmella. Tasaisen ja maalittoman avausjakson jälkeen Kiffen meni menojaan ja voitti 3-0 Peik Koskisen, Riku Heinosen ja Tejan Deenin osumilla.

Peik ja Riku juhlivat maalia.

Sarjakauden kolmas ottelu pelattiin sarjanousija PPJ:n vieraana Jätkäsaaren kaurismäkeläisessä ympäristössä nostokurkien ja betonibunkkerien katveessa. Kiffen käänsi 0-1-tappioaseman 2-1-johdoksi Peik Koskisen ja Riku Heinosen maaleilla, mutta kotijoukkue tasoitti viimeisellä kympillä loppulukemiksi 2-2.

Helsingin kaupunki siirsi luonnonnurmien avaamista viikolla, joten myös PeKa-kotiottelu pelattiin tekonurmella. Kiffenin peli oli pitkään sekaisin, ja sarjan häntäpäähän ajautunut PeKa siirtyi toisen jakson alussa johtoon. Se herätti Kiffenin. Joukkue tuli tasoihin osumalla, joka lähti kapteeni Severi Murron lapikkaasta, mutta merkittiin myöhemmin omaksi maaliksi. Kiffen haki ahnaasti voittomaalia, ja aivan viimeisillä hetkillä boksiin murtautunutta Joona Tukiaista tultiin kovaa takaa päin jaloille. Tuomarin pilli pysyi kuitenkin taskussa, ja Kiffen koki karvaan tasapelin.

Liian tuttu näky. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen Cupissa tuli vastaan hämeenlinnalainen HJS, ja arpa heitti Kiffenin tälläkin kertaa vierasjoukkueeksi. Pullerin tekonurmella käyty ottelu jäi Kiffenin osalta valitettavan vaisuksi. Kun vielä HJS iski puolustuksen nukahtamisista pari maalia, hyytyi Mustien Hurmurien hyvin startannut cup-juna tältä erää 5. kierrokselle. Tuloksellinen tavoite cupissa kuitenkin täyttyi.

Ailahtelevasti edennyt toukokuu päättyi vierastappioon KäPalle luonnon helmassa Kumpulanlaaksossa. Kotijoukkue tarjosi shokkihoitoa heti avausminuutin johtomaalillaan, ja loppulukemat olivat lopulta 3-1. KäPan alakerran ajatuskatkosta syntynyt Samuli Heiskan 2-1-kavennus jäi laihaksi lohduksi. Ottelu oli Kiffenille neljäs perättäinen ilman voittoa.

Kesäkuu: Makeita voittoja ja karvaita pettymyksiä

Kiffen palasi maukkaasti voittojen tielle kotiottelussa sarjakärki JIPPOa vastaan. Bolliksen luonnonnurmen äärelle saapuneet yli 200 katsojaa olivat todistamassa kotijoukkueen tiivistä ja työteliästä esitystä, joka hyydytti parhaan tehon joensuulaisten hyökkäyspelistä. Riku Heinonen vei Hurmurit johtoon avausjaksolla kulman jälkitilanteesta, ja Eetu Kolun lisäajalla syntynyt 2-0-osuma upotti vastustajan lopullisesti.

Toinen mehevä voitto saavutettiin Atlantiksen vieraana Pukinmäessä. Cheikh Toure sai viimein maalihanansa auki, ja Joona Tukiainen ja Tejan Deen kaunistelivat lukemia 3-0-voitossa. Kolmesta pisteestä maksettiin kuitenkin todella iso hinta, kun kärkipelaajista sekä Toure että hänen tilalleen vaihdettu Samuli Heiska loukkaantuivat ja joutuivat pitkäksi ajaksi sivuun.

Täydet pisteet Puksusta.

Kotiottelussa Futuraa vastaan Kiffen esiintyi flegmaattisesti, ja pisteet lähtivät ansaitusti Porvooseen lukemin 1-2. Tejan Deenin toisen jakson kavennus ei riittänyt, vaikka joukkue hakikin lopussa vimmatusti tasoitusta.

Kasvojen pesuun tuli mahdollisuus vain viisi päivää myöhemmin Lappeenrannassa. Ottelussa sarjajumbo LaPaa vastaan voitto olikin ainoa tavoite. Eetu Kolun hattutempun myötä Kiffen haki Kimpiseltä selvän 0-6 voiton. Muut maalintekijät olivat Mauricio Hopsu, Fesal Mohamed ja Daniel Åkerlund. Kiffen oli taas raiteillaan ja juhannuksen viettoon päästin hyvillä mielin.

Heinäkuu

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä Bolliksen nurmelle tuli vieraaksi kärkijoukkueisiin kuuluva Lahden Reipas. Huipputasainen ja pienten marginaalien ottelu päättyi tällä kertaa Kiffenin eduksi Peik Koskisen toisen jakson osumalla. Kiffen nousi sarjassa hienosti toiseksi. Valitettavasti ottelu jäi Kiffenin kauden viimeiseksi sen varsinaisella kotikentällä, sillä luonnonnurmen remontti alkoi odotettua aikaisemmin. Viereisellä Olympiastadionilla pelatun Super Cupin loppuottelun Real Madrid – Eintracht Frankfurt myötä Suomen vanhin jalkapallonurmi muuttui konttien täyttämäksi media-alueeksi ja parkkipaikaksi, mikä turmeli alustan. Kiffen ehti pelata kotinurmellaan vain kolme ottelua.

Kevätkierros paketoitiin Keravalla PKKU:n vieraana. Ottelu oli tärkeä, sillä molemmat joukkueet tavoittelivat paikkaa jatkosarjaan oikeuttavaan neljän sakkiin. Hieman sekavan ja mitäänsanomattoman avausjakson jälkeen Tejan Deen vei Hurmurit johtoon kauden neljännellä osumallaan. Loppua kohti hallintaa saanut PKKU kuitenkin tasoitti muutamaa minuuttia ennen loppua loppulukemiksi 1-1.

Tejan Deen tyrmäsi PKKU-puolustuksen.

Syyskierros käynnistyi pienen tauon jälkeen Klaukkalassa, jossa kohdattiin NJS. Ottelussa oli edellisestä pelistä tuttu kaava. Pyry Korhosen toisen jakson alun osuma vei Kiffenin johtoon, mutta voitto karkasi lisäajan kuudennella minuutilla kulmapotkusta. Positiivista ottelussa oli Samuli Heiskan paluu pelikentille.

Eräs kauden odotetuimmista otteluista oli Kiffenin ja PPJ:n välinen paikallisottelu Pallokentällä. Peli vetikin tekonurmen juurelle 287 katsojaa, mikä oli Kiffenille vuosituhannen yleisöennätys Bolliksen osalta. Pelillisesti ottelu jätti taas jälkeensä happamia Kiffen-naamoja. Kotijoukkue aloitti pelin erinomaisesti ja karkasi avausjaksolla 2-0-johtoon Misael Rearten ja Pyry Korhosen hienoilla maaleilla. Sen jälkeen peli kääntyi selvästi PPJ:lle, joka nousi toisella jaksolla tasalukemiin 2-2, ja Kiffenin johto oli sulanut kolmannen kerran peräkkäin. Joukkue sai kuitenkin toivotun paluumuuttajan, kun Ykkösen PK-35:ssa vähälle peliajalle jäänyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Muslim Markhiyev liittyi Mustiin Hurmureihin. “Musu” urakoi heti täydet minuutit ja toi pitkin kautta lisää juonikkuutta Kiffenin pelinrakenteluun.

Paikallisottelu houkutteli Bollikselle lähes 300 katsojaa.

Elokuu: Askel kohti neljän kärkeä

Muutaman ottelun tasapeliputki katkaistiin komeasti Kotkassa. Kotijoukkue PeKa tuli pelin alkuun vahvasti, ja vain Niko Tervosen torjunnat pitivät Kiffenin maalin koskemattomana. Toisen jakson alussa peli kääntyi Severi Murron osuman myötä, ja lopulta Kiffen vei selvän 4-0-vierasvoiton myötä täyden pistepotin mukaan Helsinkiin.

Vierasottelu JIPPOa vastaan kaukana Joensuussa oli ensimmäinen osa isojen ottelujen trilogiaa, joiden aikana tulivat vastaan myös Atlantis ja KäPa. Sarjakärki JIPPOn kohtaaminen vieraskentällä oli joukkueen siihen asti suurin haaste. Tiivis ja uhrautuva pelaaminen piti kotijoukkueen pois kunnollisilta tekopaikoilta, ja kun vielä Misael Rearten toisen jakson näyttävä kaukolaukaus vei Hurmurit johtoon, olivat osakkeet korkealla. Avauskohtaamisesta tuttu pelikirja kesti kolhuitta lisäajalle asti, kunnes pallo oli jälleen kerran viime hetkillä omassa börsässä. Harmituksesta huolimatta tasapeliä aina haasteellisessa Joensuussa pidettiin kuitenkin kelpo suorituksena. Pitkään loukkaantuneena ollut Cheikh Toure pääsi lopussa kirmaamaan kentälle.

Kotiottelussa Atlantista vastaan Kiffeniltä nähtiin vahva ja kypsä esitys. Peik Koskinen ja Joona Tukiainen tekivät avausjaksolla maalin mieheen, ja muuta ei oikeastaan tarvittu. Toisella jaksolla Atlantis pidettiin pois tekopaikoilta, ja Kiffen vei kauden keskinäiset ottelut nimiinsä pistein 6-0 ja maalein 5-0.

Elokuu päättyi kenties kauden makeimpaan voittoon, kun sarjakärki KäPa kaatui Bolliksella. Jännittävä ottelu huipentui Dominic Savolaisen 2-1-voittomaaliin pelin viimeisillä sekunneilla. Lukuisten viime hetkien tasoitusten jälkeen voitto maistui tavallistakin paremmalta. Hyvien otteiden myötä Kiffen otti vankan kiinnityksen kohti neljän parhaan joukkueen kesken pelattavaa jatkosarjaa.

Syyskuu: Kiertolaiselämää

Syksyn saapuessa Kiffenin haasteet harjoitteluolosuhteiden suhteen kasvoivat. Kaupungin omistaman Töölön pallokentän tekonurmista kumpikaan ei ollut useinkaan vapaana, joten joukkue harjoitteli milloin missäkin päin Helsinkiä. Kauden loppuun mennessä treenejä järjestettiin peräti 17 eri kentällä. Päävalmentaja Mako Tukiainen totesi joukkueen olevan kuin hippilauma, joka kiertää ympäri kaupunkia.

Haastavista tekijöistä huolimatta Kiffen jatkoi vakuuttavia otteitaan pelikentillä. Kolmas perättäinen voitto irtosi Porvoossa sarjan häntäpään Futurasta. Ensimmäinen jakso oli jälleen hieman nihkeä. Toiselle puoliajalle lisättiin kaasua, jolloin isännät tippuivat vauhdista. Samuli Heiska löi alkutahdit, ja Joona Tukiainen ja Antti Korhonen viimeistelivät lisämaalit 0-3-voitossa. Ottelu oli Kiffenille jo kymmenes perättäinen ilman tappiota.

Porvoosta saatiin Brunbergin tryffeliä makeampi vierasvoitto.

Kotiottelussa putoamaan tuomittua LaPaa vastaan voitto oli ainoa kelpuutettava lopputulos. Ottelussa jännittävintä olikin Kiffenin avausmaalin odottaminen. Sen iski lopulta hieman ennen puolta tuntia Samuli Heiska, ja Riku Heinosen kahdella lisämaalilla puoliaikatilanne oli 3-0. Toisella jaksolla tempo laski hieman, päätöslukemat olivat lopulta 5-0. Kiffenin neljän ottelun mittainen voittoputki oli sille kauden pisin.

Bolliksen luonnonnurmen lisäksi myös viime vuonna käyttöön otettu tekonurmikin meni remonttiin, minkä vuoksi KuPS Akatemia kohdattiin Brahenkentällä. Kiffenin tekopaikat olivat kortilla, kun taas KuPS Akatemia vyörytti lopussa ja oli lähellä voittomaalia. Hieman tahmaisesta esityksestä huolimatta tappiottomien ottelujen putki venyi peräti kahteentoista. Lisäksi jatkosarjaan oikeuttava neljäs sija oli käytännössä varma.

Brahenkenttä toimi varakenttänä, vaikka täyttä pistepottia ei sieltä saatukaan.

Reipas oli Kiffenille tyly isäntä Lahdessa ja voitti 3-0. Ottelu oli todennäköisesti Mustien Hurmurien kauden heikoin. Kotijoukkue oli kaikessa useamman askeleen edellä, ja Niko Tervosen torjunnat pelastivat Kiffenin suuremmalta selkäsaunalta. Lopussa turhautuminen purkautui varoitusten sekä Antti Korhosen loppukauden kestävän pelikiellon muodossa.

Lokakuu: Viimeinen rypistys

Runkosarja päättyi kotiotteluun PKKU:ta vastaan. Esitys jäi varsin ponnettomaksi ja PKKU voitti avausjakson osumilla 2-0.

PKKU hyytyi loppukesästä, joten neljäs sija hoitui lopulta varsin vaivattomasti. Se oli myös jo ennen jatkosarjan alkua varmistunut lopulliseksi sijoitukseksi, joten kauden viimeisissä peleissä Mustien Hurmurien osaksi jäi kiusaajan rooli.

Vaisusti sujuneiden viimeisten runkosarjaotteluiden jälkeen Kiffen ryhdistäytyi hienosti. KäPa Campuksella joukkue pelasi erinomaisen toisen jakson, minkä myötä joukkue tuli lisäajalla 1-1-lukemiin Riku Heinosen rangaistuspotkusta.

JIPPOlla oli mahdollisuus varmistaa nousu Ykköseen, mutta Kiffen ei antanut joensuulaisten juhlia Brahenkentällä. Kiffenillä oli ollut pitkin syksyä ongelmia saada pelaajia harjoittelemaan työ- ja opiskelukiireiden vuoksi, ja lisäksi pelistä oli useita pelaajia sivussa pelikieltojen vuoksi. Taisteleva esitys kapealla materiaalilla ja 40 minuutin alivoimalla toi jälleen 1-1-tasapelin, joka oli olosuhteisiin nähden maistuva lopputulos.

Kausi päättyi kuudenteen perättäiseen voitottomaan otteluun, kun Lahdessa koettiin lyhyen ajan sisään toinen selvä tappio, nyt lukemin 1-5. Kiffenin 1-5-kavennuksen ja samalla kauden viimeisen maalin sai kunnian puskea Cheikh Toure, jolle osuma oli samalla hyvä palkinto pitkin syksyä jatkuneesta työteliäästä tsemppaamisesta.

Tilastoja

Kiffen teki yhteensä 50 maalia 28 kilpailullisessa ottelussa. Maalinteko jakautui laajalle rintamalle, mutta kaksi nimeä nousee tehotilastoissa ylitse muiden: Tejan Deen ja Peik Koskinen. Kaksikko oli rakentamassa peräti 44 % kauden maaleista. Peik iski Kiffenin sisäisen maalipörssin voittoon oikeuttaneet seitsemän maalia ja tarjoili viisi maaliin johtanutta syöttöä. Tejan heilutti verkkoja viidesti ja antoi neljä maalisyöttöä.

Maalipörssin kakkossijalle kiilasi Riku Heinonen kuudella osumallaan. Muita kuuden tilastomerkinnän miehiä olivat Eetu Kolu (4+2), Joona Tukiainen (3+3) sekä Muslim Markhiyev (2+4), joka kirjautti komeat tehot vain kymmenessä ottelussa.

Niko Tervonen piti maalin puhtaana 11 ottelussa. Päästettyjen maalien keskiarvo oli vain 1,03.

Kotiotteluiden yleisömäärät kasvoivat selvästi. Kauden 2022 keskiarvo oli 197, kun se edellisellä kaudella oli 116. Pitkässä juoksussa kasvu on vieläkin merkittävämpää, kun otetaan huomioon kausien 2017-2019 katsojakeskiarvot: 103, 90 ja 90. Kiffenin kotipeleissä koettiin myös poikkeuksellisen hyvää tunnelmaa äänekkään kannustuksen kera.

Lopuksi

Välillä hyvinkin haastaviin olosuhteisiin nähden Kiffen pelasi erinomaisen kauden. Joukkue saavutti seuran hallituksen asettamat kilpailulliset tavoitteet sekä Suomen Cupissa että Kakkosessa. Neljäs sija on Kiffenin paras sijoitus Kakkosessa sitten kauden 2010, jolloin joukkue ylsi lohkossaan toiseksi.

Ensi kauden joukkueen rakentaminen on hyvässä vauhdissa, ja Kiffenin ympärillä on lupaavaa pöhinää. Uudelleen käynnistynyt junioritoiminta kasvaa lisää mahdollisesti perustettavan A-juniorijoukkueen myötä. Vuonna 2023 seura juhlii 115-vuotista taivaltaan heräilevänä jättiläisenä, joka vielä kolme vuotta sitten nukkui syvää unta. Vielä kun marraskuun alussa asennettu Bolliksen uusi nurmimatto juurtuu kunnolla keväällä aikana, pääsevät Mustat Hurmurit esittelemään taitojaan uudella viheriöllä. Ja katsojiakin hemmotellaan aikansa eläneiden puupenkkien tilalle vaihdetuilla uusilla penkeillä.