KäPa vahvempi mustavalkoisessa derbyssä

Kiffen ja KäPa kohtasivat sunnuntai-iltana Bolliksella. Vierasjoukkueen vahva alku oli liikaa Mustille Hurmureille.

1.8. Kiffen – KäPa 1-4 (0-3)

1. puoliaika

KäPa aloitti maalinteon jo 7. minuutilla. Oikealta laidalta alkanut hyökkäys päättyi keskitykseen. Takatolpalle suuntaunut pallo löysi tiensä lopulta Brian Mansarayn jalkaan, joka tuikkasi pallon maaliin.

Mansaray oli lähellä maalintekoa uudestaan kymmenisen minuuttia myöhemmin. Vasemmalta leikkaus sisään ja tulinen veto kohti yläkulmaa, mutta Elias Mattila sai näppinsä väliin.

21. minuutilla nähtiin ottelun ensimmäinen varoitus, kun Cheikh Toure korosti rikettä rangaistusalueen puolella.

Nelisen minuuttia myöhemmin KäPa iski uudestaan. Tällä kertaa Patrik Ahonen karkasi vapaasti läpiajoon. Vastaan tullut Mattila oli voimaton ja Ahonen iski helposti tyhjään maaliin. Kiffen skarppasi toisen takaiskun jälkeen, mutta paria lupaavan näköistä keskitystä lähemmäs maalia ei päästy.

Minuutti ennen taukoa KäPa viimeisteli vielä taukolukemiksi 0-3. Mattilan lyhyt avaus epäonnistui täysin ja Patrik Ahosella oli helppo työ pistää pallo toisen kerran verkkoon.

2. puoliaika

Kiffen suoritti tauolla yhden vaihdon: Kasper Eriksson teki tilaa Mauricio Hopsulle. Vaihto oli hyvä piristysruiske, sillä Hopsun hallitseman vasemman laidan kautta luotiin useita tilanteita. Ensimmäinen kunnon maalipaikka aukeni kuitenkin 52. minuutilla oikean laidan Tejan Deenille. Deen leikkasi sisään boxiin, mutta arasteli turhan kauan ja veto ehdittiin blokata. 55. minuutilla Ilmari Lappalaisen lähettämä kulma löysi Demba Camaran, jonka pukkaus meni niukasti takatolpalta ohi.

Kiffenin vauhdikkaan alun jälkeen KäPa passivoitui ja peitti hyvällä prosentilla kaikki syöttösuunnat. Kiffen alkoi turhautumaan tilan puutteeseen. 76. minuutilla jopa kylmänviileä Antti Korhonen otti ensimmäisen keltaisen korttinsa lähes kahteen vuoteen.

Kiffenin ottelun vaarallisimmat paikat tulivat kulmista, joten osuvasti myös ainoa osuma syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta. Rangaistusalueen tuntumassa odottanut Leon Pierce sai pallon jalkaan, eikä epäröinyt hetkeäkään: matala, pomppiva veto meni vastustamattomasti ohi KäPa-vahti Besart Mustafan.

Viitisen minuuttia maalin jälkeen KäPan Elias Collin oli karkaamassa läpiajoon ja Pyry Korhonen rikkoi Collinia suoran punaisen arvoisesti. Kiffenin raskaan sunnuntai-illan kruunasi vielä Ilmari Pohjanvirta, joka pääsi viimeistelemään 2v1-hyökkäyksen päätteeksi vapaasti pallon tyhjään maaliin.