40-vuotiaiden Suomen mestaruus Jyväskylään

Kiffenin Talissa isännöimät 40-vuotiaiden ikämiesten SM-kilpailut (JKKI 40) päättyivät jyväskyläläisjuhliin, kun FC HUKI voitti turnauksen loppuottelussa Gnistanin 3-1. Pronssin vei nimiinsä kokkolalainen No Stars. Kiffen ylsi puolivälieriin, joissa se putosi Valtille kirvelevästi rankkareilla.

Kiffenin vahva alku katkesi puolivälierään

Kisat potkaistiin käyntiin perjantaina upeassa säässä. C-lohkossa pelannut Kiffen aloitti urakkansa näytöstyyliin peittoamalla Team Vanpan selkeästi 4-0. Voittomaali nähtiin jo kuudennella minuutilla Mika Helinin viimeistelemänä. Mustat Hurmurit hallitsivat ottelua alusta loppuun, ja ainoastaan vantaalaisvastustajan erinomaisesti pelannut maalivahti pelasti Vanpan useammilta takaiskuilta.

Kiffenin avauspäivän toinen ottelu pelattiin tekonurmella. Muun muassa ex-liigapelaaja Jussi Kinnaslammen tähdittämä Kotkan Jäntevä väläytteli aika ajoin avausjaksolla, mutta kokonaisuutena mittelö oli täysin Kiffenin hallussa. Timo Valtosen tekemän ottelun kolmannen maalin myötä peli käytännössä ratkesi. Toinen jakso oli pelailua, ja Kiffenillä oli varaa säästellä pelaajiaan seuraavan päivän tärkeisiin otteluihin. Loppulukemat olivat jälleen 4-0.

C-lohkon voitto ratkaistiin lauantaina päivällä, kun lohkon päätösottelussa Kiffen kohtasi niin ikään molemmat ottelunsa voittaneen Gnistanin. Tasainen ja tarkka ottelu päättyi lukemiin 0-0, mikä riitti tuomaan Kiffenille lohkon ykköstilan paremman maalieron turvin.

Myös yleisöä alkoi löytää paikalle mukavasti. Wotkinsin grillimakkarat ja Sepon leipomat herkkupullat kävivät kaupaksi ja keräsivät jälleen kehuja.

Kiffen ja Valtti taistelivat paikasta neljän joukkoon.

Lohkovoiton myötä Kiffen kohtasi myöhemmin lauantaina puolivälierässä D-lohkon kakkoseksi sijoittuneen Puotinkylän Valtin. Hyvällä jalalla ottelun aloittanut Valtti karkasi Mikko Reinikan osumalla 1-0-johtoon, mikä oli samalla turnauksen ensimmäinen osuma isäntien verkkoon. Lisää haasteita Mustille Hurmureille toi punainen kortti. Alivoimasta huolimatta Kiffen käänsi hallintaa itselleen mitä pidemmälle ottelu eteni, ja pitkään jatkuneen painostuksen päätteeksi Templar Lokake pääsi survomaan tasoituksen aivan viime hetkillä. Varsinaisen peliajan päätyttyä seurasi rangaistuspotkukilpailu, jonka Valtti niukasti voitti. Edellisvuoden hopeajoukkue Kiffenin kultajahti katkesi siten kirvelevästi jo ennen mitalipelejä.

Mestaruus ratkesi sateessa

Neljä parasta joukkuetta jatkoivat turnaustaan vielä sunnuntaina välierien ja mitalipelien muodossa. Aamulla alkaneet rankkasateet toivat päätöspäivän ratkaisupeleihin oman mausteensa. Välierä FC HUKI – No Stars kahlattiin vielä läpi Talin ykkösnurmella, minkä jälkeen kenttä todettiin pelikelvottomaksi ja pronssi- ja loppuottelu jouduttiin viemään läpi ennakkokaavailujen vastaisesti viereisellä katsomottomalla kakkosnurmella.

FC HUKI juhlii finaalin jälkeen.

Pronssimitali matkasi Kokkolaan, kun No Stars voitti Valtin niukasti 2-1. Mestaruus ratkaistiin jyväskyläläisen FC HUKIn ja Gnistanin kesken. Ottelua hallinnut HUKI karkasi pian 20 minuutin jälkeen tulleilla Aki Katajamäen osumilla 2-0-johtoon, mutta Matti Seilonen nosti ogelilaisten leirissä toiveita kavennuksellaan. Toisella jaksolla Vesa-Matti Alhonen kuitenkin vei HUKIn ratkaisevaan 3-1-johtoon. Gnistanin lopun painostuksenpoikasta lukuun ottamatta finaali oli hyvin HUKIn hallussa, ja mestaruus matkasi Keski-Suomeen. Kiffenin ikämiesten pitkäaikainen johtohahmo Timo Huotinen luovutti joukkueen kapteenille mestaruuspytyn, ja juhlat saattoivat alkaa.

Kiffen onnittelee mitalisteja ja kiittää kaikkia mukana olleita!