Kiffen kesytti Pallo-Kissat

Kiffen voitti Mikkelin Pallo-Kissat 3-1 ja nousi voiton myötä Kakkosen A-lohkon viidenneksi. Kiffenin maaleista vastasivat Severi Murto ja kahdesti osunut Tejan Deen.

25.9. Kiffen – MiPK 3-1 (2-0)

1. puoliaika

MiPK tuli ottelun alussa kovaa päälle, mutta Kiffenin pakka pysyi hyvin kasassa. Viiden minuutin pelin jälkeen Sasu Löytty kokeili noin 30 metristä ja Niko Tervonen sai näppinsä väliin. Se jäi punapaitaisten vieraiden avausjakson ainoaksi kunnon maalipaikaksi.

12. minuutin kohdalla Kiffen oli neljästi puolen minuutin sisään lähellä siirtyä johtoon. Ensimmäisten epäonnistuneiden maalipaikkojen jälkeen kovassa vireessä viime aikoina ollut Muslim Markhiyev prässäsi pallon heti menetyksen jälkeen takaisin ja tehokaksikko Cheikh ToureTejan Deen pääsi kokeilemaan, mutta MiPK-puolustus oli kummankin vetojen tiellä. Parinkymmenen minuutin pelin tienoilla Markhiyev haki yläkulmaa, mutta Kissojen vahti Tero Makkonen yletti pallon tielle.

Kiffen-kapteeni Severi Murto.

27. minuutilla Kiffen avasi maalinteon. Antti Korhosen lähettämä kulmapotku otti pompun MiPK-puolustuksesta ja Kiffen-kapteeni Severi Murto pääsi pukkaamaan pallon sisään maalin edestä. Maali oli “Seven” kauden ensimmäinen.

Pari minuuttia myöhemmin Antti Korhonen oli taas alustamassa maalia. Vasemmalla laidalla seinän veljensä Pyryn kanssa pelannut toppari lähetti pallon yli MiPK-puolustuksen. Tejan Deen kuoletti pallon rinnallaan ja lähetti tulisen maanuoliaisen ohi Makkosen.

Nopeiden maalien jälkeen Kiffen otti pelin täysin itselleen haltuun. Vierasjoukkue tyytyi jäämään matalaan blokkiin eikä maalipaikkoja nähty enää kumpaankaan suuntaan.

2. puoliaika

Toisen puoliajan alussa Kiffen liikkui hyvin ja sai luotua ensimmäisen maalipaikan 49. minuutilla. Kelechi Anyamele asetteli rangaistusalueen reunalla ja lähetti vedon kohti etualakulmaa, mutta pallo pomppi ohi.

Kiffenin hyvä alku kääntyi nopeasti pelailuksi ja vieraat saivat pienoisen otteen ottelusta. Maalipaikoille punapaidat eivät kuitenkaan heti päässeet ja ainoa tilastomerkintä tuli 52. minuutilla Samuli Kaasalaisen saadessa varoituksen rikkeen korostamisesta.

Kiffen lisäsi johtoaan 58. minuutilla. Misael Rearte voitti pääpallon ja jatkoi eteenpäin Ilmari Lappalaiselle. Lappalainen antoi nappisyötön boxiin juosseelle Tejan Deenille, joka viimesteli vapaasti taka-alanurkkaan päivän toisen osumansa.

Tejan Deen oli lauantaina pysäyttämätön.

Pallo-Kissat iskivät kavennuksen pari minuuttia myöhemmin Kiffen-puolustuksen kommunikaatiovirheen seurauksena. Antti Voutilainen harhautti Niko Tervosen ja pääsi pistämään pallon tyhjään maaliin. Maalin jälkeen vieraat hallitsivat hienoisesti peliä, mutta maalipaikoille he eivät Kiffenin onneksi päässeet.

Kiffenin monivuotinen luottopuolustaja Pyry Korhonen piti Mustien Hurmurien esitystä kaksijakoisena.

– Pelissä oli paljon hyvää, mutta johtoasemassa pitäisi ehkä pelata vielä kypsemmin ja tappaa peli, ettei annettaisi vastustajalle edes pientä mahdollisuutta päästä peliin mukaan, Pyry totesi.

– Hyvät 60 minuuttia, joiden aikana luotiin tarpeeksi maalipaikkoja voittoon, Pyry jatkoi.