Futura maalin verran parempi

Futura kävi hakemassa täydeet pisteet Bolliksen perjantai-illassa lukemin 1-2. Kiffenin ainokaisesta vastasi Tejan Deen.

1. puoliaika

Kiffen aloitti ottelun vahvasti, mutta vieraat ottivat peli haltuunsa vartin pelin jälkeen. 4. minuutilla Tejan Deen hankki vapaapotkun päätyrajan tuntumassa. Antti Korhonen meni antamaan kaksi peräkkäistä matalaa kulmapotkua, mutta Futura-puolustus purki kummatkin vaivoitta.

9. minuutilla nähtiin Futuran ensimmäinen maalipaikka. Viime kaudella Kiffeniä edustanut oikea laitahyökkääjä Demba Camara otti kovan spurtin kohti rangaistusalueetta ja sai Antti Korhosen puristuksesta huolimatta lopulta lähetettyä matalan keskityksen maalinedustalle, mutta Kiffen-topparit onnistuivat parin sydämentykytyksen jälkeen purussa.

Alkuhetket noudattelivat kaavaa: kotijoukkueen tilanteet syntyivät Valtteri Karlssonin pitkistä rajaheitoista ja vieraiden Benjamin Thurlingin sivuvapaapotkuista. Jälkimmäisissä käytiin lähimpänä maalia 14. minuutilla. Vaikeasti luettava pallo lensi takatolpalle. Pallo osui Kiffen-puolustuksen kasassa jonkun käteen. Vanhalla säännöllä oltaisiin menty 16 metriin, mutta pitkän linjan erotuomari Niko Hänninen piti päänsä kylmänä.

16. minuutilla Futura oli jälleen lähellä iskeä vapaapotkusta. Vapaapotkuvastuussa olleen Thurlingin keskitys pomppi pariin otteeseen maalin edessä, mutta lopulta yli päädystä. Viisi minuuttia myöhemmin Futura iski. Oikealta alkanut hyökkäys päätyi polvenkorkuiseen keskitykseen, jonka lentoradalle syöksyi Futura-hyökkääjä Emil Lehtinen.

Parinkymmenen minuutin tienoilla Mauricio Hopsu kääntyi kuudentoista metrin kohdalla ja löysi rangaistusalueelle sisään juosseen Tejan Deenin, jonka yritys lensi Meilahteen. Palloa tarjottiin paljon Deenille, koska Kiffenillä oli vaikeuksia rakentaa peliä keskeltä eikä vasemman laidan yhteispeli sujunut toivotusti.

Puolen tunnin pein jälkeen Kiffenillä oli pari puolittaista paikkaa erikoistilanteista. Lähimpänä maalia käytiin Severi Murron antaman kulmapotkun jälkitilanteessa, jossa pallo pyöri hetken Futura-maalin edessä.

38. minuutilla Kiffen sai varmalta maalilta näyttäneen vastahyökkäyksen. Futura-pakin pukkaus kohti maalivahtia epäonnistui pahasti ja Mauricio Hopsu pääsi väliin. “Maukan” kuljetus kuitenkin epäonnistui ja tilan loppuessa kesken pallo pistettiin takaviistosta juosseelle Deenille. Laituri harhautteli vauhdikkaasti paikkaamaan ehtineet Futura-puolustajat kahville, mutta kunnianhimoinen ulkosyrjäveto meni reilusti yli takakulmasta.

Enempää tilanteita ei avausjaksolla nähty.

2. puoliaika

Kiffen ei tullut toiselle jaksolle toivotulla ilmeellä. Futura sai heti pari erikoistilannetta, ja muutenkin paljon painetta Kiffenin päähän.

Kiffenin ensimmäinen puolittainen maalipaikka syntyi 54. minuutilla. Mauricio Hopsulla oli hyvä tontti rangaistusalueen takaa, mutta hätäinen laukaus kimposi topparien kautta Futura-vahdin syliin.

Hetkeä myöhemmin Tejan Deen oli karata Antti Korhosen upeasta esityöstä. Linjamies esti kuitenkin Deenin aikeet liputtaessa tilanteen paitsioksi.

57. minuutilla Benjamin Thurling joutui rikkomaan oikealta sisälle leikannutta Maurico Hopsua. Dominic Savolaisen yläkulmaa kohti suuntaunut vapaapotku otti kimmokkeen Futura-puolustajan päästä ja tuomari näytti kulmaa. Kulman jälkeen Kiffen sai hetkeksi painetta Futuran maalilla.

Kiffenin hyvä vaihe loppui lyhyeen Futuran tuplatessa johtonsa 61. minuutilla. Kumpikaan Kiffen-toppari ei päässyt  katkaisemaan vapaapotkua ja lopulta pallo leijaili maalin edessä odottaneelle Henri Pulkkiselle, joka ohjasi vapaasti sisään.

Maalin jälkeen Kiffen suoritti ensimmäisen vaihtonsa Eetu Kolun korvatessa Joona Tukiaisen. Samalla Hopsu siirtyi vasemmalle laidalle. Nelisen minuutitia myöhemmin oli Riku Heinosen ja Rasmus Ruismäen vuoro tulla pois, tilalle astelivat Daniel Åkerlund ja Misael Rearte.

Tuplavaihdon jälkeen Dominic Savolaisella oli paikka pommittaa paluupallo sisään noin 15 metristä, mutta uhrautuvasti Demba Camara sai päätä väliin ja pelasti tilanteen kulmaksi. Kulmapotkun jälkitilannetta seuranneesta Kiffenin vyörytyksestä syntyi kavennus. Valtteri Karlssonin pitkä rajaheitto tuotti tulosta. Pallo lensi kaikkien yli takatolpalle, jossa vapaaksi jäänyt Tejan Deen suti pallon sisään. Maali oli Deenin kauden kolmas ja yhteensä kymmenes Kiffen-paidassa.

Kiffen sai uskoa kavennuksesta, mutta toivoa ja rakkautta ei nähty loppuhetkillä. 81. minuutilla Futura-vahti arasteli ulostulonsa kanssa ja selin päin maalia ollut Daniel Åkerlund sai suojauksen jälkeen pelattua pallon Deenille, jonka tukijalka petti ratkaisevalla hetkellä. 85. minuutilla nähtiin näyttävän nopea hyökkäys. Misael Rearte ohitti prässin tyylikkäästi ja pisti Mauricio Hopsun vauhtiin vasemmalla laidalla. Hopsu jatkoi pallon nopeasti Eetu Kolulle, joka hankki kulman.

Loppuhetkillä nähtiin paljon vääntöä ja keskityksiä, mutta Niko Tervosenkaan nousu maalilta ei auttanut ja täysi pistepotti matkasi Porvooseen.