Kiffen ja KuPS Akatemia maalittomaan tasapeliin

Kiffen ja KuPS Akatemia jäivät maaleitta Brahenkentällä pelatussa sunnuntai-illan kamppailussa. Tasapelipisteen myötä Mustat Hurmurit jatkavat lohkon neljännellä sijalla.

18.9. Kiffen – KuPS Akatemia 0-0
1. puoliaika

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia tahkottiin Kiffenin lievässä hallinnassa. Peli oli edennyt 22. minuutille, kun joukkue sai ensimmäisen kulmansa. Kapteeni Severi Murron potku tavoitti Dominic Savolaisen pään, mutta viime otteluissa pari maalia tehneen topparin pusku leijui takakulmasta ohi.

Kaiken kaikkiaan avausjakso ei vielä paljoa tarjonnut, ja maalipaikat olivat todella vähissä. Ensimmäinen sellaisen poikanen nähtiin vierailijoiden luomana vähän puolen tunnin jälkeen. Kuopiolaisten kapteeni Lauri Sahimaa nousi vasemmalta laidalta, ja pallo jäi pomppimaan vaarallisesti maalin eteen. Kiffenin maalivahti Niko Tervonen kuitenkin pelasti tilanteen syöksyllään.

Mauricio Hopsu taisteli jälleen kovalla asenteella.

Aivan jakson viimeisillä sekunneilla KuPS Akatemia sai vapaapotkun hyvästä paikasta hieman boksin takaa. Justus Lehdon vasurin laukaus suuntautui kuitenkin melko päin, eikä Tervosella ollut vaikeuksia torjua pelivälinettä.

2. puoliaika

Toisella jaksolla peli sai vauhtia. Kiffenin vikkelä laitahyökkääjä Tejan Deen erottui kentällä nälkäisyydellään puoliajan alussa.

Tunnin kohdalla KuPS Akatemian Justus Lehto oli karata, mutta Tervosen vastaantulo pelasti Kiffenin takaiskulta.

Kiffen suoritti kaikki ottelussa tekemänsä vaihdot kertalaakista ottelun 63. minuutilla. Samuli Heiska, Mauricio Hopsu ja Rasmus Ruismäki tulivat pois ja tilalle juoksivat Pyry Korhonen, Eetu Kolu ja Cheikh Toure.

68. minuutilla Lauri Sahimaa lähetti vedon keskelle. Tervonen pomputti tilanteessa mutta kahmi pallon lopulta syleilyynsä.

Kiffen alkoi ottaa peliä haltuun 70 minuutin pelin jälkeen. Pari maukasta tilannettakin nähtiin. Ensin Peik Koskinen vapautti Deenin, joka ajoi boksiin ja keskitti vaikeasta asennosta. Näyttöhaluja uhkuva Cheikh Toure sai pallon haltuun ja laukoi yli takanurkan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin samalla triolla oli jälleen pahat mielessään. Koskinen tarjoili pallon läpijuoksevalle Tourelle, joka malttoi hienosti ja jakeli pallon boksin oikeaan laitaan Deenille. Laukaus kuitenkin karkasi pahasti ohi etukulman ja maalivahti Miika Töyräs saattoi huokaista helpotuksesta.

Cheikh Toure haki ahnaasti voittomaalia.

Aivan ottelun lopussa KuPS Akatemia käänsi pelin hallinnan itselleen ja oli lopulta lähempänä voittoa. Kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua pallo keskitettiin kulmapotkusta maalin eteen Tony Miettisen päähän. Kiffenin pelasti ainoastaan Niko Tervosen erinomainen reaktiotorjunta, minkä jälkeen peliväline pyöri aivan maaliviivan tuntumassa. Vielä lisäajan alussa Kiffen-puolustajien kompuroidessa Tuomas Pippolalle avautui kuin varkain huippupaikka, mutta laukaus maalin edestä suuntautui Sturenkadulle.

Erotuomari Lassi Matilainen vihelsi lopulta ottelun päättyneeksi ja pisteet menivät jakoon maalittoman tasatuloksen myötä. Ottelu oli Kiffenille sarjakauden ensimmäinen, jossa se ei onnistunut rikkomaan kuparista. Iloisemmat ilmeet löytyivät kuopiolaisten kasvoilta, sillä tasapelilläkin joukkue otti tärkeän askeleen kohti ensi kauden Kakkosen sarjapaikkaa. Kiffen sen sijaan nousi 38 pisteeseen ja jatkaa sarjassa neljäntenä.

“Hyvä juttu on, että nolla pysyi omissa”

Kiffenin valmennustiimin Atte Wahlstedt myönsi Kiffenin esityksen olleen hieman tahmainen. Peliin lähdettiin voitto mielessä.

– Puhuimmekin perjantaina siitä, kuinka treeniviikko oli hieman niin ja näin. Kyllä sen huomasi tänään kentälläkin. Ehkä 0-0 oli aika oikeutettu lopputulos kaiken kaikkiaan, Wahlstedt totesi pettyneen oloisena.

– Tänään oli vähän tuollaista alibityöskentelyä melkein jokaiselta. Meidän on pakko liikkua enemmän sekä pallollisena että pallottomana.

Jotain positiivistakin Wahlstedt löysi. Kiffen on pelannut nyt kolme perättäistä ottelua päästämättä maaliakaan. Lisäksi sairastupa on tyhjenemässä.

– Hyvä juttu on, että nolla pysyi omissa. Pelaajatilanne on hyvä tällä hetkellä. Toivottavasti se pysyykin hyvänä.

Kauden viimeisissä otteluissa riittää pelattavaa. Kahden seuraavan ottelun jälkeen alkaa neljän parhaan joukkueen kesken pelattava nousukarsintasarja, johon Kiffen on jo varmistanut paikkansa. Eroa kärkeen on tällä hetkellä yhdeksän pistettä, tosin sarjaa johtavalla KäPalla on yksi peli enemmän pelattuna.

– Kaikki nämä tulevat viisi peliä ovat vähän kuin finaaleita meille. Lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta pelistä, Wahlstedt päätti.

Kiffenin kokoonpano

30 Niko Tervonen
5 Antti Korhonen
8 Riku Heinonen
9 Samuli Heiska (63′ -> 2 Pyry Korhonen)
10 Mauricio Hopsu (63′ -> 11 Eetu Kolu)
14 Severi Murto
17 Tejan Deen
18 Peik Koskinen
22 Dominic Savolainen
24 Rasmus Ruismäki (63′ -> 27 Cheikh Toure)
25 Liam Lokake

12 Martin Kella
6 Fesal Mohamed
16 Misael Rearte
21 Jere Pulkkinen

Kooste

Kiffenin seuraava ottelu on ensi lauantaina Lahdessa pelattava kärkitaisto sarjakolmosta Reipasta vastaan.
Runkosarjan päätösottelu pelataan Bolliksella 1.10. Vastaan asettuu PKKU.