KIFFEN KAUDEN AVAUSVOITTOON

Juuso Silventoinen
11.5.2018


9.5.2018 FC Kiffen – KäPa 1-0 (0-0)

 

FC Kiffen nappasi Käpylän Pallon kustannuksella täydet kolme pistettä kauden ensimmäisestä kotiottelustaan. Pelissä ei maalipaikoilla juhlittu, ja ottelu alkoi Mustilta Hurmureilta hieman hermostuneesti, mutta parani loppua kohti. Voittomaalin teki 70. minuutilla Kron Rexhepi.

 

Ottelun avausjakso oli läpikotaisin varovaista ja hermostuneen oloista peliä. Kiffen ei saanut parastaan irti, eikä KäPakaan ihmeempiä esittänyt. Paras maalipaikka oli KäPalla noin 10 minuutin kohdalla, kun Murat Israpov pääsi laukomaan boksin takaa puolivolleysta vastapalloon. Peliväline viuhui vain vähän ohi Besart Mustafan vartioiman Kiffen-maalin. Mustien Hurmurien tilanteet rajoittuivat lähinnä muutamaan kulmapotkuun ja niistä syntyneisiin hässäköihin.

 

Tauon jälkeen peli jatkui samoissa merkeissä kuin avausjaksokin. Kiffen alkoi kuitenkin kääntää pallollista hallintaa itselleen, vaikkakin maalipaikoille pääsy oli hankalaa.

 

Ottelun voittomaali nähtiin 70. minuutilla, kun nopean hyökkäyksen ja keskityksen jälkeen pallo jäi elämään boksiin. Paikalla oli Kiffeniin täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Kron Rexhepi, joka sijoitti pelivälineen vasempaan alakulmaan.

 

Maali vapautti Mustien Hurmurien peliä, ja viimeiset 20 minuuttia sujuivat kaikin puolin vakuuttavammin. Pallo pidettiin itsellä, eikä KäPa päässyt aloittamaan loppukiriä. Peli päättyi Kiffenille 1-0, joten Hurmurien sarjakauden toisessa ottelussa nähtiin sekä kauden avausmaali että avausvoitto. Otteluista kerätyt neljä pistettä nostavat Kiffenin sarjataulukossa kakkostilalle heti Grankulla IFK:n jälkeen.

 

Seuraavaksi on edessä matka Poriin Musan Salaman vieraaksi. Ottelu pelataan ensi sunnuntaina 13. toukokuuta.