KaaPo vei pisteet mukanaan

Juuso Silventoinen
12.6.2018


 

11.6.2018 FC Kiffen – KaaPo 0-1 (0-0)

FC Kiffen kärsi kauden toisen tappionsa, kun Kaarinan Pojat haki Bollikselta 1-0-vierasvoiton Juho Salmisen 82. minuutin osumalla. Erityisesti toisella jaksolla keltapaitaiset vierailijat olivat Mustia Hurmureita potkun edellä, joten voittoa voi pitää ansaittuna. Jobinpostia Kiffenille aiheutti lisäksi maalivahti Besart Mustafan loukkaantuminen.

Ensimmäisen 20 minuutin aikana peli lainehti viihdyttävästi päästä päähän ja kentällä oli paljon tilaa. Kiffen sai pari puolittaista tekopaikkaa. Saloum Faal pääsi laukomaan KaaPo-vahti Jesse Peltosen epäonnistuneen avauksen jälkeen, mutta Peltonen onnistui liimaamaan melko kaukaa lähteneen vedon. Muutamaa minuuttia myöhemmin hyökkääjä Kron Rexhepi prässäsi kaarinalaisten puolustusta ja sai kroppaansa väliin maalivahti Peltosen avaukseen. Pallo kuitenkin vieri hieman vasemmalta ohi.

Kiffenin hallinnan jälkeen KaaPo pääsi puoliajan lopuksi niskan päälle. Vierailijoiden avausjakson paras tilanne nähtiin 37. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa pallo pyöri vaarallisesti Hurmurien maalin suulla, mutta maalivahti Besart Mustafa venyi pelivälineen tielle ja loput hoiti puolustus. Hetkeä myöhemmin liukas Juho Salminen jallitti laidalla Kiffen-puolustuksen, mutta keskitys maalille ei tavoittanut keltapaitoja.

Toisella jaksolla tempo hidastui ja puoliaikaa hallitsi KaaPo. Noin 55. minuutin kohdalla vaihtomies Jani Luoma keskitti laidasta luukulle Elias Mastokankaalle, jonka laukauksen Besart Mustafa loistavasti torjui. Paine jatkui, ja heti perään Kiffen-maalilla oli useampi tilanne peräkkäin, mutta Mustafa kesti. Noin tunnin jälkeen mies kuitenkin loukkasi kättään, jolloin penkiltä asteli tolppien väliin Kevin Nyberg. Muutamaa minuuttia myöhemmin Juho Salminen murtautui irti Kiffen-puolustukselta, mutta Ilmari Hieta pelasti tilanteen oikea-aikaisella liukutaklauksella.

Kiffenin maalipaikat toisella jaksolla olivat harvassa. Heti puoliajan alussa Ilmari Hieta oli noussut vahvasti laidalta, mutta puolustus sai siivottua keskityksen maalin edestä väljemmille vesille. Lisäksi pelin 72. minuutilla Saloum Faal syötti Hiedan vetopaikkaan, mutta laukaus karkasi yli ja ohi.

KaaPo ratkaisi pelin, kun sitä oli käyty 82 minuuttia. Ottelussa vahvasti esiintynyt Juho Salminen käytti Kiffenin puolustuksen pallonmenetyksen hyväkseen ja laukoi kovan vedon etukulmasta sisään. Kotijoukkue ei enää saanut kunnollista takaa-ajoa aikaan, joten pisteet matkasivat tällä kertaa Kaarinaan.

Kotitappion jälkeen FC Kiffen löytyy Kakkosen B-lohkon kahdeksannelta tilalta, kun 7 ottelusta on kertynyt 9 pistettä. Pojoja lähdetään taas metsästämään kauden toisella ja samalla viimeisellä Porin vierailulla ensi lauantaina 16. kesäkuuta. Tuolloin vastassa on tätä kirjoittaessa kaksi sijaa ylempänä majaileva FC Jazz.