Maaliton tasapeli juhlahumussa

Juuso Silventoinen
11.9.2018


 

 

9.9.2018 FC Kiffen – HIFK/2 0-0

 

Kauan odotettu Kiffenin 110-vuotisjuhlaottelu FC Kiffen – HIFK/2 päättyi molempien hyvistä tilanteista huolimatta maalittomaan 0-0-tasapeliin. Ottelua Töölön lämpimään syysiltaan oli saapunut seuraamaan Mustien Hurmurien tämän kauden ennätysyleisö, 200 katsojaa.

 

Ottelun avausjakso oli HIFK:n näennäistä hallintaa, mutta vaarallisille tekopaikoille sillä ei juurikaan ollut asiaa. Peli oli hermostuneen oloista, ja varsinkaan Kiffen ei meinannut saada hommaa käyntiin, vaan syötöt karkailivat vastustajalle.

 

HIFK/2 sai loistavan tilaisuuden ottelun avausmaalin tekemiseen 40. minuutilla, kun pallo vietiin pilkulle. Besart Mustafa kuitenkin liimasi Antti Ulmasen melko keskelle suuntautuneen yrityksen.

Mustafan torjunta sytytti niin Kiffenin kuin Bolliksen yleisönkin, ja peliin tuli lisää tempoa. Kiffen saikin puoliajan loppuun kohtalaista painetta ja puolittaisia tekopaikkoja, mutta tauolle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

 

Toisen puoliajan parhaista tekopaikoista vastasi FC Kiffen. Ottelun 58. minuutilla Karim Zine lähetti vapaapotkun HIFK:n boksiin, josta Ahmed Abdi puski pallon hieman ohi Atte Otrosen vartioiman HIFK-veräjän. Viitisen minuuttia myöhemmin Zine vapautti puolestaan Eero Forsenin läpiajoon ja maalintekoon, mutta avustava erotuomari liputti tilanteen paitsioksi.

 

Omat tilaisuutensa oli myös IFK:lla. Punanuttujen Antti Ulmanen oli karata Kiffenin puolustukselta tunnin pelin jälkeen, mutta Ilmari Hieta pelasti tilanteen oikea-aikaisella pallonriistollaan.

Kiffen kiristi otettaan puoliajan edetessä. Kaksikymmentä minuuttia ennen päätösvihellystä kotijoukkue sai nopen vastahyökkäyksen. Eero Forsen siirsi pallon sivulle Karim Zinelle, jonka yläkulmaa tavoitellut laukaus kuitenkin karkasi reilusti yli.

 

Kotijoukkueen paras tilanne avautui vaihdosta kentälle tulleelle Abaas Ismailille ottelun 83. minuutilla. Leevi Saikkosen loistava keskitys tavoitti Abaasin jalan, mutta ohjaus lipsahti aivan vasemman tolpan juuresta ohi.

 

Mustat Hurmurit saivat vielä aivan viimeisille hetkille helpotusta, kun HIFK:n Muslim Markhiyev ajettiin toisen varoituksen myötä ulos. Päätösminuuteilla Kiffen ei kuitenkaan enää saanut todellisia maalipaikkoja aikaan.

 

Ottelu päättyi 0-0, ja Bolliksen 200-päinen ennätysyleisö poistui paikalta maalittoman mutta tapahtumarikkaan juhlaottelun nähneenä. Lopputulos oli molemmille joukkueille kolaus, sillä HJS Akatemia voitti samanaikaisesti BK-46:n 3-1 ja nousi Kiffenin ja HIFK/2:n ohi putoamisviivan yläpuolelle.

Kiffenillä on jäljellä kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan vieraissa FC Espoota vastaan lauantaina 22. syyskuuta. Kausi huipentuu mahdollisesti valtavat panokset sisältävään kotiotteluun, jossa vastassa BK-46, joka tätä kirjoittaessa majailee sarjajumbona.