Kiffen Kultsua vahvempi märällä Bolliksella

Juuso Silventoinen
8.7.2020

La 4.7.2020 FC Kiffen – Kultsu FC 1-0 (1-0)

FC Kiffenin tappioton alkukausi sai jatkoa, kun joukkue voitti joutsenolaisen Kultsu FC:n 1-0. Töölön pallokentän märissä ja koleissa olosuhteissa käydyn ottelun ainoan osuman laukoi 42. minuutilla Mauricio Hopsu.

Avausjakso käytiin pitkälti Kiffenin pallonhallinnassa. Ensimmäinen maalintekopaikka oli 4. minuutilla Muslim Markhiyevillä, jonka hyvän, ylös suuntautuneen kaukolaukauksen maalivahti Saku Pesonen torjui kulmapotkuksi.

Kultsu pääsi 22. minuutilla yrittämään johto-osumaa, kun Ahmed Alaeddinen rikkeen seurauksena vierailijoille tuomittiin rangaistuspotku. Pallon taakse asteli Abah Samson Akoh, jonka laukauksen kuitenkin maalivahti Niko Tervonen kädellään torjui alakulmasta. Tervonen on tällä kaudella torjunut kaksi kaikkiaan kolmesta vastustajalle tuomitusta pilkusta.

Jatkossa avausjakson parhaat paikat siunaantuivat kotijoukkueelle. Nopean hyökkäyksen päätteeksi, 29. minuutilla, Leevi Saikkosen keskitys ei aivan tavoittanut maalille hakeutuneen Samuli Heiskan jalkaa.

Kiffen siirtyi johtoon ottelun 42. minuutilla. Leevi Saikkosen mainion esityön päätteeksi Mauricio Hopsu laukoi pallon alakulmaan ja Kiffenin 1-0-taukojohtoon.

Kultsu ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Toinen puoliaika oli Kiffenille avausjaksoa vaikeampi, ja nyt oli vierailijoiden vuoro hallita peliä. Kultsun muutamat hyökkääjät yksilötaidollaan aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa, mutta kuitenkin heidät saatiin pidettyä huippuvaarallisten tilanteiden ulkopuolella. Maalivahti Tervonen selvisi lopulta melko vähällä, ja helpot pallot hän liimasi varmasti.

Päätösvihellys kaikui Bolliksella, ja ottelu päättyi Kiffenin 1-0-taisteluvoittoon. Kiffen on kerännyt neljästä pelaamastaan ottelusta kahdeksan pistettä, jotka oikeuttavat hienosti A-lohkon toiseen sijaan!

Pelit Bolliksella jatkuvat. Kiffenin seuraava ottelu on tiistaina 14.7. pelattava Helsingin paikallisottelu FC Kiffen – FC Viikingit.