Kauden avaustappio Espoossa

Juuso Silventoinen
20.7.2020


19.7.2020 FC Honka Akatemia – FC Kiffen 1-0 (1-0) 

 

FC Honka Akatemia aiheutti FC Kiffenille kauden avaustappion Tapiolan tekonurmella pelatussa vierasottelussa. Pisteet jäivät aurinkoiseen Espooseen Roope Pyyskäsen 41. minuutin maalilla 1-0.

Avausjakso oli selkeästi Honka Akatemian hallintaa. Keltamustien nuoret miehet pyörittivät peliä näppärästi pienillä kosketuksilla, kun Kiffen vielä haki tuntumaa itselleen vieraaseen tekonurmeen ja pieneen kenttään. Kotijoukkueella oli useita maalintekopaikkoja, ja esimerkiksi 13. minuutilla Hannes Woivalin laukoi pallon voimalla rimaan.

 

Honka Akatemian hallinta lopulta tuotti tulosta avausmaalin muodossa.  Pauli Katajamäen syötöstä Roope Pyyskänen pääsi nokikkain maalivahti Niko Tervosen kanssa ja siirsi pallon verkkoon. Kyseessä oli ensimmäinen pelitilannemaali Kiffenin verkkoon tällä kaudella. Tämän 43. minuutilla syntyneen maalin myötä tauolle siirryttiin kotijohdossa.

 

Tauolla Kiffen teki kaksi vaihtoa. Tejan Deen tuli Leevi Saikkosen tilalle, ja kärjessä Samuli Heiska korvasi Bledar Kelmendin. 

Poikkeuksellisesti valkoisissa esiintynyt Mustat Hurmurit hallitsi toista puoliaikaa. Maalipaikkojakin oli. Pelin 73. minuutilla Samuli Heiska karkasi espoolaispuolustukselta, mutta maalivahti Roope Paunio venyi torjuntaan. Heti perään Tejan Deen hätyytteli Honka-maalia kovalla laukauksella, mutta yritys sujahti hieman yläkulmasta ohi. 

 

Enemmän tai vähemmän hyviä tilanteita oli pelin loppuun saakka, mutta kotijoukkue kesti Kiffenin painostuksen, joten Mustien Hurmurien kauden avaustappio oli tosiasia. Kuuden pelatun ottelun jälkeen Kiffen on kerännyt 11 pistettä ja löytyy lohkon neljänneltä sijalta.

 

FC Kiffenillä on nyt parin viikon tauko peleistä. Sen päätyttyä sunnuntaina 2.8. joukkue kohtaa uudelleen FC Honka Akatemian, joka pelaa samassa alueellisessa lohkossa. Kiffen saa siten pikaisen mahdollisuuden revanssiin.

 

Teksti: Jaakko Jokilahti