Lappeenrannasta ei tuliaisia

Juuso Silventoinen
28.9.2020

La 26.9.2020 PEPO – FC Kiffen 3-1 (3-0)

Vierasmatka aurinkoiseen Lappeenrantaan ei tuonut toivottua lopputulosta, sillä PEPO vei voiton lukemin 3-1. Ottelun ratkaisuksi muodostui avausjakso, jonka kotijoukkue vei nimiinsä 3-0. Toisella puoliajalla FC Kiffen tuli hyvin peliin mukaan, mutta ainoaksi osumaksi jäi Severi Murron kavennus.

PEPO oli avausjaksolla jatkuvasti pari askelta edellä. Jo kuudennella minuutilla joukkueella oli hyvä paikka siirtyä johtoon, kun Arttu Kotasen keskityksestä Leon Augusto laukoi pilkun kohdalta hieman yli.

Kotijoukkueen avausmaali syntyi 12 minuutin pelin jälkeen. Pallo jäi pyörimään Kiffenin boksiin, ja Leon Auguston keskitys päätyrajalta tavoitti Markus Koistisen pään. Maalin edestä lähtenyt pusku jätti maalivahti Niko Tervosen vaille mahdollisuuksia, ja PEPO johti 1-0. 

Kiffenin avausjakson paras tilanne nähtiin, kun Samuli Heiskaa rikottiin rangaistualueen tuntumassa. Severi Murron vapaapotku kuitenkin kilpistyi muuriin.

Milos Josimov tuplasi kotijoukkueen johdon rangaistuspotkusta pelin 26. minuutilla. Pilkku tuomittiin, kun Rasmus Ruismäki rikkoi Markus Koistista hiuksenhienosti kuudentoista alueen sisällä.

Avausjakso oli Kiffenille murheellinen, sillä vielä juuri ennen taukovihellystä Leon Augusto karkasi ja laukoi tolpan kautta PEPOn jo 3-0-johtoon.

Hurmurien valmennus reagoi tilanteeseen vaihtamalla tauolla kentälle Muslim Markhiyevin ja Tejan Deenin. Vierailijat tulivat toiselle jaksolle aktiivisemmin ja alkoivat hallita peliä.

Tulosta syntyi 56. minuutilla, kun kapteeni Severi Murto teki 3-1-kavennusosuman kulmapotkusta, jonka antoi loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut Riku Heinonen.

Kiffen jatkoi hyvää otettaan ja paikkojakin syntyi. Tunnin kohdalla Kiffenin toinen osuma oli enemmän kuin lähellä, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Ilmari Lappalainen laukoi pallon voimalla ristikkoon. Pian Jonas Sapienza pelasi Samuli Heiskan karkumatkalle, mutta PEPOn veskari Jonathan Jäntti tuli vastaan ja peitti tilanteen kulmaksi.

Jäntti selvitti Kiffenin lähentelyt myös jatkossa. Esimerkiksi Tejan Deenilla ja Muslim Markhiyevilla oli vielä hyvät maalipaikat, mutta Jäntti ei ollut enää ohitettavissa.

Lopputuloksen 3-1 myötä FC Kiffen koki toisen peräkkäisen tappionsa, joka pudotti Mustat Hurmurit tasaisen sarjan kuudennelle sijalle.

Lisäpisteitä metsästetään ensi sunnuntaina 4. lokakuuta. Silloin sarjakärki PK-35 vierailee Talissa. Kyseessä on Kiffenin tämän kauden toiseksi viimeinen kotiottelu.