Kiffen otti vierasvoiton Pöxyistä

Juuso Silventoinen
25.8.2014

Pöxyt – Kiffen 2 - 3 (1 - 2) Kiffen oli voitokas sunnuntaina 24.8. Laaksolahden tekonurmella pelatussa ottelussa Pöxyjä vastaan. Kevätkierroksella Kiffen hävisi Pöxyille ja maksoi nyt kalavelkansa voittamalla täysin ansaitusti tekemällä vieraskentällä kolme maalia. Maalinumerot olisivat voineet olla Kiffenin eduksi paljon kauniimmat, sillä Kiffenillä oli toistakymmentä hyvää maalipaikkaa enemmän kuin Pöxyillä.

Kiffen ei päässyt ennen ottelua kentälle pelaamaan pallon kanssa ja se näkyi ottelun alussa. Pöxyt hallitsi pelin alkua ja ampui vaarallisesti jo 2. minuutilla ylärimaan. Vähitellen Kiffen otti pelin hallintaansa ja rakensi hyviä maalipaikkoja. Samuli Komulaisella oli 5 metristä hieno paikka tasoittaa, mutta puolustaja pelasti maaliviivalta. Ville Pajula ampui 14. peliminuutilla vapaapotkun 25 metristä voimalla ylärimaan. Samuli Komulainen syötti 20. minuutilla Joni Ruuthin keskeltä läpi, mutta Pöxyjen maalivahti torjui Ruuthin noston näpeillään.

Kostas Konstantinos vei Pöxyt 1-0 johtoon kulman jälkitilanteessa 30. peliminuutilla. Kiffen tasoitti kuusi minuuttia myöhemmin. Dimitri Kovalenko vapautti Niko Saukkosen keskeltä läpijuoksuun. Saukkonen oli sekä puolustajia että maalivahti nopeampi ja tuikkasi pallon ohi vastaan syöksyneen maalivahdin. Vähän ennen puoliaikaa Dimitri Kovalenko haastoi Pöxyjen puolustajan rangaistusalueella, puolustaja kamppasi Kovalenkon, ja erotuomari puhalsi pilkun Kiffenille. Samuli Komulainen laukoi pilkun varmasti maaliin.

Toinen puoliaika oli 40 minuuttia täysin Kiffenin hallinassa. Kiffenin olisi pitänyt tehdä varmoista paikoista monta maalia mutta se onnistui vain kerran. Joni Ruuth vapautti 61. peliminuutilla Samuli Komulaisen laidalta läpi, Komulainen syötti hienosti maata pitkin maalille ja Dimitri Kovalenko siirsi pallon hallitusti maaliin.  Pöxyt kavensi tilanteeksi 2-3 kulmasta 85. peliminuutilla. Markus Uusimäki pääsi pukkaamaan pallon ruuhkan keskeltä maaliin. Viime minuuteilla Pöxyt sai pienen painostuksen Kiffenin maalille mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä.

Kiffen jatkaa lohkonsa kärjessä kolme pistettä ennen Hifkiä. Syyskierrokella on vielä kuusi kierrosta edessäpäin. Seuraavaksi Kiffen kohtaa Team Vanpan torstaina 28.8. Talin nurmella.

Kiffenin kokoonpano: Juan Pasgual, Esa Riikonen, Jere Jääskeläinen, Olli Huhtakangas, Ville Pajula, Mikko Oikarinen, Joni Ruuth, Samuli Komulainen (Templar Lokake), Lauri Volanen (Samu Pirinen), Dimitri Kovalenko (Jari Barsk), Niko Saukkonen (Markus Alopaeus).

Kiffenin varoitukset: Niko Saukkonen