Pohu riisti pisteen

Juuso Silventoinen
23.9.2014

Pohu – Kiffen 2 – 2 (0 – 1) Kiffen kohtasi Pohun sunnuntaina 21.9. Pitäjämäen tekonurmella. Kiffen taistelee noususta ja Pohu taistelee putoamista vastaan. Ottelun pelaaminen miniminikokokoisella tekonurmella ei vastannut edes kolmosdivisioonan kenttävaatimuksia. Ylilyhyt ja ylikapea kenttä muutti pelikuviot täysin uusiksi. Pohu taisteli hyvin ja nousi toisen puoliajan maaleillaan tasapeliin 2-2.

Kiffen hallitsi avausjaksoa ja Samuli Komulainen teki ottelun ensimmäisen maalin 28. peliminuutilla. Ville Pajula heitti rajaheiton boksiin ja Komulainen jatkoi pallon päällään maalin yläkulmaan. Kiffenillä oli pari hyvää maalipaikkaa lisätä johtoaan, mutta puoliajalle poistuttiin Kiffenin johtaessa 1-0.

Pohu aloitti toisen puoliajan vauhdilla ja heti alussa Kifenin maalivahti Juan Pasgual sai torjua vaarallisen läpiajon. Kiffen teki toisen maalinsa kun peliä oli pelattu 54 minuuttia. Hyvän hyökkäyksen päätteeksi Niko Saukkonen vapautti Samuli Komulaisen keskeltä läpi ja Komulainen laukoi pallon voimalla naalin yläkulmaan. Maalin jälkeen Kiffenillä oli upea paikka tehdä kolmas maali, mutta Pohun puolustaja Sami Laatikainen torjui pallon maaliviivan päältä.

Vähitellen Pohu pääsi yhä enemmän peliin mukaan ja kavensi 65. minuutilla. Vapaapotku 25 metristä pelaajamuurin yli yllätti Kiffenin maalivahti Juan Pasgualin. Ottelun kahden minuutin lisäaikaa oli jo pelattu yli minuutti, kun Pohu sai puolesta kentästä vapaapotkun. Pohu antoi kaaripallon maalille ja pomppupallosta Pohun Robert Lang tykitti pallon pilkun kohdalta maaliin. Näin kumpikin joukkue sai tärkeän pisteen.

Kiffenillä on jäljellä vielä kaksi ottelua, toisen pelin vastustaja on rakas stadilainen vihollinen eli Hifk, ja viimeisessä ottelussa Kiffen kohtaa Tapiolassa Hongan. Kiffenillä on edelleen hyvät mahdollisuudet nousta Kakkoseen.

Kiffenin kokoonpano: Juan Pasgual, Esa Riikonen, Jere Jääskeläinen, Olli Huhtakangas, Ville Pajula, Joni Ruuth (Jari Barsk), Mikko Oikarinen, Samuli Komulainen, Lauri Volanen (Carlos Braz), Dimitri Kovalenko (Juha Illikainen), Niko Saukkonen.

Kiffenin varoitukset: Juan Pasgual, Jari Barsk