Tiedot

Päivämäärä Aika Sarja Sarjakausi
13.9.2020 17:00 Kakkonen 2020

Yhteenveto

FC Kiffen saalisti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun kotijoukkue FC Honka Akatemia kukistui tuulisessa Tapiolan urheilupuistossa 1-0. Tasaisen ottelun ainoan maalin teki Kiffenin Daniel Stevens aivan avausjakson loppuhetkillä. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä, joten kolme pistettä tulivat tarpeeseen.

Kunnolliset maalintekotilanteet olivat tasaisessa ottelussa melko harvassa. Lisäksi voimakas tuuli aiheutti haasteita. Yhdessä kotijoukkueen ensimmäisen jakson kulmapotkussa tuuli tarttui palloon, joka kiersi Kiffenin onneksi tolppaan. Ensimmäisen puoliajan lähestyessä loppuaan keltamustan Honka Akatemian Robbie Azodo pääsi hyvään vetopaikkaan keskityksen jälkeen. Kulma oli kuitenkin pieni ja maalivahti Niko Tervonen onnistui peittämään kohti etunurkkaa suuntautuneen laukauksen. Valkoasuinen Kiffen siirtyi johtoon aivan avausjakson viimeisillä hetkillä. Honka Akatemia antoi maalipotkun lyhyenä, mutta Kiffenin voimakas prässi tuotti tulosta pallonriiston muodossa. Tejan Deen keskitti pallon maalille, josta Daniel Stevens jatkoi sen etunurkkaan.

Honka Akatemia hallitsi toisen puoliajan alkua, ja jo muutaman minuutin jälkeen Niko Tervonen joutui venymään, kun Martin Salin laukoi keskityksestä kohti etukulmaa. Kuitenkin kokonaisuudessaan Kiffenin läpi kauden hyvin toiminut puolustus oli jälleen vireessä, eikä Honka juurikaan päässyt kunnon paikoille. Valtaosa yrityksistä lähti kaukaa, eikä Tervosella ollut ongelmia niiden pysäyttämisessä. Kiffen panosti vastaiskuihin, joita tehosti vaihdosta kentälle otettu nopea Cheikh Toure. Hän pääsi kertaalleen hyvin irtautumaan, mutta kotijoukkueen Ville Koski sai viime hetkellä liukutaklattua tilanteen kulmaksi. Vierasjoukkue pelasi johtoasemassa järkevästi, eikä Honka Akatemia saanut lopussa kunnon takaa-ajoa aikaiseksi. Noin vartti ennen päätöstä Kiffen oli lähellä tuplata johtonsa, mutta Samuli Heiskan osuma liputettiin paitsioksi. Loppuvihellys kaikui Tapiolan ilta-auringossa ja pisteet matkasivat Helsinkiin. Kiffenin ja Honka Akatemian väliset tämän kauden ottelut sujuivat tasaisissa merkeissä, sillä molemmat voittivat yhden pelin 1-0 ja kerran pelattiin tasan.

Voitto oli tärkeä, sillä sen ansiosta Kiffen veti kolmen pisteen hajuraon Honka Akatemiaan ja nousi sarjan kolmanneksi, kolmen pisteen päähän sarjakärjestä. Pisteitä on kasassa 22, saman verran kuin koko viime kaudella yhteensä.

Vielä on kuusi ottelua jäljellä. Seuraava matsi on ensi lauantaina Talissa pelattava kotipeli EPS:aa vastaan.