InStat Sport FC Kiffenin yhteistyökumppaniksi

FC Kiffen ja InStat Sport ovat solmineet kautta 2021 koskevan yhteistyösopimuksen koskien Kiffenin virallisten sarjaotteluiden analysointia. Joukkuetason analyysin lisäksi myös Kiffenin yksittäisten pelaajien otteet kentällä analysoidaan.

Valmentaja Mako Tukiainen on todella iloinen uudesta yhteistyöstä: ”Saimme jo viime kaudella mahdollisuuden yhteen InStat Sportin tekemään otteluanalyysiin jonka perusteella ymmärsimme heti kuinka ison avun InStat pystyy joukkueelle tarjoamaan. Jo pelkästään InStatin ottelutapahtumista tekemät videoklipit auttavat paljon sekä koko joukkuetta että varsinkin yksittäisten pelaajien otteiden seuraamista. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia jotka haluavat urallaan eteenpäin, uskon että InStatin avulla pystymme heitä auttamaan entistä paremmin niissä asioissa jotka vaativat huomiota. Sopimuksen myötä saamme videoklippien lisäksi samanlaiset pelaajakohtaiset numerolliset analyysit kuin Veikkausliigan seurat, en usko että monikaan pääkaupunkiseudun joukkue Kakkosessa voi tuota apua pelaajilleen tarjota.”

 

Muslim Markhiyev - FC Kiffen

”Musu” jatkaa Kiffenissä – ”Joukkueessa on huikea henki”

Eilen kaksi maalia Grankulla IFK:n häkkiin upottanut Muslim ”Musu” Markhiyev (s. 2000) jatkaa Kiffenissä myös ensi kaudella, vaikka taitavalle keskikenttäpelaajalle olisi varmasti ollut muitakin ottajia. FC Viikingeistä viime kaudeksi Mustien Hurmureiden pelipaitaan siirtynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli jo viime kaudella tärkeä osa Kiffenin pelinrakentelua. Hän teki myös kaksi maalia Kakkosessa.

Nuoresta iästään huolimatta jo yli 30 Kakkosen peliä pelannut Musu on jatkosopimuksesta hyvillään.

– Tosi hyvät fiilikset jatkaa Kiffenissä! Joukkueessa on huikea joukkuehenki, ja toivottavasti saadaan yhtä hyvä kausi kuin viime kaudellakin – tai miksei parempikin. Uusia vastustajia kohdataan ja mielenkiintoista tulee olemaan, Musu hehkuttaa.

Markhiyevin perheessä riittää lahjakkuutta jalkapalloon. Isä Umar on oman pelaajauransa jälkeen toiminut apuvalmentajana Jarossa ja SJK:ssa aina Veikkausliigassa asti. Veli Adam pelasi viime kaudella Klubi 04:ssä.

Tasapeli GrIFK:n kanssa

Winterliigan kolmas ottelu lauantaina 20.2. toi FC Kiffenille avauspisteen, kun Grankulla IFK:n kanssa pelattiin tasapeli 2–2 (1–1).

Kiffenin molemmat maalit teki erinomaisesti esiintynyt Muslim Markhiyev. GrIFK:n osumat syntyivät erikoistilanteista; ensimmäinen kulmapotkun jälkitilanteesta ja toinen rangaistuspotkusta. Edellisotteluihin verrattuna Mustat Hurmurit tekivät vaihtoja maltilla, eikä tällä kertaa nähty esimerkiksi seitsemän pelaajan vaihtoa kerralla.

Kiffen on parantanut otteitaan peli peliltä. Avausvoittoa lähdetään tavoittelemaan seuraavassa ottelussa KäPaa vastaan, joka pelataan lauantaina 6. maaliskuuta.

Lähiaikoina luvassa ottelun maalikooste sekä mahdollisesti myös sopimusuutisia!

InStat tilastoja ottelusta FC Kiffen – GrIFK:

 • Kulmapotkut 7 – 7
 • Vapaapotkut 15 – 12
 • Varoitukset 2 – 2
 • Pallonhallinta 48 – 52
 • Laukaukset 12 – 11
 • Maalia kohden 6 – 7
 • Maalipaikat 4 – 10
 • Syötöt 434 – 538
 • Syöttö% 77 – 82
 • Voitetut kaksinkamppailut% 56 – 44

Lauantaina kohdataan GrIFK

Winterliigan kaksi ensimmäistä otteluaan hävinnyt Kiffen tavoittelee pistepotin avaamista ensi lauantaina klo 15.00, jolloin vastassa on Grankulla IFK.

Kiffenillä ei ole GrIFK:sta tuoretta kokemusta. Joukkueet pelasivat samassa Kakkosen lohkossa viimeksi kaudella 2018, ja jälleen ensi kaudella ne pelaavat eri ryhmissä. Joukkueiden oli määrä kohdata jo viime vuoden Winterliigassa, mutta ottelu peruttiin alkaneen koronapandemian vuoksi.

Viime kausi oli GrIFK:lle vaikea, mutta hyvän loppukauden ansiosta kauniaislaiset pelaavat Kakkosta tänäkin vuonna. Tämänvuotisissa Winterliigan otteluissaan GrIFK voitti ensin KäPan 2–1 ja hävisi sitten PKKUlle 0–5.

Ottelu pelataan tuttuun tapaan Korson Peakfin Arenalla. Koronarajoitusten vuoksi paikalle ei oteta katsojia.

Molten pelipallot

Molten yhteistyökumppaniksi

Kiffenin kumppanuusverkosto sai jälleen uuden partnerin, kun japanilainen Molten ja Kiffen sopivat kumppanuudesta. Näin yksi maailman suurimmista pallonvalmistajista jatkaa Suomen valloitustaan; Kansallisen liigan, miesten Ykkösen sekä Suomen Cupin virallinen pelipallo toimii myös Mustien Hurmureiden kauden 2021 pallona.

Kotimaisten kenttien lisäksi Molten on ollut myös Europa Leaguen virallinen pelipallo jo kaudesta 2017–2018 ainakin kauteen 2023–2024 saakka. Lisäksi Moltenin pelipallo tulee olemaan syksyllä käynnistyvän UEFA Conference Leaguen virallinen pelipallo. Suomesta tämän uuden turnauksen karsintakierroksille osallistuvat Esport Honka, Ilves ja KuPS.

Jalkapallokenttien lisäksi vuonna 1958 perustetun japanilaisen, edelleen perheyrityksenä toimivan Moltenin koripallot ovat kansainvälisen koripalloliitto FIBAn virallisia pelipalloja. Myös tämän vuoden käsipallon maailmanmestaruudet ratkottiin Egyptissä Moltenin valmistamilla palloilla.

Moltenin virallisena maahantuojana Suomessa toimii Sabemos Oy.

Misael Rearte - FC Kiffen

Tervetuloa Misael ”Misa” Rearte!

Misael ”Misa” Rearte liittyy FC Kiffenin edustusjoukkueen sopimuspelaajaksi kaudelle 2021. Argentiinalaisen San Martin de San Juanin 28-vuotias kasvatti on Suomessa edustanut ennen Kiffeniin siirtymistä helsinkiläisiä Club Latino Espanyolia ja Atlantis FC:tä. Keskikentän pohjalla kovalla asenteella työskentelevä Misa vakuutti päävalmentaja Mako Tukiaisen harjoituksissa ja Winterliigan otteluissa.

– Misa on hyvin liikkuva pelaaja ja hän on näiden muutaman viikon aikana sopeutunut hyvin Mustiin Hurmureihin. Nyt vain yritetään löytää hänelle oikea rooli joukkueessamme ja saamme hänestä varmasti hyvän ja monipuolisen lisän Kiffeniin, Tukiainen näkee.

Sympaattinen latino on saanut lämpimän vastaanoton myös Kiffenin pukukopissa, etenkin seuran konkariosaston parissa. Ensimmäiset kahvikutsutkin on jo vaihdettu, vaikka Misa onkin enemmän mate-miehiä.

EPS vahvempi Winterliigassa

La 13.2.2021 EPS – FC Kiffen 2–1 (0–0)

FC Kiffenin toinenkin Winterliigan ottelu päättyi tappioon, kun tasaisten vaiheiden jälkeen Espoon Palloseura käänsi pelin voitokseen lukemin 2–1.

Maalittoman avausjakson jälkeen EPS siirtyi johtoon heti toisen puoliajan avausminuutilla Toni Sjöstedtin osumalla. Samuli Heiska iski Hurmurien tasoituksen 59. minuutilla Tejan Deenin maukkaasta keskityksestä. Tasaisessa taistossa molemmat hakivat ahnaasti lisäosumia, ja lopulta 88. minuutilla EPS onnistui tekemään voittomaalin.

Tappiosta huolimatta ottelussa oli paljon positiivista, ja avauspeliin verrattuna Kiffenin otteissa näkyi selviä harppauksia. Joukkue vaihtoi toiselle jaksolle peräti seitsemän pelaajaa, mutta peli pysyi hyvin kasassa.

Avauspisteiden metsästys jatkuu ensi lauantaina, jolloin kohdataan GrIFK.

InStat tilastoja ottelusta EPS – FC Kiffen:

 • Kulmapotkut 7 – 4
 • Vapaapotkut 8 – 10
 • Varoitukset 3 – 2
 • Pallonhallinta 55 – 45
 • Laukaukset 11 – 13
 • Maalia kohden 5 – 4
 • Maalipaikat 5 – 8
 • Syötöt 510 – 421
 • Syöttö% 84 – 76
 • Voitetut kaksinkamppailut% 43 – 57
Kiffen verkkokauppa palvelee

Kiffenin verkkokauppa päivittyi

Viime kauden jälkeen uusittu sivustomme on saanut jälleen uuden pienen päivityksen. Kausikorttimyynnin alettua päivitimme verkkokaupan maksutapoja. Kausikorttimyynnin alkaminen on tuonut verkkokauppatilauksia kiitettävällä tahdilla, ja samalla saimme myös maksutapa-integraation viimein käyttöömme. Nyt voit maksaa tekemäsi tilauksen samalla kertaa, valittavanasi on kymmenen kotimaisen pankin verkkomaksupalvelu ja Siirto-lompakkopalvelut. Voit valita maksutavaksesi myös joko MasterCard- tai Visa-luottokorttimaksun.

Verkkokauppa tarjoaa tällä hetkellä kausikorttien ja kannatusjäsenyyksien lisäksi myös Kiffen-pipoja ja Kiffen-kaulahuiveja. Lähiaikoina sinne tulee myyntiin myös kesän kotiotteluiden yksittäiset otteluliput sekä mahdollisesti muitakin ajankohtaisia uusia Kiffen-tuotteita.

Verkkokauppamaksut tarjoaa Visma Pay.

Winterliiga jatkuu lauantaina – vastassa EPS

Winterliigan avausottelussaan tappion PKKU:lle kokenut Kiffen jahtaa avauspisteitä turnauksen toisessa ottelussaan, jossa se kohtaa Espoon Palloseuran. Ottelu pelataan lauantaina klo 15.00 Korson Peakfin Arenassa. Vallitsevien koronarajoitusten vuoksi otteluun ei oteta katsojia.

EPS tuli viime kaudella Kiffenille tutuksi. Joukkueet pelasivat Kakkosessa samassa A-lohkossa ja kohtasivat peräti kolmesti. Keskinäiset väännöt sujuivat äärimmäisen tasaisissa merkeissä, sillä molemmat joukkueet voittivat yhden ottelun 1–0 ja yksi peli päättyi tasan 1–1. Ensi kaudella joukkueet ovat vaihteeksi eri lohkoissa, Kiffen A:ssa ja EPS B:ssä.

Kiffen VIP kausikortti

Kausikorttien myynti alkoi!

Kakkosen otteluohjelman julkaisun myötä avasimme myös kausikorttimyynnin. Kaudelle 2021 on kaksi erilaista kausikorttia: tavallinen kausikortti sekä VIP-kausikortti.

Tavallinen kausikortti maksaa 70 € (erikoisryhmät 40 €), ja sillä pääset ilmaiseksi kaikkiin FC Kiffenin kauden 2021 kotiotteluihin. Sen lisäksi saat itsellesi painetun version kauden 2021 kausijulkaisusta sen ilmestyttyä. Kausiohjelmat ovat saatavilla kotiotteluissamme.

Uutuutena tälle kaudelle lanseerataan VIP-kausikortti. Ilmaisen sisäänpääsyn lisäksi saat mustan teknisen FC Kiffen -paidan, kausiohjelman sekä jokaisessa kotiottelussa kahvin tai teen sekä pullan. Lisäksi yhteistyökumppanimme antavat Kiffenin VIP-kausikorttilaisille erikoisalennuksia ottelupäivinämme. Tiedotamme VIP-kausikorttilaisia erikseen sähköpostitse kauden alla ja sen aikana kaikista VIP-kausikorttiin tulevista uusista yhteistyösopimuksista. Tämä kaikki hintaan 120 €.

Kausikortit hankit helpoiten suoraan verkkokaupastamme tai sähköpostitse kiffen@fckiffen.fi

Kiffen kiittää!

FC Kiffenin kausiohjelma 2021

Kauan odotettu kauden 2021 kausiohjelma on nyt julkaistu kaikkien Kakkosen joukkueiden osalta. Kiffen haluaa omalta osaltaan kiittää Suomen Palloliiton kilpailupäällikköä sekä Kakkosen A-lohkon muita joukkueita heidän joustosta otteluohjelman luomisen yhteydessä.

Kuten huomaat ohjelmasta, se on aika poikkeuksellinen Kiffenin osalta. Viime kaudella Kiffen kärsi Olympiastadionin remontin aiheuttamista rajoituksista kotiottelutapahtuman luomisessa. Ja hieman sen jälkeen, kun upeasti uudistunut Olympiastadion avattiin suurelle yleisölle, alkoi Kiffenin toimintaa rajoittaa toinen remontti. Pallokenttä 1:n nurmi muuttuu nykypäiväiseksi tekonurmeksi, jotkut kutsuvat alustaa jalkapallonurmeksi. Toisille nurmi on se, joka kesällä kimaltelee sateessa ja leikattuna tuo oman tuoksunsa ilmaan.

Kausi alkaa Kiffenin osalta kahdella kovalla tasonmittauksella vieraissa, kun ensin 24. huhtikuuta matkataan Myllykoskelle MYPAn vieraaksi ja kaksi viikkoa myöhemmin Lappeenrantaan PEPOa moikkaamaan. Kauden ensimmäinen kotipeli on vuorossa helatorstaina. Touko- ja kesäkuun kolme kotiotteluaan Kiffen pelaa evakossa Helsingin muilla kentillä. Kotikenttänämme jo vuonna 1915 toimineen rakkaan Bolliksen portit avautuvat Mustille Hurmureille vasta heinäkuussa.

FC Kiffen kotiottelut kaudella 2021

 • To 13.5.         klo 15:00 FC Kiffen – MiPK
 • La 22.5.         klo 17:00 FC Kiffen – PeKa
 • Su 20.6.         klo 16:00 FC Kiffen – PKKU
 • Su 25.7.         klo 19:00 FC Kiffen – PEPO
 • Su 1.8.           klo 19:00 FC Kiffen – KäPa
 • Su 15.8.         klo 19:00 FC Kiffen – JäPS
 • Pe 27.8.         klo 19:00 FC Kiffen – SC KuFu-98
 • Pe 3.9.           klo 19:00 FC Kiffen – NJS
 • Ti 7.9.             klo 19:00 FC Kiffen – Atlantis FC
 • La 18.9.          klo ??:?? FC Kiffen – MYPA
 • La/su 2.-3.10  klo ??:?? FC Kiffen – Reipas

Tämän jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta pelaavat yksinkertaisen jatkosarjan, varsinaisen kauden pisteet toimivat lähtöpisteinä. Jatkosarjan voittaja nousee Ykköseen.

Otteluiden alkamisajat tarkentuvat Helsingin kaupungin vahvistettua kenttävaraukset ja viimeisten kierrosten osalta Veikkausliigan ja Ykkösen loppusarjojen otteluohjelmien vahvistuttua. Muutaman päivän muutokset otteluohjelmaan Helsingin kenttätilanteen vuoksi ovat mahdollisia.

Nähdään matseissa!

Kiffen – Bolliksen isäntä jo 27.9.1915 lähtien!

PS. Miksi et hankkisi kausikorttiamme jo nyt verkkokaupastamme?