InStat Sport FC Kiffenin yhteistyökumppaniksi

FC Kiffen ja InStat Sport ovat solmineet kautta 2021 koskevan yhteistyösopimuksen koskien Kiffenin virallisten sarjaotteluiden analysointia. Joukkuetason analyysin lisäksi myös Kiffenin yksittäisten pelaajien otteet kentällä analysoidaan.

Valmentaja Mako Tukiainen on todella iloinen uudesta yhteistyöstä: ”Saimme jo viime kaudella mahdollisuuden yhteen InStat Sportin tekemään otteluanalyysiin jonka perusteella ymmärsimme heti kuinka ison avun InStat pystyy joukkueelle tarjoamaan. Jo pelkästään InStatin ottelutapahtumista tekemät videoklipit auttavat paljon sekä koko joukkuetta että varsinkin yksittäisten pelaajien otteiden seuraamista. Meillä on joukkueessa paljon nuoria pelaajia jotka haluavat urallaan eteenpäin, uskon että InStatin avulla pystymme heitä auttamaan entistä paremmin niissä asioissa jotka vaativat huomiota. Sopimuksen myötä saamme videoklippien lisäksi samanlaiset pelaajakohtaiset numerolliset analyysit kuin Veikkausliigan seurat, en usko että monikaan pääkaupunkiseudun joukkue Kakkosessa voi tuota apua pelaajilleen tarjota.”

 

Mustat Hurmurit

Hyvää syntymäpäivää! Kiffen 113 vuotta

27. syyskuuta 1908. Kuulas syksyinen päivä kääntyi illaksi, elohopea oli päivälllä käynyt hieman yli 12 asteessa. Kahdeksan nuorta miestä, tai koulupoikia he tuolloin vielä olivat, kokoontuivat sunnuntai-iltana Helsingin ensimmäisessä kaupunginosassa. Tarkka osoite oli Maneesikatu 2 A, Kruununhaka. Liisanpuistikko oli siinä vieressä eikä venäläisten rakentamille maneeseillekaan ollut kuin kivenheitto. Talon kellarissa kahdeksikko kirjoitti uudella sulkakynällä perustamissopimuksen uudelle urheiluseuralle.

Tsaarin ajan Helsingissä oli jo useampi seura: 1897 perustettu ruotsinkielisten Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors, venäläisten IK Start sekä suomenkielisille suunnattu Helsingin Jalkapalloklubi. Tuohon rintamaan halusi lyödä oman kiilansa myös nimellä Kronohagens Idrottsförbund perustettu uusi tulokas. Toki nimi vaihdettiin jo seuraavana vuonna muotoon Kronohagens Idrottsförening eli KIF.

Vuosien saatossa Kiffen on voittanut Suomen mestaruuksia niin jalkapallossa, jääkiekossa kuin myös käsipallossa. Lempinimen Mustat Hurmurit saanut jääpallojaosto ei kirkkaimpaan mitaliin koskaan yltänyt. Menestystä on tullut myös yleisurheilussa yhden Kalevan Maljan verran unohtamatta keilailua ja Fazerin suvun tukemaa ammuntaa sekä nyrkkeilyä, josta seuraa edustanut Bruno Ahlberg toi pronssia Los Angelesin olympialaisista 1932.

Nykyään lajikirjo on kaventunut. Jalkapallon lisäksi Mustia Hurmureita voit nähdä futsal-kentällä ja keilaradoilla.

Mikäli haluat muistaa 113-vuotisjuhlaansa viettävää nuorekasta vanhaa herraa, voit tehdä sen lahjoituksena seuran perustamalle Raynold Dickmanin muistotilille:

Saaja: Football Club Kiffen 08 Ry

Tilinumero: FI6740550017226354

Viitenro: 19088

Loppukauden ohjelma lukkoon

Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström on kaikkien kiireidensä keskellä saavut vahvistettua myös Kiffenin ja yleisestikin Kakkosen loppukauden otteluohjelman.

Kiffenin loppukauden vierasottelut ovat:
La 2.10 klo 17:00 MYPA – FC Kiffen
La 16.10 klo 15:00 NJS – FC Kiffen

Kausi päättyy kotoisalla Bolliksella lauantaina 23.10.2021 klo 14:00 alkavalla ottelulla, vastustajana on Lahden Reipas.

Kiffen ja MYPA taistelevat Bolliksella

Illat pimenevät ja panokset kasvavat. Samalla Kiffenin tiiviit härkäviikot huipentuvat sunnuntaina klo 18.30 pelattavaan kotiotteluun Myllykosken Palloa vastaan. Joukkueet ovat sarjan sijoilla 8 ja 10 vain pisteen päässä toisistaan, joten kyseessä on jälleen hyvin tärkeä ”kuuden pisteen ottelu”. Kiffen kohtaa MYPAn vielä uudelleen lokakuun alussa Saviniemen stadionilla.

Edellisessä ottelussa KäPan vieraana Kiffenin vahva toinen jakso toi tärkeän 1-3-voiton, jonka turvin Kiffen nousi jälleen putoamisviivan yläpuolelle kahdeksanneksi. Etenkin hyökkääminen oli aiempaa vahvempaa, ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kiffen onnistui tekemään ottelussa enemmän kuin kaksi maalia.

Viimeisen viiden ottelun kuntopuntarissa Kiffen on komeasti neljäntenä, mutta jokainen ottelu on edelleen hyvin kriittinen sarjapaikkaa ajatellen. Lisäpisteet ovat enemmän kuin tarpeen, kun sarjaa on jäljellä viisi kierrosta.

”Olemme pelanneet nyt hyvin”

KäPaa vastaan erinomaisesti esiintynyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Muslim Markhiyev uskoo joukkueessa vallitsevan hyvän hengen ja viime pelin mainion peli-ilmeen siivittävän pisteille myös MYPAa vastaan.

– KäPa-voiton jälkeen joukkueessa on ollut tosi hyvä fiilis. Otetaan MYPAstakin kolme pistettä – molemmista peleistä. Mielestäni olemme pelanneet nyt hyvin, ”Musu” toteaa.

– Pelataan kuten toinen puoliaika KäPaa vastaan. Sillä asenteella ja oikeanlaisella tekemisellä.

Muslim Markhiyev oli pelipäällä KäPaa vastaan. Kuva: Mira Lönnqvist

Sunnuntain otteluun päättyvät ”härkäviikot” ovat luoneet Kiffenin viime aikoihin oman mausteensa, sillä joukkue urakoi peräti seitsemän ottelua 23 päivään. Tänä aikana pelejä on pelattu muutaman päivän välein. Markhiyev ei kuitenkaan koe otteluruuhkaa huonoksi asiaksi – jopa päinvastoin.

– Se on ehkä hyvä juttu, koska pelaaminen on kuitenkin paljon kivempaa kuin treenaaminen. Ainakaan itseäni se ei ole rasittanut, Musu kokee.

MYPA-ottelun jälkeen otteluohjelman hektisyys laskee. Seuraavaan, lauantaina 25.9. pelattavaan MiPK-kotiotteluun Mustat Hurmurit saavat lähes viikon valmistautumisajan.

KäPaa vastaan kauden maalimääränsä yhdeksään nostanut hyökkääjä Cheikh Toure luottaa hänkin viime ottelusta tuttuihin teeseihin.

– Meidän pitää vain toistaa KäPa-pelin esityksemme: pelataan yhtenäisesti, pidetään palloa ja prässätään vastustaja tekemään virheitä. Jokainen pelaajamme on arvokas joukkueelle, aloitti hän pelin sitten avauksessa tai vaihdossa, Toure sanoo.

MYPAsta ei kokemusta viime vuosilta

Kiffenin tavoin myös MYPA on herännyt vaikean alkukauden jälkeen, ja alkusyksystä joukkue on napsinut mukavasti pisteitä. Makein viime aikojen päänahka lienee edellisottelun PEPO-voitto, jossa joukkueen nuori lupaus Joakim Joutjärvi ratkaisi 3-2-voiton lisäajan seitsemännellä minuutilla. Kiffenin puolustus saa varoa seitsemän maalia viimeistellyttä hyökkääjää Tommi Roposta.

Toista kauttaan MYPAn päävalmentajana toimiva Marko Honkanen mainitsi jo ennen kauden alkua joukkueen heikkoudeksi nuorten pelaajien tason heittelyn. MYPA on myös päästänyt 43 maalia 17 ottelussa. Tässä Kiffenin kehittyneellä hyökkäyspelillä on iskun paikka.

Perinteikkyydestään huolimatta MYPA on Kiffenille käytännössä uusi tuttavuus. Joukkueiden viime vuosikymmenten sarjatasot eivät ole juurikaan ristenneet, eivätkä Kiffen ja MYPA ole kohdanneet toisiaan hyvin pitkään aikaan. Sunnuntain ottelu onkin vuosituhannen ensimmäinen joukkueiden välillä.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – MYPA sunnuntaina 19.9. klo 18.30 Töölön pallokentällä.

Bollikselta on saatavilla Wotkinsin grillimakkaraa ynnä muuta pientä purtavaa ja juotavaa, Kiffenin fanituotteita unohtamatta. Reilun kaupan Kiffen-luomukahvia tarjoaa Rost & Co.

Liput paikan päältä:
Aikuiset = 8 €
Lapset, opiskelijat, eläkeläiset ja jäsenet = 5 €

Ottelutapahtuman maksutapoina ovat kortti ja käteinen.

Tervetuloa paikan päälle kannustamaan Mustat Hurmurit voittoon!