Bolliksella vastassa LaPa

Kuntopuntarin ykköstilalla viilettävä Kiffen pyrkii jatkamaan hyviä otteitaan Lappeenrannan Palloa vastaan sunnuntaina. Peli Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1) alkaa klo 19.00.

Murto: “Haalarit kiinni vaan ja tehdään töitä”

Kiffen otti kolmannen perättäisen voittonsa sunnuntaina Porvoossa Futuran vieraana. Samalla tappiottomien ottelujen putki venyi jo kymmeneen. Mustat Hurmurit ovat viimeksi hävinneet lähes kolme kuukautta sitten, 17. kesäkuuta Bolliksella Futuralle. Kiffen onkin viimeisen viiden ottelun kuntopuntarin kärjessä, ja viimeisen 10 pelin vastaavastakin Hurmurit löytyvät toiselta sijalta KäPan jälkeen.

Kovan vireen myötä lohkon neljännelle sijalle noussut Kiffen taistelee edelleen jopa lohkovoitosta. Eroa kärkeen on kuitenkin seitsemän pistettä, joten joukkue joutuu toivomaan muiden kärkijoukkueiden ristiinpelaamista.

Kiffenin maaliero on tällä hetkellä top 4 -joukkueista heikoin, mitä sarjajumbo LaPan kohtaaminen saattaisi petrata. Kiffenin kapteeni Severi Murto kuitenkin korostaa, että tärkein prioriteetti on kolmen pisteen nappaaminen.

– Lähdetään nyt siitä, että voitamme sen pelin, ja aloitetaan 1-0:sta. Jatketaan siitä sitten eteenpäin. Haalarit kiinni vaan ja tehdään töitä, niin pitäisi tulla tulosta, “Seve” toteaa.

Kapteeni Murto huilaa LaPa-pelin. Kuva: Matti Murto

Murtoa ei ottelussa nähdä, sillä mies nollasi varoitustilinsä tarkoituksella Futura-ottelussa ollakseen käytettävissä huipputärkeissä kauden viimeisissä peleissä.

– Piti saada nyt korttitili täyteen, jotta sitten syksyllä on enemmän varaa ottaa keltaisia. Otettiin se alta pois.

Heinonen: “Mitään ei ole tulossa ilmaiseksi”

Kauden avauskohtaamisen juhannuksen alla Lappeenrannassa Kiffen voitti selvästi 6-0. Urakkaa helpotti jo pelin alussa saatu tärkeä avausmaali.

Kiffen lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta viime aikoina topparina pelannut Riku Heinonen peräänkuuluttaa työntekoa.

– Kyllähän sarjataulukko varmasti kertoo, että LaPalla ei ole ollut ihan nappikausi. Mekin pääsimme nauttimaan loistavalla nurmella Lappeenrannassa ja otimme kauden isomaalisimman voiton sieltä. Johdimme puoliajalla 0-2, ja hyvä että saimme ne pari maalia. Kyllä LaPan kanssa joutuu töitä tekemään, ja vastustajaa täytyy aina kunnioittaa. Viime kierroksellakin he ottivat pisteen pitkästä aikaa. Mitään ei ole tulossa ilmaiseksi, “Riksa” korostaa.

– Lähdemme siitä, että pelaamme omaa hyvää peliä. Sehän on viime aikoina toiminutkin ihan ok. Sitä lähdemme jatkamaan kovalla intensiteetillä. Kyllä se tulos sitä kautta syntyy, Heinonen uskoo.

Heinonen pelaa kolmatta kauttaan Kiffenissä. Tämänvuotisen porukan hän kokee erityiseksi.

– Mikäs siinä Stadin upeimmassa seurassa pelatessa. Hauskaa on taas ollut, ja niin kuin ennen kauden alkua sanoin, meillä on varmaan paras Hurmuri-ryhmä, joka kolmen Kiffen-kauteni aikana on nähty. Se mielipide ei ole kyllä muuttunut mihinkään.

Riku Heinonen on osunut kauden aikana kolmesti. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffenin murheenkryyninä ovat tällä kaudella olleet kirvelevät lisäaikojen pistemenetykset, joiden myötä jo hyppysissä olleet voitot ovat kääntyneet tasapeleiksi. Heinonen kuitenkin nostaa esiin, ettei asia ole aivan mustavalkoinen.

– Niitä (viime hetkien tasoituksia) kun vähän tutkailee, niin aikamoisen pistemäärän olemme menettäneet. Mutta toki sitten nyt on alla hieno Futura-voitto, ja edellisen kerran kun itse olin kentällä, niin onnistuimme sitä tilastoa korjaamaan yhden lisäaikavoiton myötä KäPasta. Kyllä nämäkin pitkän kauden aikana tasoittuvat. Eiköhän sarjataulukko yleensä kerro kauden jälkeen kuinka hyviä oikeasti olimme, Heinonen huomauttaa.

Heinonen on Kiffen-aikanaan kärsinyt loukkaantumisista, mutta nyt hän on päässyt pelaamaan aiempaa ehjemmän kauden. Kruununa on syntynyt kolme maalia. Kapteenistoon kuuluva Heinonen on joukkueen johtavia pelaajia ja senkin vuoksi erittäin tärkeä lenkki, niin kentällä kuin kopissa.

– Olen tosi iloinen siitä, että olen päässyt taas pelaamaan. Viime kausi meni täysin ohi, ja sieltä olen kammennut itseni jotenkin riviin. Mutta kropan olotilan ja pelaamattomuuden vuoksi tässä on vielä paljon parannettavaa. Totta kai kauden alussa oli hienoa saada maaleja aikaan keskikentältä, toivottavasti niitä nähdään vieläkin. Joiltain osin olen kauteeni tyytyväinen ja ennen kaikkea iloinen siitä, että olen saanut taas olla joukkueessa oikeasti mukana. Mutta pelillisesti löytyy vielä paljon parannettavaa – niin löytyy varmasti koko joukkueeltakin vielä.

Riksa sanoo, että tuleville vuosille riittää nälkää toden teolla.

– Omat tavoitteet ovat nyt kirkkaat: pysyä kunnossa ja pelata peli peliltä paremmin. Severi (Murto) tiesi kertoa, että 30 vuotta täytettyä loppuvat kivut kropassa. Odotan sitä päivää, ja uskon ja toivon, ettei “Seve” ole minua kusettanut, Heinonen päättää pilke silmäkulmassa.

LaPan putoaminen varmistunut

Sarjaan täksi kaudeksi nousseen Lappeenrannan Pallon kausi on ollut haasteita täynnä. Joukkue on kerännyt sarjassa vain viisi pistettä, ja maalierokin on 57 osuman verran pakkasen puolella. Edellisessä ottelussaan se pelasi kotikentällään KuPS Akatemiaa vastaan tasapelin 3-3, mikä matemaattisesti sinetöi joukkueen putoamisen Kolmoseen.

Joukkueen pelaajista on esiintynyt edukseen huippunopea laitalinkki Samson, joka pelasi pirteästi myös kauden avauskohtaamisessa Lappeenrannassa. Hän myös johtaa LaPan sisäistä maalipörssiä neljällä häkillään. Nigerialaishyökkääjä Alex Odeh on osunut kolmesti.

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – LaPa sunnuntaina 11.9. klo 19.00 Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1)

Liput: 8 € ja (aikuiset) 5 € (alennusryhmät). Liput myydään portilta.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa Kiffen-kahvia, limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita. Kiffenin kausijulkaisu 2022 myynnissä hintaan 5 € (kausikorttilaisille 2,50 €, VIP-kausikorttilaisille ilmainen).

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu Kisahallin päästä Stadionpolun ja Paavo Nurmen tien kulmauksesta. (kuva alla)

Livelähetys tarjolla

Kiffenin mediatiimi tarjoaa ottelusta livelähetyksen InSportsTV-sivustolla. Striimin hinta on 5,90 €.

Striimin katsominen vaatii rekisteröitymisen sivulle sekä katseluoikeuden ostamisen hintaan 5,90 €. Seuraa näitä ohjeita, jos et ole vielä rekisteröitynyt:

  • Mene osoitteeseen insports.tv
  • Klikkaa ”Registration” ja anna sähköpostiosoitteesi ja määrittele oma salasanasi
  • Saat sähköpostiisi vahvistuslinkin, klikkaa sitä aktivoidaksesi tilisi. Huomioithan, että sähköpostiviestin saapuminen vaihtelee eri osoitteiden välillä alle minuutista jopa puoleen tuntiin. Muistathan tarkistaa myös roskapostikansiosi.
  • Osta katseluoikeus antamalla luottokorttitietosi järjestelmälle
  • Lähetys alkaa klo 18.45
  • Voit katsoa ottelun uudelleen niin monta kertaa kuin haluat
  • Kohokohdat ottelusta ovat katsottavissa seuraavana päivänä InSportsTV:ssä