Bolliksella vieraana JäPS/47

Kiffenin tiivis pelitahti jatkuu keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Pallokentällä JäPS/47:n Ottelu alkaa klo 19.00.

Maukka taistelee taas

Kiffen hävisi edellisen ottelunsa perjantaina Atlantis FC Akatemialle Pukinmäen helteessä 1-0. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalinteossa ei onnistuttu ja pisteet jäivät Koillis-Helsinkiin. Kiffen jatkaa kuitenkin hyvissä asemissa sarjan nelossijalla.

– Se oli aika ailahteleva peli. Meillä oli ihan hyviä hetkiä ja saimme ihan hyviä hyökkäyksiä, mutta annoimme myös tosi vaarallisia vastahyökkäyksiä ja helppoja paikkoja vastustajalle. Atlantiksen paremmalla viimeistelyllä lopputulos olisi voinut olla paljon rumempi, mutta sitten taas toisaalta meilläkin oli niin paljon paikkoja, että olisimme voineet tehdä. Siinä mentiin aika lailla päästä päähän, ei ollut mitään kunnon kontrollia, Mauricio Hopsu kuvailee.

Pre-seasonilla sattunut loukkaantuminen piti Maukan sivussa kauden ensimmäisistä peleistä. Uusi valmennusryhmä on ajanut kotiyleisön suosikkia uudelle pelipaikalle oikeaksi wingbackiksi, mihin tottuminen vie sekin aikansa.

– Katsomossa istuminen ei ole todellakaan kivaa. Nyt pystyy sentään vähän vaikuttamaan siihen mitä tapahtuu kentällä, mutta katsomossa et voi muuta kuin kiroilla ja toivoa vaan. Ja tätä fudista treenataan neljä kertaa viikossa siksi, että pääsisi pelaamaan, Hopsu muistuttaa.

– En ole vielä ihan tottunut pelitempoon tai pelaamiseen itsessään. Ihan hyvin on muuten mennyt ja kivaa on ollut. Pikkuhiljaa pääsee pelirytmiin paremmin ja paremmin mukaan. Tässä on nyt tämä uusi systeemi ja itsellenikin ihan uusi paikka, niin tässä on vähän opeteltavaa. Pääsee edestakaisin menemään, se on ihan fine.

Mauricio Hopsu kaipaa tasaisuutta Kiffenin otteisiin. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Hopsu toteaa, että Kiffeniltä on nähty tällä kaudella esityksiä laidasta laitaan.

– Koko joukkueen osalta on ollut tosi ailahtelevaa. Pelataan tosi hyvä peli, mutta sitten seuraava peli voikin olla ihan hirveä. Vähän ihmettelen, koska treenaamisemme on ollut tosi hyvällä tasolla mielestäni. Aina ennen peliä on ollut fiilis, että tästä tulee tosi hyvä peli, mutta sitten siitä pelistä saattaakin tulla tosi huono. Mutta silloin kun saamme pelimme rullaamaan, niin olemme aika lailla pysäyttämättömiä. Meidän pitää olla myös henkisesti vahvempia. Ettei pelin rytmi katoa yhtäkkiä ihan täysin, vaikka päästäisimme sen ensimmäisen maalin.

Mustien Hurmurien pelitahti on tiivis. Keskiviikon ottelun jälkeen seuraava matsi tulee eteen jo sunnuntaina. Hopsu uskoo, että joukkueen laaja pelaajamateriaali nousee tällaisilla hetkillä isoon arvoon.

– Mielestäni meillä on sen verran laaja rinki, etten näe siinä isoa ongelmaa. Meillä on paljon nuoria, jotka jaksavat vetää. Monet pelaajat saavat varmasti myös näytönpaikan. Näen tilanteen mahdollisuutena. Tämä voi olla meille tosi hyvä. Pystymme laittamaan joka peliin raikkaita äijiä. Treenien perusteella moni näyttää olevan hyvässä vireessä.

Voitto kiikarissa

Uutta matoa laitetaan koukkuun keskiviikkona Bolliksella. Vastassa on JäPS/47, jonka Kiffen voitti keväällä Järvenpäässä 1-0. Joukkueet kohtasivat kahdesti myös harjoituskaudella. Talissa taisteltiin 1-1, ja Järvenpäässä Kiffen voitti viime hetken maalilla 2-1.

– Se on pakko hoitaa hinnalla millä hyvänsä. Tasainen matsi tulee olemaan. Pitää vain saada oma peli pyörimään heti alusta saakka. Ei siitä helppoa tule, mutta uskon, että kun keskitymme kunnolla ja valmistaudumme hyvin, niin kyllä siitä hyvä tulee, Maukka luottaa.

– JäPSistä tulee mieleen se, että he vetävät pitkää. Olin katsomassa ensimmäistä sarjapeliämme heitä vastaan. Mitä nyt muistan, niin he ovat aika suoraviivainen joukkue. Kyllä he osaavat pelatakin, heillä riittää taitoa siihen.

Kiffen taisteli voiton kauden avauskohtaamisessa.

JäPS/47 aloitti kautensa sarjan hännillä, mutta se on petrannut otteitaan ja noussut tasaisessa sarjassa kahdeksanneksi. JäPS:n kakkosjoukkueesta löytyy takavuosien edustusjoukkueesta tuttuja nimiä, kuten kolme maalia tehneet Akseli Pohjantähti ja Olli Valto.

Taistelussa kolmesta pisteestä Hopsu luottaa oman tekemisen ja tehokkuuden voimaan.

– Hyvä pallollinen oma peli. Pistetään pallo ja vastustaja liikkeelle. Saamme kyllä sillä tiloja, tämä on iso kenttä tämä Bollis. Ja kun tulee paikkoja, niin tehdään niistä maali. Kaikilla muilla paitsi Spigellä (Heiska) on ollut ongelmia sen kanssa.

Tervetuloa Bollikselle!

Kiffen – JäPS/47 keskiviikkona 3.7. klo 19.00 Töölön pallokentän nurmella (Pallokenttä 2).

Ottelu on merkitty pelattavaksi Pallokenttä 1:n tekonurmella. Kiffen saa kuitenkin pelata ottelun säävarauksella Pallokenttä 2:n luonnonnurmella.

Liput portilta 10 € (erityisryhmät 5 €). Maksutapoina käteinen, kortti ja MobilePay. Sisäänkäynti tapahtuu Bolt Areenan päästä, Paavo Nurmen tien puoleinen portti on suljettuna koko ottelutapahtuman ajan.

Bolliksen kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla mm. kahvia, teetä, limua, Sepon herkullisia leivonnaisia, Wotkinsin makkaroita ja Kiffenin fanituotteita.

Yhteistyökumppanimme ETKO on tälläkin kertaa paikalla laadukkaine panimotuotteineen. Happy Hour alkaa tuttuun tapaan tunti ennen ottelua.

Mauricio Hopsu vakuuttaa, että jalkapallon ystäville on luvassa hieno tapahtuma.

– Olemme olleet aina tosi viihdyttävä joukkue, tällä kaudella varsinkin, vaikka tulokset eivät ole aina olleet niin hyviä. Kyllä me viihdytämme ainakin. Lupaan nyt kyllä, että tästä tulee hyvä ja viihdyttävä peli.

Nähdään Bolliksella!