Cico jatkaa hyökkäyksessä – “Tämä tuntuu kodilta”

Senegalilaishyökkääjä Cheikh “Cico” Toure, 30, on solminut Kiffenin kanssa sopimuksen kaudesta 2021. Tuulennopea kärkimies aloittaa siten viidennen kautensa Mustissa Hurmureissa.

Cico saapui Suomeen vuonna 2014, kun hän siirtyi italialaisesta Aurora Seriatesta tuolloin Kolmosessa pelanneeseen FC POHU:un. Kaudeksi 2015 tie vei Kakkosen FC Myllypuroon, josta hän siirtyi Kiffeniin kesken kauden. Mustissa Hurmureissa viettämänsä parin vuoden aikana hän pommitti ison määrän maaleja. Vahvin kausi oli 2017, jolloin hän teki Kiffenin 28 sarjamaalista peräti 16 ja jakoi Kakkosen A-lohkon maalikuninkuuden Legirus Interin Aleksi Pahkasalon kanssa. Tärkeimmät kaksi osumaa nähtiin päätösottelussa Bolliksella, kun Kiffen kaatoi pakkoraossa PEPO:n 4-1 ja lunasti sarjapaikan jälleen seuraavalle kaudelle.

Vuosina 2018–2020 Cico kävi pyörähtämässä vuoroin Gnistanissa, Viikingeissä ja Atlantiksessa mutta palasi viime syksynä loppukaudeksi Kiffeniin. Hän teki yhden maalin, joka syntyi vierasvoitossa JäPSiä vastaan. Tämänvuotisissa harjoitusotteluissa Cico on tehnyt jo kolme osumaa.

Vuodet ovat tehneet tehtävänsä ja Kiffenillä on erityinen paikka Cicon sydämessä.

– Olen iloinen jatkosta, sillä tämä tuntuu kodilta. Tavoitteeni on auttaa Kiffeniä saavuttamaan paras tulos, ja yritän vaikuttaa siihen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Haluan myös motivoida nuoria pelaajia ja kannustaa heitä. Ja tehdä paljon maaleja, Cico luettelee.

Kuva: Juhani Järvenpää

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  +  89  =  95