Cupissa jatkopaikka selvin lukemin

Kiffenin naiset etenivät Suomen Cupin 4. kierrokselle kukistamalla HJK/Westin äitienpäivänä Talin hallissa peräti 23-2. Krunikan Friidut jatkavat hurjaa virettään ja ovat voittaneet kauden kaikki kuusi otteluaan.

Maaliverkko alkoi heilua välittömästi pelin alettua. Jessika Lindström teki Kiffenin kaksi ensimmäistä osumaa jo kahden ensimmäisen minuutin aikana, ja Liisa Rahkolan maanuoliainen lisäsi pian johdon 3-0:aan. Ensimmäisen seitsenminuuttisen hurjan maalitehtailun kruunasi vapaapotkusta syntynyt HJK/Westin 3-1-kavennus, joka merkittiin lopulta Janna Partasen nimiin. Kiffen vastasi tekemällä avausjaksolla vielä viisi häkkiä, ja tauolle siirryttiin 8-1-lukemista. Lindströmin saldo avausjaksolta oli neljä maalia.

Toisen jakson alkuun Friidut tekivät neljä vaihtoa. Kentän jättivät Ella Arkko, Suvi Rinkineva, Jessika Lindström ja Liisa Rahkola. Tilalle kirmasivat Eve Meriläinen, Emma Strengell, Ilona Kemppinen ja Heini Toivonen.

Vauhti kiihtyi tuoreiden jalkojen myötä, ja vain kolmella vaihtopelaajalla liikenteessä ollut Klubi väsyi. Näyttävät syöttökuviot johtivat hienoihin maaleihin loppulukemien ollessa tylyt 23-2. Osumista kuusi teki nopea ja näppärä Celina Pitkänen. Jessika Lindströmin lisäksi myös Sini Toivonen ja tauolla sisään tullut Heini Toivonen iskivät neljästi. Niin ikään puolikkaan ottelun pelannut Ilona Kemppinen ehti saada toisella jaksolla kasaan kolme byyriä.

“Saimme pelimme rullaamaan”

Lopputulos 23-2 ei jättänyt selittelyille sijaa.

– Kyllähän me olimme aika ylivoimaisia suoraan sanottuna. Saimme pelimme rullaamaan ihan hyvin siihen nähden, että vastustaja ei pystynyt ylläpitämään tempoa. Varmaan maalimääräkin kertoo, että ihan hyvin meni, Annika Kangas toteaa.

Täksi vuodeksi paluun tehneen ja todella lyhyellä varoitusajalla rakennetun Kiffenin naisjoukkueen alkukausi on hiponut täydellisyyttä. Joukkue on voittanut kaikki kuusi otteluaan maalieron ollessa 51-4.

– Kausi on lähtenyt käyntiin jopa yllättävän hyvin. Tuntuu, että kaikki rullaa tosi hyvin. Pelit ovat menneet hienosti, niin onhan tämä ollut tällaista aika lennokasta, Kangas kuvailee vallitsevaa flow-tilaa.

– Siihen täytyy kyllä olla tyytyväinen, että olemme ottaneet pelkkiä voittoja tähän kauden alkuun. Olemme saaneet vedettyä myös hyviä treenejä, Emma Strengell jatkaa.

Naisten Suomen Cupin 4. kierroksen arvonta järjestetään torstaina 16.5. Tarjolla on joukkueita laidasta laitaan aina pääsarjasta lähtien.

– Joku kova vastus olisi kiva, mutta ei ihan Kansallisen liigan joukkuetta tarvitse vielä tulla vastaan. Mutta jos saataisiin kova peli, niin se olisi kiva, Strengell kertoo.

Kiffenin seuraava sarjapeli pelataan myöskin torstaina 16.5. klo 18.50 Pirkkolan tekonurmella. Vastassa on silloin sarjakautensa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla avannut toinen helsinkiläinen perinneseura Ponnistus.

– Aika kovalla itseluottamuksella lähdemme peliin, mutta emme tietenkään mitenkään takki auki. Lähdemme pelaamaan pisteistä siinäkin pelissä, Kangas sanoo.

– On tärkeää, että saamme alusta asti oman hyvän pelimme kasaan. Se ei ole onnistunut kaikissa peleissä. Lähdemme täysillä liikkeelle, Strengell päättää.

Maalikooste