Edmundo Wify uudeksi päävalmentajaksi

Kiffenin uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Edmundo Wify. Brasilian São Paulossa vuonna 1971 syntynyt Edi on monelle tuttu Mustien Hurmurien ikämiesjoukkueista.

Wifyllä on taustallaan monta vuotta valmennuskokemusta useista sarjoista ja joukkueista, kuten Kansallisesta liigasta (NJS), Hongan A-junioreista, Kolmosesta ja 18-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjasta. Hän on luotsannut myös Irlannissa ja omaa Suomessa suoritetun UEFA A -valmentajalisenssin sekä Irlannissa suoritetun UEFA B -valmentajakoulutuksen. Viime kausi Wifyllä kului Valtin ja Kontun organisaatioissa. Pelaajaurallaan Edi pelasi ammattilaisena egyptiläisessä Ismaliyyan joukkueessa Aleksandriassa.

– Tämä on todella hienoa! Minulla on ollut pitkäaikainen tavoite päästä Kiffenin päävalmentajaksi. Vihdoinkin niin tapahtui. Minulla on niin pitkä tausta Kiffenissä, että olen ihan Musta Hurmuri itsekin, Wify iloitsee.

– Olen pelannut Kiffenin ikämiehissä noin 12–13 vuoden ajan. Aloitin 35-vuotiaissa, joita seurasivat 40- ja 45-vuotiaat. Nyt pelaan 50-vuotiaissa.

Suuria odotuksia

Kakkosen avauskierrokseen on vielä kosolti aikaa, mutta Wify kertoo jo tässä vaiheessa, että hän odottaa tulevalta kaudelta paljon.

– Odotukseni ovat aika suuret, ja minulla on myös aika paljon tavoitteita. Ensin meidän pitää kuitenkin tehdä joukkueen kanssa yhdessä asioita, ja meillä tulee olemaan oma tavoitteemme. Haluan, että meillä on hyvä henki ja hyvä joukkue. Pidämme hauskaa, mutta samalla teemme kunnolla ja kovasti duunia, Wify korostaa.

Kiffenin ensi kauden joukkue rakentuu pikku hiljaa. Nyt ovat käynnissä try-outit, joissa metsästetään uusia nimiä joukkueeseen.

– Tarvitsemme pelaajia, jotka osaavat ja joilla on taitoa ja kykyä pelata kovalla tasolla. Osa porukasta on vielä kovin nuorta. Kakkosdivari on aika kovatasoinen ja lohkostammekin tulee kova, Wify huomauttaa.

Wify lähettää lämpimät terveisensä Kiffen-kannattajille.

– Muistakaa aina tulla kentän laidalle! On kiva kuunnella huutoanne ja ääntänne. Joukkueemme tarvitsee kannustusta.

FC Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman kertoo, että valmennustiimi täydentyy myöhemmin vielä lisää. Aiemmin on tiedotettu maalivahtivalmentaja Seppo Feltin jatkosta. Lisäksi valmennuksen taustatukena jatkaa viime kaudella joukkueenjohtajan nimikkeellä työskennellyt seuraikoni Jari Hakala.

– Valmentajarekrytointiprosessi vei hieman toivottua pidemmän aikaa. Haastattelimme useita erilaisia ehdokkaita kasvotusten. Lopulta hallituksessa katsoimme, että Edi olisi sopivin rooliin, osittain hänen Musta Hurmuri -taustansa ja valmentajakoulutuksensa vuoksi. Valmennustiimi vahvistuu vielä lisää lähiaikoina julkaistavalla toisella sopimuksella, Wikman toteaa.