Kausi 2020

HULLUNHYVÄ VUOSI 2020

Jalkapallovuosi sujuu yleensä vuodesta toiseen samalla tavalla kalenterin ja käsikirjoituksen mukaisesti. Vuonna 2020 elettiin kuitenkin Kiffenissä aivan poikkeuksellinen futisvuosi.

Tammi – helmikuu

Vuosi alkoi tosi hyvin. Joukkue saatiin kokoon heti tammikuussa. Joukkueen edellisen vuoden runko säilyi ehjänä ja uusia, taitavia ja nuoria pelaajia tuli sopiville pelipaikoille. Harjoitukset ja Busmo-Cup sujuivat valmennustiimin johdolla mainiosti. Kaikki mittarit näyttivät, että kaudesta voi tulla hyvä.

Maalis- toukokuu

Maaliskuun alussa iski koronaviirus ja hulluus alkoi. Yhteisharjoitukset ja pelit loppuivat, ei palavereita, ei pelimatkoja, ei saunailtoja eikä onnistunutta valmistautumista kauteen. Digitaaliset etäharjoitukset ja koronasäännöt olivat pelaajille tuskaa. Suosituksia ja pakkoja noudatettiin ja elämä oli kaikkea muuta kuin futista.  Palloliitto kuunteli seuroja ja päätti, että Kakkosessa pelataan koronan takia kussakin lohkossa vain 17 peliä. Lohkot pilkottiin vielä paikallisiin alalohkoihin. keskinäisiä pelejä tuli yksi tai kolme vastustajasta riippuen. Poikkeuksellinen sarja oli tulossa.

Kesä- elokuu

Kesä oli koko joukkueelle hienoa aikaa. Pääsimme kaksi viikkoa ennen sarjan alku harjoittelemaan Bolliksen nurmelle. Ensimmäiset kaksi peliä oli vielä kuin harjoitusmatseja, tuloksena tasapelit. Sen jälkeen viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Kesän aikana 10 pelissä 19 pistettä ja maalisuhde 17-6. Kesän huippuhetki oli 25.8., kun Kiffen palasi Stadikalle. Olympiastadionin uudistaminen oli kestänyt neljä vuotta ja Kiffen oli ensimmäinen miesten joukkue, joka pääsi pelaamaan upealla Stadikalla. Ottelu pelattiin iltavalaistuksessa ja katsomossa oli 1111 futiksen ystävää. Mustat Hurmurit voitti Viikingit 4-1 ja ilta oli unohtumaton elämys niin pelaajille kuin katsojille. Kesän menestyksen takana oli kolme kuukautta joukkueharjoituksia neljä kertaa viikossa Bolliksen loistavalla nurmikentällä. Paikalla aina yli 20 pelaajaa. Koronakin antoi kesän aikana enemmän vapauksia hengittää ja pelata.

Syys- ja lokakuu

Syys- ja lokakuun ajaksi Kiffenin joutui evakkoon, kun Pallokentän nurmikentät suljettiin. Toinen Bolliksen nurmikentistä muutetaan tekonurmikentäksi. Kiffen menetti harjoituskenttänsä ja kotikenttänsä loppukaudeksi. Kiffen harjoitteli milloin Talin metsänurmella, Bollis kuutosen tekonurmella, Käpylän nurmella, Väiskin tekonurmella, Talin hallissa ja Myllypuron hallissa. Harjoitusajat ja harjoitusrytmi muuttuivat kesästä paljon huonommiksi. Kotipelit pelattiin Talin nurmella ja Bollis kuutosen tekonurmella. Korona oli jälleen voimakkaammin pelissä mukana. Pelejä siirrettiin ja pelaajia oli altistumisen takia karanteenissa. Kiffenissä kukaan ei kuitenkaan sairastunut koronaan. Syys- ja lokakuun menestys jäi keskitasolle. Seitsemän peliä, kolme voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Pisteitä yhteensä 10 ja maalisuhde 7-10.

Koko kausi 2020

Koronahulluudesta ja sekavasta evakkomatkasta huolimatta Kiffen pelasi hyvän kauden. Seitsemäntoista ottelua, 29 pistettä, maalisuhde 24-16 ja pistekeskiarvo 1,7 pistettä ottelua kohden. Sarjasijoitus oli viides.

Kiitos hyvästä kaudesta kuuluu koko joukkueelle, ennen kaikkea jokaiselle pelaajalle. Hieno joukkue, taitavia ja viisaita pelaajia. Henkinen tasapaino oli korkealla tasolla niin pelikentällä kuin sen ulkopuolella. Valmennustiimi – Mako Tukiainen, Daniel Stevens ja Jari Hakala – hoiti tehtävänsä kiitettävästi. Huoltaja Teemu Itkonen oli lähes yhtä hyvä kuin Aston Villan huoltaja.

Kesken kauden Mustat Hurmurit saivat kovan vahvistuksen, kun Janne Wikman tuli FC Kiffenin toiminnanjohtajaksi. Jannen tietotaito, aktiivinen työtapa ja iloinen luovuus tuovat seuran toimintaan lisää vauhtia ja kehitystä. Jaakko Jokilahti on kehittänyt parin vuoden aikana Kiffenin somenäkyvyyttä huimasti. Jaakko toimii nyt ja jatkossa Kiffenin mediavastaavana.

Lopuksi kiitos teille kaikille kannattajille ja faneille. Onneksi Kakkosen otteluissa sai olla sopiva määrä katsojia. Tunnelma kesän aikana Bolliksella ja Stadikalla oli huippuhyvää. Nähdään taas kaudella 2021 rakkaalla Bolliksella.

Teksti: Kimmo Silventoinen – joukkueenjohtaja