Eetu Kolu jatkosopimukseen

Hyökkääjä Eetu Kolu on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen Kiffenin kanssa.

Viime kaudella neljä maalia iskenyt 29-vuotias Kolu haluaa osoittaa, että parempaankin pystytään — niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

– Ihan hyvillä fiiliksillä jatkan. Vähän jäi hampaankoloon koko joukkueelta viime kaudesta. Tasaisemmilla otteilla oltaisiin oltu varmasti korkeammalla sarjataulukossa. Itsellekin jäi näytönhaluja. Hiukan enemmän vastuuta kaipaisin, joten pitää vain treeneissä ja peleissä osoittaa olevansa luottamuksen arvoinen. Mikä tahansa se rooli onkaan, niin pyrin auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon.

– Innolla odotan ensi kautta. Katsotaan, mitä tuleman pitää. Tasainen lohko varmasti luvassa, siellä on paljon hyviä joukkueita. Mielestäni lohko on jopa kovempi kuin viime kaudella. Saamme ihan tosissamme vääntää, jos haluamme olla kärkisijoilla, Eetu tuumii.

Näyttäviä ohituksia nähdään tulevallakin kaudella.

Piikissä, valeysinä tai leveydessä. Monipuolinen Kolu voi pelata erilaisissa rooleissa ja tuo siten tärkeän lisävaihtoehdon Kiffenin hyökkäyspelaamiseen. Mikä pelipaikka on miehelle itselleen mieluisin?

– Itse tykkään ehkä pelata eniten sellaisessa rakentelevassa roolissa, kärjen alapuolella tai laidalla. Olin aikasemmin urallani ysipaikan roolissa ja olen iän myötä valunut vähän alemmas.

Kolu kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin. Yli 100 ottelua Kakkosta pelannut Valkeakosken Hakan kasvatti haluaa johtaa esimerkillään.

– Kokemuksen kautta pyrin näyttämään nuoremmille semmoista rutiinia päivittäiseen tekemiseen.

Viime kauden komeimpiin osumiin lukeutui Kolun kylmänviileä ratkaisu Lappeenrannassa.

– Viime kausi oli itseltäni ihan ok. Oli muutamia tosi hyviä matseja ja muutamia vähemmän hyviä matseja. Ehkä sellaista tasaisuutta kaipaisin vielä otteisiini. Siihen yritän panostaa ensi kaudella.

Eetulla on viesti stadilaisille futiksen ystäville.

– Kannattaa hommata kausikortti, koska Kiffenin peleissä on aina hyvä meininki. Päästään takaisin Bollikselle ja nurmelle, mikäs sen parempaa niin pelaajille kuin katsojillekin. Hurmurit voittoon!