Eetu Kolu sopimukseen Kiffenin kanssa

Kiffen on solminut kauden 2022 kattavan sopimuksen valkeakoskelaislähtöisen hyökkääjä Eetu Kolun, 28, kanssa.

Eetu Kolulta löytyy lähes 100 ottelun verran kokemusta Kakkosesta. Kolu edusti viime kaudella Ykköseen noussutta Järvenpään Palloseuraa.

– Olen Valkeakosken Hakan kasvatti, mutta tulikasteen miesten peleihin sain Kakkosessa pelanneessa Hämeenlinnan Härmässä, jonka jälkeen opiskelut toivat kokemusta niin Tammisaaren EIF:stä kuin myös porilaisesta Musan Salamasta ennen siirtoa perinteikkääseen Tampereen Pallo-Veikkoihin. Ykkösessä iskin Paltsareille kahdeksan maalia ja lisäksi kolme maalia Suomen Cupissa. Nämä tehot toivat sitten mahdollisuuden tutustua Veikkausliigaan Turun Palloseuran väreissä, tuo reissu vaan ei onnistunut erinäisistä syistä. Tämän jälkeen työelämän muuutokset toivat minut tyttöystävän kanssa Helsinkiin ja viime kausi meni Järvenpään Palloseurassa. JäPS:n nousu Ykköseen taas olisi vaatinut isoja muutoksia omaan työelämääni, joten aloin katsella vaihtoehtoja lähempää kotia. Kiffenin pistin merkille jo viime kaudella, seurassa näytti olevan hyvä meininki ja omasta mielestäni he olivat ehkä kovin vastus meille syksyllä.

Kolulla on tulevasta kaudesta isot odotukset. Hän näkee Kiffenissä potentiaalia yltää jopa aivan kärkisijoille.

– Innolla odotan alkavaa kautta, meillä näyttää olevan hyvä porukka kasassa jo nyt ja uskon, että saamme palaset hitsattua paikalle hyvin viimeistään huhtikuussa. Omasta mielestäni top 3 -sijoitus on ihan realistinen tavoite, ehkä jopa lohkovoitto. Kliseisesti sanoen joka peliä lähdetään voittamaan ja uskon, että tänä kesänä Bolliksella nähdään perinteinen taisteleva Kiffen-jengi.

Kolu on erittäin monipuolinen pelaaja, mutta Kuninkaan kanssa syntymäpäivän jakava nauttii eniten pelin rakentelusta.

– Itse tykkään pelata eniten kymppipaikkaa, mutta pärjään myös laidoilla jos valmennus niin haluaa. Tykkään pallosta ja olen mielestäni luova pelaaja, jolla on hyvä laukaus molemmilla jaloilla. Ennen kaikkea olen joukkuepelaaja, joka taistelee loppuun saakka, ja odotan samaa myös muilta pelaajiltamme.

FC Kiffenin manageri Kimmo Silventoinen näkee Kolussa paljon vahvuuksia.

– Eetulla on arvokasta kokemusta korkeammilta sarjatasoilta ja hän on näyttänyt vaarallisuutensa Tampereella pelatessaan. Viime kausi oli Eetulla loukkaantumisten vuoksi aika haastava, nyt mies on hyvässä kunnossa ja uskon hänestä olevan meille todella paljon iloa alkavan kauden aikana. Treenien perusteella näen, että Eetu Kolu on oikein Mustien Hurmureiden näköinen pelaaja. Hänellä on ollut harjoituksissa todella hyvä asenne, ja uskon hänen tuovan meille lisää voimaa sekä vaihtoehtoja hyökkäyspään pelaamiseen.

Tervetuloa Kiffeniin, Eetu!