Erkki Alaja on kuollut

Pitkän linjan urheilulegenda ja Kiffen-ikoni Erkki Alaja nukkui pois eilen torstaina 71 vuoden iässä.

Alaja pelasi Kiffenin jalkapallon edustusjoukkueessa vuosina 1975–1983. Myöhemmin hän toimi Mustissa Hurmureissa myös valmentajana ja oli mukana seuran johtokunnassa.

Alaja teki pitkän päivätyön Kiffenissä muun muassa ikämiehissä. Hän esimerkiksi työskenteli ikämiesten managerina, ja hän oli mukana saavuttamassa 45-vuotiaiden SM-kultaa vuonna 2006, 2009 ja 2010. Jalkapallon lisäksi Alaja pelasi Kiffenissä myös käsipallon edustusjoukkueessa, jossa hän saavutti SM-hopeaa 1981.

Alaja on Kiffenin kunniajäsen nro 36 (2016) ja Musta Hurmuri nro 58 (2008). Hänet on palkittu myös Kiffenin kultamerkillä vuonna 2008 ja kunniaviirillä vuonna 1983. Alajan merkityksestä Kiffenille kertoo se, että hän on yksi harvoista, jolle on myönnetty kaikki kyseiset neljä kunnianosoitusta.

Erkki Alajaa voi kutsua todelliseksi urheilun monitoimimieheksi, eivätkä hänen saavutuksensa rajoitu pelkästään Mustiin Hurmureihin. Alaja toimi urheilun parissa koko elämänsä, niin urheilijana, järjestötoimijana, kirjailijana, yrittäjänä, markkinointimiehenä, managerina, kouluttajana kuin penkkiurheilijanakin.

Koko Kiffen-perhe ottaa osaa Ekin läheisten suruun ja muistaa seuran kunniajäsentä sunnuntain ottelussa pelaamalla surunauhoin. Ottelu aloitetaan myös Ekin muistoa kunnioittavalla hiljaisella hetkellä.