Erkki Alaja 70 vuotta

Pitkän linjan urheilulegenda ja Kiffen-ikoni Erkki Alaja täyttää tänään 70 vuotta.

Alaja pelasi Kiffenin jalkapallon edustusjoukkueessa vuosina 1975–1983. Myöhemmin hän on toiminut Mustissa Hurmureissa myös valmentajana ja ollut mukana seuran johtokunnassa.

Alaja on tehnyt pitkän päivätyön Kiffenissä muun muassa ikämiehissä. Hän on esimerkiksi työskennellyt ikämiesten managerina, ja hän oli mukana saavuttamassa 45-vuotiaiden SM-kultaa vuonna 2006. Jalkapallon lisäksi Alaja pelasi Kiffenissä myös käsipallon edustusjoukkueessa.

Alaja on Kiffenin kunniajäsen nro 36 (2016) ja Musta Hurmuri nro 58 (2008). Hänet on palkittu myös Kiffenin kultamerkillä vuonna 2008 ja kunniaviirillä vuonna 1983. Alajan merkityksestä Kiffenille kertoo se, että hän on yksi harvoista, jolle on myönnetty kaikki kyseiset neljä kunnianosoitusta.

Kiffenin syvintä olemusta Alaja muisteli elämäkerrassaan Kutsumus (2017).

– Kiffeniä pidettiin suvaitsevana seurana, jossa kotikieli tai yhteiskuntaluokka eivät olleet jäsenyyden esteenä. Tällainen mielikuva minullakin oli Kiffenistä ennen seuraan siirtymistä. Kiffen vaikutti vapaamieliseltä yhteisöltä, erilaisten ihmisten sulatusuunilta, jossa kaikki kukat saivat kukkia. Mitä enemmän aikaa vietin kiffeniläisten kanssa, sen todemmaksi tämä mielikuva osoittautui. Aiemmissa seuroissa olin tottunut ankarampaan ja aneemisempaan menoon. Nyt olin seurassa, jossa pelattiin tosissaan, mutta pidettiin hauskaa yhdessä, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Tähän hauskanpitoon osallistui koko jengi.

Erkki Alajaa voi kutsua todelliseksi urheilun monitoimimieheksi, eivätkä hänen saavutuksensa rajoitu pelkästään Mustiin Hurmureihin. Alaja on toiminut urheilun parissa koko elämänsä, niin urheilijana, järjestötoimijana, kirjailijana, yrittäjänä, markkinointimiehenä, managerina, kouluttajana kuin penkkiurheilijanakin.

Hyvää syntymäpäivää, Eki!