Esittelyssä Atlantis FC – Kakkossija ei kiinnosta

Perustettu: 1980/1995
Kausia pääsarjatasolla: 1
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 1 (2001)
Kuuluisia Atlantiksessa pelanneita: Sakari Tukiainen, Adriano, Kimmo Tauriainen, Rami Rantanen, Tommi Koivistoinen, Sami Ylä-Jussila
Sijoitus viime kaudella: 5. (B-lohko)
Seuraa tätä pelaajaa: Konan Kouakou
Päävalmentaja: Tommi Ekmark (1. kausi)

Historia

Helsinkiläisen Atlantis FC:n juuret ovat vuonna 1980 perustetussa FC Norssissa. Vuonna 1995 Leevi and the Leavings -nokkamies Gösta Sundqvistin oma joukkue Johanneksen Dynamo ja Markku Ritalan isännöimä FC Norssi yhdistyivät, ja uuden seuran nimeksi tuli Sundqvistin itsensä keksimä Atlantis FC. Joukkueen taival alkoi kaudella 1996 Kakkosesta, ja parin vuoden päästä oli edessä nousu Ykköseen.

Seuran historian menestyksekkäin vuosi oli 2001. Atlantis pelasi silloin historiansa toistaiseksi ainoan kerran Veikkausliigassa ja sijoittui seitsemänneksi. Kauden kruunasi Suomen cupin finaali – Tampere United kaatui Tampereella pelatussa Suomen Cupin finaalissa 1-0 Adrianon maalilla. Jo kertaalleen jäisen kentän vuoksi Helsingistä Tampereelle siirretty ottelu muistetaan myös todella haastavista marraskuisista kenttäolosuhteistaan. Kauden jälkeen Atlantis ajautui kuitenkin konkurssiin, ja seuran paikan Veikkausliigassa otti vantaalainen AC Allianssi. Atlantiksen taru jatkui kuitenkin alemmilla tasoilla. Joukkue nousi Ykköseen kausiksi 2005-2009.

Kakkosen kaudella 2014 Atlantis oli hyvin lähellä nousua takaisin Ykköseen, mutta EIF oli kuumassa nousukarsinnassa parempi yhteismaalein 6-4. Alasarjoista hankittu Sakari Tukiainen teki 40 maalillaan Kakkosen uuden maaliennätyksen. Tukiaisen löysi Atlantiksen silloiseen seurajohtoon kuulunut Janne Wikman, joka nykyisin työskentelee FC Kiffenin toiminnanjohtajana. Mukana tuossa joukkueessa oli myös Kiffenin nykyinen kapteeni Severi Murto.

Atlantis – FC Honka 3.8.2015. Kuva: Juhani Järvenpää

Atlantis putosi kauden 2016 päätteeksi Kolmoseen. Helsinkiläiset palasivat Palloliiton sarjoihin viime kaudeksi ja pelasivat mukiinmenevästi sijoittuen B-lohkon viidenneksi.

Atlantis tunnetaan monikulttuurisena seurana, jonka joukkueiden pelaajilla on usein etninen tausta. Osa seuran imagoa on myös laulava ratikkakuski Aarne Tenkanen, joka toimii “lentävänä managerina”.

Kausi 2021

Atlantista valmentaa Mikkelin Pallo-Kissoista Helsinkiin siirtynyt Tommi Ekmark, joka toi samalla mukanaan useamman oivan pelimiehen, joukossa MiPKin viime kauden kapteeni Antti-Pekka Kesonen. Kokemusta joukkueeseen tuo aikoinaan Veikkausliigassakin esiintynyt hyökkääjä Obi Metzger, joka on pelannut Atlantiksessa jo viimeiset kuusi kautta. Maalivahti Sammy Ndjock oli mukana Kamerunin vuoden 2014 MM-joukkueessa, ja Konan Kouakoulta löytyy vyöltään pari peliä Eurooppa-liigan ensimmäisiltä kierroksilta.

Kiffenin mediatiimi tavoitti valmentaja Tommi Ekmarkin, joka kommentoi tulevaa kautta.

– Talvi on ollut haastava. Joukkue on muuttunut paljon pelaajistoltaan, ja samalla olen ajanut sisään uutta pelitapaa. Tulokset ovat olleet hyviä, pelimme on kehittynyt haluamaani suuntaan, ja aggressiivinen ja rohkea Atlantis saattaa yllättää monet vastustajistamme. Meillä on tasokas rinki ja kaikki tulevat saamaan varmasti peliaikaa – jos ei edustusjoukkueessa, niin Kolmosessa pelaavassa Akatemiassa tai A-junioreiden SM-sarjassa. Brasilian suunnalta saattaa joukkueeseen liittyä vielä muutama pelaaja, mikäli pandemiatilanne sen mahdollistaa. Olemme asettaneet oman tavoitteemme korkealle – kuka lähtisi tavoittelemaan lohkon kakkospaikkaa?, Ekmark toteaa.

Poislähteneistä pelaajista uusi valmentaja ei osannut ketään nostaa merkittäväksi, sillä hän ei heitä viime kaudella pelaamassa nähnyt.

Lohkon mustaksi hevoseksi Ekmark nosti kotikaupunkinsa Mikkelin kakkosjoukkueen eli Pallo-Kissat, ja kärkikolmikon sijoista tulevat Atlantiksen kanssa taistelemaan JäPS ja KäPa.

Kiffen kohtaa Atlantiksen lauantaina 21.8. Pukinmäessä ja tiistaina 7.9. Bolliksella.

Tutustu Atlantikseen lisää osoitteessa Atlantisfc.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *