Käpylän Pallo

Esittelyssä KäPa – välivuoden jälkeen takaisin

Perustettu: 1956
Kausia pääsarjatasolla: 0
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 0
Kuuluisia KäPassa pelanneita: Simo Valakari, Onni Valakari, Leo Väisänen, Matias Lindfors
Sijoitus viime kaudella: 1. (Etelän Kolmosen lohko A)
Seuraa tätä pelaajaa: João Vivas
Valmentaja: Ossi Virta (1. kausi)

Historia

Käpylän Pallo perustettiin vuonna 1956. Helsinkiläisjoukkue pelasi kakkosdivisioonassa ensimmäisen kerran vuonna 1979, ja myöhemmillä vuosikymmenillä siitä tuli Kakkosen vakiojoukkue. Vuonna 2008 KäPa piipahti Ykkösessä asti mutta jäi sarjan viimeiseksi. Yhden kauden mittaisen Kolmosen visiitin jälkeen Käpylän Pallo palasi Palloliiton sarjoihin jälleen täksi kaudeksi, kun joukkue ensin voitti Kolmosen lohkonsa ja sen jälkeen kukisti nousukarsinnassa porvoolaisen Futuran.

Ehkä parhaiten KäPa tunnetaan perinteikkäänä junioriseurana, ja se perustettiin aikoinaan nimenomaan edistämään lähiseutujen poikien jalkapalloharrastusta. Seura on kasvattanut lukuisia nimekkäitä pelaajia, kuten Simo Valakari, Leo Väisänen ja Onni Valakari. KäPa oli myös pitkään yksi Helsinki Cupin järjestäjäseuroista.

KäPa – TPV 12.7.2015. Kuva: Juhani Järvenpää

Kiffen ja KäPa pelasivat samassa Kakkosen lohkossa viimeksi kaudella 2018. Musta-asuisten naapurusten ensimmäisen peli Bolliksella päättyi Kron Rexhepin maalilla Kiffenin voittoon 1-0, kun taas KäPan kotiottelussa Oulunkylässä pisteet jaettiin 1-1. Molemmat joukkueet joutuivat taistelemaan sarjapaikkansa puolesta päätöskierrokselle asti, mutta onnistuivat lopulta hinaamaan itsensä niukasti viivan paremmalle puolelle. Tämänvuotisessa Winterliigassa Kiffen voitti KäPan 2-1.

Kausi 2021

Joukkuetta valmentaa Ossi Virta, joka tuli Käpylään KTP:sta. Hänen saapumistaan voi kutsua kotiinpaluuksi, sillä Virta toimi KäPassa valmentajana, junioripäällikkönä ja valmennuspäällikkönä peräti 10 vuoden ajan vuosina 2005–2015. Virtaa avustaa Kalle Vasse, jolla alkaa jo kolmas kausi edustusjoukkueen valmennuksessa.

Ossi Virta on seuran omassa ennakossa kertonut, että pre season on sujunut tuloksellisesti ja pelillisesti hyvin, vaikka koronatilanne jonkin verran haasteita aiheuttikin. Vastikään Kakkoseen nousseen hyvin nuoren joukkueen tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

KäPan pelaajistossa on tapahtunut viime kauden jälkeen isoa vaihtuvuutta. Uusia pelaajia on peräti 17 ja lähteneitäkin 15. Uusien pelaajien joukkoon mahtuu useita varteenotettavia hankintoja. Tärkeitä kiinnityksiä ovat esimerkiksi Patrik Ahonen, Jani Kaukomaa ja Joonas Salmi, joilla kaikilla on kokemusta Ykkösestä. Kannattaa seurata myös Peimari Unitedista siirtynyttä nuorta portugalilaishyökkääjää João Vivasia, joka muun muassa osui talvella Kiffeniä vastaan. Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa KäPa-ikonit Ari Salonen ja Sampsa Ikonen.

Kiffen ja KäPa kohtaavat Helsingin derbyissä sunnuntaina 1. elokuuta Bolliksella ja keskiviikkona 15. syyskuuta KäPa Campuksella Vallilanlaaksossa.

Tutustu KäPaan tarkemmin osoitteessa Kapylanpallo.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *