Esittelyssä MiPK – Mikkelin punaiset

Perustettu: 1946
Kausia pääsarjatasolla: 12
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 0
Kuuluisia MiPK:ssä pelanneita: Shefki Kuqi, Rafael
Sijoitus viime kaudella: 6. (A-lohko)
Seuraa tätä pelaajaa: Lucas dos Santos
Valmentaja: Ozeias Graciano

Kiffenin vastustajien esittely alkaa kääntyä loppusuoralle. Tänään on vuorossa Mikkelin Pallo-Kissat.

Historia

Mikkelin Pallo-Kissat perustettiin TUL:n alaiseksi seuraksi vuonna 1946. MiPK nousi korkeimmalle sarjatasolle Mestaruussarjaan vuosiksi 1962-1964, ja historian ensimmäisen SM-ottelunsa se pelasi sattumoisin juuri Kiffeniä vastaan Helsingissä. Peli päättyi tasan 1-1. MiPK palasi Mestaruussarjaan ensin yhdeksi vuodeksi 1971, ja sen jälkeen pidemmäksi aikaa 1974-1979 sekä vielä kertaalleen 1981. Menestyksekkäin kausi oli 1975, jolloin Pallo-Kissat jahtasi tosissaan mestaruutta ja jäi vain pisteen päähän pronssista.

Pallo-Kissat ajautui taloudellisiin vaikeuksiin, ja toiminta päättyi vuonna 1984, jolloin edustusjoukkue pelasi kolmosdivarissa. Toimintaa jatkoi vuonna 1984 yhdistysrekisteriin hyväksytty Mikkelin Kissat eli MiKi, joka on jatkanut Mikkelin punapaitojen perinteitä Kakkosessa ja Kolmosessa. Kolmosen kaudella 2016 MiKi vaihtoi nimekseen Mikkelin Pallo-Kissat (MiPK) kunnioittaen pyöreät 70 vuotta täyttäneen seuran historiaa. MiPK on pelannut Kakkosessa yhtämittaisesti kaudesta 2017 lähtien.

Kausi 2021

MiPK:n päävalmentajana toimii Ozeias Graciano, joka korvaa Tommi Ekmarkin. Ekmark siirtyi täksi kaudeksi Atlantiksen ruoriin, ja hänen mukanaan Helsinkiin lähti useita Pallo-Kissojen avainpelaajia. Iso vahvistus joukkueelle on kuitenkin kokenut ja taitava brasilialaishyökkääjä Lucas dos Santos. Kaksi edellistä kautta Kiffenissä pelannut Verneri Meriläinen kävi pre seasonilla kääntymässä Mikkelin punaisissa mutta päätyi lopulta Ykkösen Gnistaniin.

FC Honka Akatemia – MiPK 18.10.2020. Kuva: Juhani Järvenpää

MiPK:n ja nykyisin Ykkösessä pelaavan naapuriseura Mikkelin Palloilijoiden keskinäiset ottelut olivat aikoinaan kiihkeitä työväen ja porvarien yhteenottoja. Sittemmin sotakirveet on haudattu, ja täksi kaudeksi seurat jopa solmivat yhteistyösopimuksen keskinäisen pelaajaliikenteen sujuvoittamiseksi.

Mikkelin Pallo-Kissat on ollut Kiffenille viime vuosina tuttu mutta haastava joukkue. Vuodesta 2017 lähtien joukkueet ovat kohdanneet viidesti, ja MiPK on voittanut otteluista peräti neljä. Viime vuonna Mustat Hurmurit saivat putken poikki, kun joukkue kävi ryöstöretkellä Mikkelin urheilupuistossa 0-3-voiton muodossa.

Kiffen ja MiPK kohtaavat tällä kaudella lauantaina 17.7. Mikkelin urheilupuistossa ja lauantaina 25.9. Bolliksella.

Tutustu Pallo-Kissoiihin lisää osoitteessa Mikkelinpallokissat.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *