NJS

Esittelyssä NJS – tähtäimessä sarjasijoituksen parantaminen

Perustettu: 1967/2004
Kausia pääsarjatasolla: 0
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 0
Kuuluisia NJS:ssa pelanneita: Severi Murto, Tino Purme, Lauri Bergström, Niko Aittasalmi
Sijoitus viime kaudella: 9. (lohko A)
Seuraa tätä pelaajaa: Otso Knuuttila
Päävalmentaja: Teemu Savikoski

Kakkosen A-lohkon vastustajajoukkueista on tänään esittelyvuorossa Nurmijärven Jalkapalloseura. Kiffen kohtaa NJS:n perjantaina 3. syyskuuta Bolliksella sekä lokakuun kolmantena viikonloppuna Nurmijärvellä.

NJS on ollut Kiffenille melkoinen peikko. Joukkueet ovat kohdanneet Kakkosen historian aikana kolmesti, eikä Kiffen ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa palokärkilaumaa vastaan. Viime kauden päätösottelussa nurmijärveläiset kävivät ryöstämässä pisteet Helsingistä lukemin 0-4.

Historia

NJS:n juuret ovat vuonna 1967 perustetussa Nurmijärven Natevassa, joka pelasi parhaimmillaan Kakkosta vuonna 2001. Uusi seura, Nurmijärven Jalkapalloseura, syntyi vuonna 2004 Natevan ja FC Nurmijärven yhdistäessä voimansa.

Kiffen ja NJS Bolliksella 16.6.2019. Kuva: Jukka Luoma

NJS pelasi Kakkosessa ensimmäisen kerran kaudella 2015. Joukkue sijoittui etelälohkon viimeiseksi ja putosi heti takaisin Kolmoseen. Nurmijärveläisten uusi tuleminen koettiin kaudella 2018, mistä lähtien joukkue on pelannut yhtäjaksoisesti Kakkosessa. Vuonna 2016 hävisi Regions’ Cupin finaalin Legirus Interille.

NJS on myös vahva junioriseura, jonka tarkoituksena on tarjota mahdollisuus jalkapallon harrastamiselle Nurmijärvellä. Tunnustuksena laadukkaasta seuratyöstä lasten ja nuorten parhaaksi Valo ja Palloliitto on myöntänyt NJS:lle laatusinetin 20.8.2016. Jäseniä NJS:lla on noin tuhat. Muun muassa Kiffenin kapteeni Severi Murto on NJS:n kasvatti.

Kausi 2021

NJS:n maalinsuulla jatkaa Otso Knuuttila, joka valittiin Jalkapallon Pelaajayhdistyksen äänestyksessä Kakkosen A-lohkon viime kauden parhaaksi maalivahdiksi. NJS:lle iso menetys on Hakaan siirtynyt hyökkääjä Miro Salminen, joka oli kymmenellä osumallaan A-lohkon parhaita maalintekijöitä. Kokenut toppari Aapo Mäki lopetti uransa. Uusina pelaajina palokärkiin liittyivät mm. Kolmoseen pudonneesta FC Viikingeistä toppari Jonathan Ndongala, FC Espoon riveistä keskikenttäpelaaja Abdulkadir Said Ahmed, ja hyökkäyspäähän leveyttä tuo viime kaudella JäPSissä pelannut Akseli Pohjantähti.

Nurmijärveläisten päävalmentaja on ensi kaudellakin Teemu Savikoski. Savukosken kertoman mukaan joukkueen pelaajilla on ensi kaudelle omat tulostavoitteensa. Seuran taholta viralliseksi tavoitteeksi on asetettu viime kauden sarjasijoituksen parantaminen ja omien kasvattien kehittäminen niin että heillä olisi edellytykset jatkaa urallaan korkeammillekin sarjatasoille.

– Olemme päässeet harjoittelemaan säännöllisesti ja pandemia ei ole vaikuttanut kauteen valmistumiseen siinä mittakaavassa kuin monella muulla pääkaupunkiseudun joukkueella. Viime kaudella pelasimme tuloksellisesti hyvin lohkon kärkipään joukkueita vastaan. Tänä vuonna toivon, että NJS esittää koko kauden ajan tasavahvoja otteita vastustajasta riippumatta, Savukoski näkee.

Tutustu NJS:aan lisää osoitteessa NJS.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *