Esittelyssä PeKa – tavoitteena Kymenlaakson herruus

Perustettu: 1945
Kausia pääsarjatasolla: 0
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 0
Kuuluisia MiPK:ssä pelanneita: Jussi Kinnaslampi, Juho Nykänen
Sijoitus viime kaudella: 1. (Kolmonen)
Seuraa tätä pelaajaa: Juho Raivela
Valmentaja: Samuli Nieminen

Kiffenin kauden 2021 vastustajien esittely saadaan tänään maaliin. Kolonnan kruunaa Kymenlaakson Karhulasta ponnistava Peli-Karhut, joka on mielenkiintoinen sarjanousija tämän kauden Kakkosessa. Kotiottelunsa joukkue pelaa Kotkassa Arto Tolsa Areenalla.

Historia

Seura perustettiin Kymissä vuonna 1945 nimellä Kymin Palloilijat. Jäsenmäärä kasvoi nopeasti ja oli kahden ensimmäisen vuoden jälkeen jo yli 300. Myös pelikentillä tapahtui kehitystä, ja joukkue pelasi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaudet 1957–1960 ja 1971. Kakkosdivisioonassa PeKa nähtiin vuosina 1989–1992, minkä jälkeen tie vei Kolmoseen kausiksi 1993–1998. PeKa lopetti edustustoimintansa hetkeksi kokonaan, mutta aloitti sen uudelleen Kutosesta kaudella 2008.

Peli-Karhuilla on toimintaa myös junioreissa. PeKa pyrkii tarjoamaan nuorille mahdollisuuden oppia ja nauttia jalkapallon pelaamisesta ja harjoittelemisesta riippumatta heidän jalkapalloilullisista tavoitteistaan. Jalkapallon lisäksi PeKassa pelataan muitakin lajeja, kuten koripalloa, jossa seura on Suomen Cupin voittaja vuodelta 1979. Naisten koripallon edustusjoukkue on voittanut lukuisia Suomen mestaruuksia.

Kausi 2021

PeKa palaa täksi kaudeksi Kakkoseen lähes 30 vuoden tauon jälkeen. Kakkosen nousukarsinnassa joukkue kärsi tappion KäPalle, mutta voitto Futurasta riitti sarjanousuun.

Kiffenin mediatiimi tavoitti karhulalaisten päävalmentajan Samuli Niemisen, joka kommentoi joukkueen tilannetta.

Peli-Karhut on vahvistunut MYPAsta tulleilla Juuso Laitisella ja Tomas Turusella sekä PEPOsta saapuneella Oskari Kekkosella. Merkittävä lähtijä on Kolmosen Tampere Unitediin siirtynyt puolustaja Po Law, joka oli isossa roolissa viime kauden nousijajoukkueessa. PeKa on asettanut tavoitteekseen sarjapaikan säilyttämisen ja vakiinnuttamisen sekä Kymenlaakson herruuden Kakkosessa.

Tammikuussa PeKa solmi farmisopimuksen Veikkausliigaan nousseen KTP:n kanssa, mikä mahdollistaa pelaajien vapaan liikkumisen seurojen välillä. Juuso Anttila ja Kim Kolsi pelannevat kesän PeKassa, minkä lisäksi joukkueessa nähdään farmisopimukselle tyypillisiä ottelukohtaisia lainoja.

Päävalmentaja Samuli Nieminen neuvoo kiinnittämään huomiota keskikenttäpelaaja Juho Raivelaan. Ehdottomasti huomionarvoinen pelaaja on myös joukkueen oma kasvatti ja kokenut toppari Juuso Laitinen, joka omaa kokemusta Veikkausliigasta asti.

Nieminen uskoo lohkon kärkijoukkueiden muodostuvan JäPS:sta, Atlantiksesta ja PEPOsta. Mustaksi hevoseksi hän nostaa KäPan. Niemisellä on kova luotto myös omiinsa.

– Arto Tolsa Areenalla näet taistelevan, hyvää futista pelaavan PeKan, Nieminen uskoo.

Kiffen kohtaa PeKan sunnuntaina 8.8. Kotkassa ja keskiviikkona 11.8. Bolliksella.

Tutustu PeKaan lisää osoitteessa futis.pelikarhut.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *