Esittelyssä PKKU – tavoitteena kärkikuusikko

Perustettu: 2005
Kausia pääsarjatasolla: 0
Suomen mestaruuksia: 0
Suomen cupin voittoja: 0
Kuuluisia PKKU:ssa pelanneita: Santeri Hostikka, Teemu Jäntti, Milo Jung
Sijoitus viime kaudella: 10. (A-lohko)
Seuraa tätä pelaajaa: Leo Ussher
Valmentaja: Rami Hakanpää

Kiffenin ensi kauden A-lohkon vastustajia käsittelevä sarjamme jatkuu. Tänään on vuorossa Pallokerho Keski-Uusimaa, joka varmisti sarjapaikkansa viime kauden päätöskierroksella.

Historia

Pallokerho Keski-Uusimaan syntymä nähtiin 30. marraskuuta 2005. “Kerhon” toimintaideana oli kilpajalkapalloon keskittyvä kokoomaseura, joka kokoaisi yhteen Järvenpään Palloseuran, Keravan Pallo -75:n ja Tuusulan Palloseuran pelaajat B-junioreista lähtien. PKKU perustettiin kyseisten seurojen yhteisenä hankkeena, jota oli kaavailtu useita vuosia.

Kasvattajaseurojen välillä solmittu yhteistyösopimus oli alun perin voimassa viiden vuoden ajan. JäPS jättäytyi siitä pois vuonna 2011, joten PKKU jatkoi toimintaansa edustusjoukkueena TuPSin ja KP-75:n junioreille.

Kiffenin ja PKKU:n viime kauden ainoa kohtaaminen oli jännittävä vääntö.

PK Keski-Uusimaan historiaa ovat värittäneet lukuisat nousut ja putoamiset Kakkosen ja Kolmosen välillä. Joukkue pelasi Kakkosessa ensimmäisen kerran vuosina 2008-2010. Parin vuoden mittaisen Kolmosen visiitin päätteeksi PKKU palasi Kakkoseen kausiksi 2013-2015, putosi sitten, mutta teki sarjanousun heti seuraavan kauden päätteeksi. Seuraava putoaminen koettiin kuitenkin heti kaudella 2018, mutta visiitti Kolmosessa jäi tälläkin kertaa vain yhteen kauteen. Viime kaudella sarjanousijan putoaminen oli todella lähellä, sillä PKKU ja FC Viikingit ratkaisivat Kolmoseen lähtijän kohtalon päätöskierroksen keskinäisessä ottelussa Viikinkien kotikentällä Vuosaaressa. Keskiuusimaalaiset osoittivat hienoa venymistä kovassa paikassa ja nappasivat selvän 9-0-vierasvoiton, joka takasi sarjapaikan täksi kaudeksi.

PKKU:n historian parhaana saavutuksena voi pitää yltämistä Suomen Cupin puolivälieriin vuonna 2015. Joukkueen tie nousi pystyyn vasta Veikkausliigassa pelaavaa KuPS:aa vastaan.

Kausi 2021

PKKU on kokenut joitakin menetyksiä. Kerhon viime kauden parhaimpiin maalintekijöihin lukeutunut Willem Haapiainen lähti Ykkösen Klubi 04:ään, ja Veikkausliiga-kokemustakin omaava Jean Fridolin Nganbe Nganbe siirtyi B-lohkossa pelaavaan Ilves-Kissoihin. Myöskään Noah Kaijasiltaa tai Daniel Rökmarkia ei nähdä PKKU:ssa alkavalla kaudella, sen sijaan tärkeä kiinnitys hyökkäyksessä on viime kaudella seitsemän maalia viimeistelleen Richard Tiberin jatko. Uusista pelaajista kannattaa kiinnittää huomiota Esport Honka Akatemiasta saapuneeseen Martin Saliniin ja nuorten maajoukkueessakin esiintyneeseen HJK-kasvatti Leo Ussheriin.

Joukkuetta valmentaa entinen huippupelaaja Rami “Rambo” Hakanpää, joka edusti pelaajaurallaan Jazzia, Honkaa, HJK:ta ja KuPS:aa ja voitti useamman Suomen mestaruuden. Hakanpää onkin koko Kakkosen nimekkäimpiä valmentajia.

Hakanpää kertoo talven olleen tuloksellisesti haastava, mutta monessa ottelussa punapaidat olisivat ansainneet enemmän kuin mitä lopputulos kertoi. Nuoren joukkueen maalinteko on yskähdellyt ja joukkue kaipaa nyt onnistumisia.

– Tammikuussa asetimme joukkueen kanssa tavoitteeksi sijat 1-6, pidämme tavoitteesta edelleen kiinni. Uskon kärkikolmikon olevan PEPO, JäPS ja KuFu, keskinäinen järjestys toki saattaa olla eri. Mustaksi hevoseksi nostaisin lohkon toisen mustapaitaisen stadilaisjoukkueen eli KäPan.

Kiffen kohtaa PKKU:n kauden 2021 Kakkosessa sen ensimmäisessä kotiottelussa lauantaina 19. kesäkuuta. Toinen kohtaaminen pelataan PKKU:n kotikentällä lauantaina 11. syyskuuta. Joukkueet kerkesivät ottamaan toisistaan mittaa jo männätalven Winterliigassa, jossa keskiuusimaalaiset olivat viimeisen kympin maaleilla parempia lukemin 2-0. Viime sarjakaudella joukkueet kohtasivat kertaalleen juuri ennen juhannusta. Keravan paahtavassa helteessä pelatussa ottelussa nähtiin tiukkaa taistoa ja kuumia tunteita, ja lopulta pisteet jaettiin maalein 1-1.

Tutustu Pallokerho Keski-Uusimaahan lisää osoitteessa PKKU.fi

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

75  +    =  76