Kiffen ja Kontu farmisopimukseen

Kiffenin edustusjoukkue on tehnyt yksivuotisen farmisopimuksen sarjaporrasta alempana pelaavan FC Kontun kanssa. Sopimus helpottaa edustusjoukkueiden välillä tehtäviä mahdollisia pelaajasiirtoja.

Kiffenin maalivahtivalmentaja Seppo Felt kertoo, että farmisopimuksesta on etua sekä Kiffenille että Kontulle.

– Mielestäni nyt tehty farmisopimus on hyvä juttu ja se tulee varmasti hyödyttämään molempia seuroja. Kiffenille sopimus mahdollistaa peliajan löytämisen sellaisille pelaajille, joilla on ollut vähän minuutteja Kakkosessa. Myös loukkaantumisen jälkeen pelaajat saavat haettua pelituntumaa, ja nuoremmille pelaajille pystytään tarjoamaan riittävän kovia miesten pelejä, mikäli rahkeet eivät vielä riitäkään Kakkoseen. FC Kontun kannalta hyötynä tulee olemaan muun muassa se, että heidän pelaajillansa on nyt mahdollisuus päästä mukaan ylemmän sarjatason treeneihin haistelemaan menoa. Lisäksi he saavat — ainakin hetkellisesti — käyttöönsä pelaajia, jotka todennäköisesti vahvistavat Kontua kovan lohkon kärkipään sijoituksista.

FC Kontun edustusjoukkueen valmentaja Miikka Tukiainen on hänkin tyytyväinen sopimukseen.

– Olemme jo parin kauden ajan tehneet Kiffenin kanssa pienimuotoista yhteistyötä ja nyt on hienoa, että yhteistyö saatiin viralliseksi. Kiffenin tavoitteet ovat ylempänä Ykkösessä ja on hienoa, että yhteistyön avulla on mahdollista myös edesauttaa meidän eteenpäin pyrkiviä kundeja. Farmisopimuksen avulla voimme käyttää Kiffenin pelaajia peleissämme, ja tämä tietysti tuo myös meille laadukkuutta joukkueen tekemiseen. Yhteistyöhön kuuluu myös, että kundeillamme on mahdollisuus päästä tutustumaan siihen, millaista se tekeminen on sarjaporrasta ylempänä olevan ja Ykköseen tähtäävän joukkueen harjoituksissa. Se tuo varmasti myös lisävirtaa tekemiseen.

FC Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman toteaa, että farmisopimusta on viritelty jo jonkin aikaa. Nyt virallistettu sopimus on päästy solmimaan kaikessa rauhassa ja harkiten. Mahdollista on sekin, että tulevaisuudessa nähdään vielä laajamuotoisempaa yhteistyötä.

– Viime kaudella keskustelimme jo valmennuksen kanssa farmisopimuksesta alustavasti, silloin vain koronan aiheuttamat rajoitukset ja niistä selviäminen veivät suurimman huomion. Tämän vuoden osalta asiaa lähdettiin pohjustamaan jo joulukuussa ja kumppaniksi valikoitui muutamasta vaihtoehdosta FC Kontu. Kun farmisopimukselle saatiin vihreää valoa myös Kontun suunnalta, oli itse päätöksen teko helppoa. Nyt solmittu farmisopimus on yksivuotinen, ja syksyllä keräämme sitten molempien osapuolten kommentteja ensimmäisestä vuodesta, ja katsomme voisiko tämän pohjalta kehittää laajempaakin yhteistyötä seurojen välillä.