Fesal Mohamedille jatkosopimus

Kiffenissä viime kaudella debytoinut keskikenttäpelaaja Fesal Mohamed jatkaa joukkueessa myös tulevalla kaudella.

Vuonna 2003 syntynyt näppärä pallotaituri otti viime kaudella tuntumaa Kakkosen peleihin ja pelasi kahdeksassa ottelussa yhteensä 203 minuuttia. Hän onnistui maalinteossa kertaalleen Lappeenrannassa, kun Kiffen voitti LaPan maalein 6-0. Kiffenin fanit muistavat Fesalin parhaiten kuitenkin Suomen Cupin kolmannen kerroksen pelissä KäPaa vastaan syntyneestä ratkaisevasta, kylmän viileästä rangaistuspotkuosumasta.

Paraikaa varusmiespalvelustaan suorittava Fege kokee, että viime kaudesta jäi hänen osaltaan parannettavaa. Jatkon taustalla onkin osittain halu näyttää todelliset kyvyt. Viime kautta sotki harmilliseen paikkaan osunut loukkaantuminen.

– Viime kausi Kiffenissä oli omasta mielestäni huono, enkä oikein halunnut lähteä huonon kauden jälkeen. Haluan näyttää oman osaamiseni ja potentiaalini. Minulla oli muutama vaihtoehto, mutta Kiffen oli niistä paras, Fesal taustoittaa.

– Loukkaantuminen kesällä tuli huonoon aikaan. Se ei ollut iso loukkaantuminen, mutta sen verran iso kuitenkin, että se huononsi tekemistäni kaikilla osa-alueilla. Mutta muuten ihan jees fiilikset viime kaudesta. Muutama hyvä esiintyminen. Pääsin parissa pelissä näyttämään mihin pystyn, ja ne esitykset olivat yllättävän hyviä.

Fege hallitsee pallon. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Runsaasti potentiaalia

Hieman rikkonaiseksi muodostuneen ensimmäisen Kiffen-vuoden jälkeen Fegen näyttöhalut ensi kaudelle ovat korkealla. Hän pyrkii pelaamaan nyt ehjän kauden ja aiempaa isommassa roolissa.

– Ensi kauden jälkeen haluan katsoa taaksepäin ja huomata silloin, että olin iso osa joukkuetta. Tavoitteena on pelata ehjä kausi ja pelata paljon. Jos rehellisiä ollaan, niin haluan olla ensi kaudella yksi parhaimmista, ehkä jopa paras. Viime kaudesta opin, että parhaaksi päästäkseen pitää tehdä duunia, ja tänä vuonna sen teen, Fege ilmoittaa.

Kiffenin toiminnanjohtaja Janne Wikman näkee Fesalissa paljon potentiaalia. Hänellä on kaikki mahdollisuudet lyödä läpi tulevaisuudessa.

– Muistan pari vuotta sitten, kun Fegen isobroidi sanoi, että pikkuveli on häntä parempi pelaajana. Viime kaudella näimme ajoittain niitä välähdyksiä, mitä Fegeltä on lupa odottaa tulevaisuudessakin. Poika janoaa vastuuta, välillä jopa hieman liikaakin – pitää aina muistaa, että valmennuksen näkökulma saattaa erota pelaajan omasta näkemyksestä. Nyt Fege tutustuu Suomen talviseen luontoon Vekarajärven suunnalla ja pääsee harjoittelemaan yhdessä MYPAn kanssa. Joten kun kesä koittaa ja varusmies palaa arkeen, niin häntä aletaan sitten ajamaan sisään Kiffenin kauden 2023 pelitapaan. Joten eiköhän juhannuksen jälkeen Fegekin ala hiljalleen ilmestyä kokoonpanoon.