Friiduille täydet pisteet kärkikamppailusta

Kiffenin naiset jatkavat Nelosessa puhtaalla pelillä voitettuaan kahden tappiottoman joukkueen kohtaamisessa FC POHUn. Hieman haastavan alun jälkeen Hurmurittaret moukaroivat helatorstain aurinkoisessa iltapäivässä loppulukemiksi 0-7.

Ottelun avausjakso oli miltei toisinto edellisen HJK/United-pelin ensimmäisestä puolikkaasta. Kiffen hallitsi palloa mielin määrin, mutta kotijoukkue POHU puolusti työteliäästi ja onnistui pitämään vierailijat hyvin pois vaarallisilta tekopaikoilta.

Kiffen sai kuitenkin tehtyä tärkeän avausmaalin ottelun 26. peliminuutilla. Minna Pyyskänen syötti Venla Uusikylälle, jonka vasurin laukaus rangaistusalueen tuntumasta painui maaliin. Tauolle siirryttiin 0-1-lukemista.

Sää suosi Lassilassa.

Toisen jakson alussa POHU oli lähellä tasoitusta. Kotiyleisö kohahti, kun boksin takaa lähtenyt, takanurkkaa tavoitellut laukaus viuhui niukasti ohi. Muuten Kiffen-maalissa ensimmäistä otteluaan pelannut Jenni Huhtala sai olla rauhassa.

Kiffen onnistui tekemään helpottavan 2-0-johtomaalin, kun pelikello oli ennättänyt 49. minuutille. Ida Krookin kaukolaukaus kimposi maalivahdin käden kautta verkkoon.

Toisen osuman myötä Kiffen alkoi mennä menojaan. Hyökkäyksiin saatiin uutta juonikkuutta, ja pallo rupesi löytämään tiensä tehokkaasti verkon perukoille. Loppulukemat olivat lopulta Kiffenille 7-0. Onnistujia saatiin jälleen laajalla rintamalla. Venla Uusikylä ja Celina Pitkänen tekivät ottelussa kaksi maalia, ja lisäksi Ida Krook, Minna Pyyskänen ja Jessika Lindström osuivat kertaalleen kukin.

Voiton myötä Kiffen jatkaa Nelosen lohkonsa sarjakärjessä. Kolmesta ottelusta joukkueella on kasassa yhtä monta voittoa ja maaliero 22-0.

“Tsemppasimme hyvin”

Ensimmäisessä Kiffen-pelissään nollapelin pelannut maalivahti Jenni Huhtala oli päällisin puolin tyytyväinen joukkueen esitykseen Lassilan auringonpaisteessa.

– Tosi hyvältä näytti. Alussa ehkä vähän haettiin energiaa ja sellaista, mutta mielestäni tämä oli todella kova peli meiltä.

Debyyttinsä Kiffen-paidassa teki myös HJK-kasvatti Ilona Kemppinen.

– Eka puoliaika oli vähän tahmea, mutta tsemppasimme hyvin toiselle jaksolle, ja maaleja alkoi tulla. Ei voi olla kuin tyytyväinen.

Isojen panosten ottelut jatkuvat sunnuntaina, kun Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa kohdataan Vitosessa pelaava HJK/West. Kiffenillä ei ole varaa ylimielisyyteen, vaikka vastassa onkin sarjaporrasta alempana tahkoava joukkue.

– Pitää mennä kovaa, ei saa yhtään löysätä, Huhtala tiivistää ja jatkaa:

– Kaikki äidit katsomaan äitienpäivänä!

Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu HJK/West – Kiffen sunnuntaina 12.5. klo 17.00 Talin hallissa. Otteluun on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Kiffen jatkoon!

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kiffen Naiset (@kiffen_naiset) jakama julkaisu