Friidut etenivät Cupin 3. kierrokselle!

Kiffenin naisjoukkue jatkoi upeita esityksiään torstaina Kannelmäessä. Friidut voittivat kaksi sarjaporrasta ylempänä pelaavan Järvenpään Palloseuran 2-0 ja etenivät naisten Suomen Cupin 3. kierrokselle. Maalit tekivät Sanna Ylianttila ja Heini Toivonen.

Ottelun avausjakso oli tunnustelevaa pelaamista ja todelliset maalipaikat olivat kortilla. Kiffen sai kuitenkin aikaan tärkeän johto-osuman, kun Sanna Ylianttilan boksin takaa lähettämä korkea laukaus leijaili maaliin.

JäPS oli lähellä tasoitusta aivan jakson lopussa kulmapotkun jälkitilanteesta, mutta Liisa Rahkola sai nyrkkinsä väliin ja torjui tilanteen kulmaksi.

Toisen jakson 67. minuutilla Kiffen tuplasi johtonsa. JäPS-vahti Elsa Lindqvist torjui ensin Heini Toivosen vapaapotkun päätyrajasta yli. Seurannut Suvi Rinkinevan kulmapotku tavoitti Toivosen pään vitosen viivan kohdalta ja Kiffen johti 2-0.

Kahden maalin johtoasemassa Kiffen puolusti vahvasti. JäPS saanut kunnon takaa-ajoa käyntiin ja peli päättyi makeaan 2-0-voittoon. Kiffen päätti ottelun vajaalukuisena, kun Venla Uusikylälle näytettiin lisäajalla toista varoitusta.

“Pelattiin sydämellä”

Ottelun hahmoja oli nollapelin pelannut maalivahti Liisa Rahkola. Häneltä nähtiin avausjakson lopulla tärkeä game saver.

– Se torjunta tuli hyvään paikkaan. Päästiin puoliajalle johtoasemassa ja saimme taas peliä kokoon. Pikku happihyppely siinä, sitten jatkettiin ja hoidettiin homma.

– Mun täytyy sanoa, että “Lissu” oli MVP. Alakerrassa on helppo pelata, kun on tuollainen maalivahti, Rosa Niemi jakoi tunnustusta.

– Tänään oli asenne kunnossa. Tänään pelattiin sydämellä, Niemi jatkoi.

Rahkola ja Niemi uskovat, että nimenomaan asenne ja kypsyys ratkaisivat pelin Kiffenille. Joukkue oli myös tilannekovuudessa vastustajaa edellä ja vei voiton suurimmasta osasta kaksinkamppailuja.

Alun perin ottelu piti pelata jo viime lauantaina Töölön pallokentällä, mutta Kiffenin taustojen ja pelaajien eriävistä näkemyksistä huolimatta peli päätettiin juuri ennen aloituspotkua siirtää lumisen kentän vuoksi. Pelin peruminen oli ollut pelaajille iso pettymys, mutta se antoi myös lisäenergiaa torstai-illalle.

– Lauantain tapahtumien jälkeen olisi ollut kyllä ärsyttävää hävitä, Rahkola kiteytti.

– Jennin (Huhtala) sanoin tänään näytettiin, mistä se lumi tulee, lisäsi Niemi.

Kiffen on pelannut tällä kaudella kolme ottelua ja voittanut ne kaikki maalierolla 18-2. Kaksikko kertoo, että cup-taivalta jatketaan avoimin mielin.

– Katsotaan, mitä kori tuo meille vastaan. Lähdemme seuraavaan otteluun samanlailla, emme lähde kumartelemaan ketään, kuka tahansa sieltä tuleekin. Tavoitteemme on mennä niin pitkälle kuin rahkeet riittää, Rahkola kertoo.

Kiffenin seuraava ottelu on torstaina 2.5. klo 18.00 Pallokenttä 6:lla pelattava Nelosen peli HJK/Unitedia vastaan. Suomen Cupin seuraavan kierroksen vastustaja arvotaan tiistaina 30.4.