Friidut palasivat kentälle voitokkaasti

Kiffenin naiset ottivat myös kauden viidennestä sarjaottelustaan voiton kukistamalla PPJ/2:n Talin tekonurmella 8-0 (6-0). Friidut jatkavat sarjakärjessä täysin pistein ja maalierolla 34-0.

Lähes kolmiviikkoinen tauko oli tehnyt hyvää, ja Kiffen esiintyi avausjaksolla sähäkästi. Voittomaali nähtiin jo kolmannella minuutilla. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Emma Strengellille, jonka keskitys tavoitti maalin edestä Heini Toivosen. “Hempan” taidokas nosto maalin kattoon vei Kiffenin heti 1-0-johtoon.

Toista osumaa saatiin odotella vain neljä minuuttia, kun Lotta Anderson onnistui maalinteossa kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Peli jatkoi pyörimistään PPJ:n kenttäpuoliskolla. Annika Kangas lähetti pitkän pallon boksiin, jonne noussut puolustaja Rosa Niemi sijoitti pelivälineen verkkoon ja Kiffenin kolmen maalin karkumatkalle.

Pelin edettyä 15. minuutille oli tilanne jo 4-0, kun Jessika Lindström kaapi maalivahdilta pudonneen pallon sisään. Puoliajalle siirryttiin lopulta selvässä 6-0-tilanteessa Heini Toivosen ja Ida Krookin kaunisteltua lukemia.

Toisella jaksolla jalkaa otettiin hieman kaasulta, mutta kaksi maalia vielä nähtiin Jessika Lindströmin ja Heini Toivosen toimesta. Toivonen teki hattutempun myös edellisessä Ponnistus-ottelussa, ja sitä edeltäneessä cupin mittelössä HJK/Westiä vastaan hän osui neljästi. Puolustus piti PPJ:n poissa vaarallisilta tekopaikoilta, ja maalissa Jenni Huhtala pelasi jälleen nollapelin.

“Hyvää tekemistä”

Kiffenin leirissä oltiin pitkälti tyytyväisiä selvään 8-0-lopputulokseen.

– Ainakin ensimmäinen puoliaika oli hyvää tekemistä, ja toisellakin puoliajalla saimme tehtyä jonkin verran maaleja, Maija Laurila veti yhteen.

– Peli ehkä vähän hajosi lopussa, mutta hyvä taistelu silti, Lotta Anderson lisäsi.

Naiset ovat vauhdissa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, kun FC Honka/Puumat emännöi Kiffeniä Tapiolan tekonurmella. Sitä seuraa sunnuntaina 16.6. peli Valtti/2:a vastaan Bollis 1:n tekiksellä. Tiukan aikataulun kruunaa keskiviikkona 19.6. pelattava Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu, jossa vieraaksi Bollikselle saadaan EPS/T18.

– Se on meille vähän isompi haaste, mutta emmeköhän me siinäkin esitetä hyvää peliä, Laurila luottaa.

– Peli kerrallaan syksyä kohti.