Helpottava voitto Jätkäsaaressa — PPJ kaatui lukemin 1-2!

Kiffen katkaisi tappiokierteen ja otti vierasvoiton Jätkäsaaren torstai-illassa. Maaleista vastasivat Peik Koskinen ja Severi Murto.

1. puoliaika

Ottelun alussa nähtiin pari vaaratilannetta Kiffenin rangaistusalueella. Kotijoukkueen konkari Tuomas Mustonen oli rakentamassa yhtä tilannetta ja viimeistelemässä toista, mutta vieraiden onneksi viimeiset ratkaisut epäonnistuivat selkeästi.

Kiffenin parhaat paikat rakentuivat pelikieltonsa kärsineen Muslim Markhiyevin jalasta. Kenttämuodostelmassa hieman normaalia alempana aloittanut “Musu” haki alhaalta palloa ja jakoi sitä kiitettävällä prosentilla viimeiselle hyökkäyskolmannekselle. Ensimmäinen Markhiyevin rakentama paikka nähtiin 13. minuutilla, kun hän vapautti Emil Lehtisen oikealta kaistalta. Kunnianhimoinen veto karkasi kuitenkin yli maalin.

Hetkeä myöhemmin oli Musun vuoro kokeilla. Pallo oli liimautunut taiturin jalkaan ja pitkän kuljetuksen päätteeksi nosto leijaili puoli metriä yli etukulman.

Avausvartista noin puoleen tuntiin saakka nähtiin vähätilanteinen jakso, kun kummatkin joukkueet välttelivät riskejä.

Suvantovaihe rikottiin 35. peliminuutilla. Peik Koskisen pelasi seinän Muslim Markhiyevin kanssa ja Musun eleetön ulkosyrjän kosketus vapautti Koskisen puolittain läpi vasemmalta laidalta. Koskinen ei antanut niskaan hengittävän PPJ-puolustajan häiritä, vaan upotti pallon kylmänviileästi taka-alanurkkaan. Maali oli Peikin kauden ensimmäinen.

Näin syntyi 0-1.

Kotijoukkueen konkariosasto ei hätkähtänyt takaiskusta. Puolitoista minuuttia myöhemmin Tuomas “Mude” Mustonen lähetti rinnankorkuisen keskityksen Tommi Karille, jonka näyttävä syöksypusku lensi ohi. Pari minuuttia ennen taukovihellystä PPJ-laituri Risto Kahelinin keskitys näytti uppoavan takanurkkaan, mutta Kiffen-maalia vartioinut Axel Anderson sai venytettyä näppinsä väliin ja torjui tilanteen kulmaksi. 

2. puoliaika

PPJ tuli toiselle jaksolle hiukan paremmalla jalalla. Hyvä liike palkittiin 50. minuutilla, kun erotuomari vihelsi rangaistuspotkun. Uhrautuvasti pelannut Liam Lokake liukui estämään murtavaa syöttöä maalin eteen, mutta pallo osui matkalla “Limpun” käteen. Elias Kallio sipsutteli ja lähetti matalan pilkun kohti taka-alanurkkaa, mutta Axel Anderson aavisti oikein ja Kiffen-puolustus esti paluupallon sisään laittamisen.

Axel Anderson palasi Malmin lainalta näyttävästi.

Kiffen ei erehtynyt täplältä. Touko Laakkosen avaus päätyi vasemmalla laidalla salakavalasti liikkuneen Markhiyevin jalkaan. Musu kuljetti pallon rangaistusalueen sisään, eikä vauhdista tippuneelle PPJ-puolustaja Osmo Hakuliselle jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin liukua takaapäin. Pilkkua asettelemaan mennyt Severi Murto sijoitti varmasti alanurkkaan.

Maalin jälkeen Kiffen toi tuoreita jalkoja kentälle, kun piikissä rynnistäneen Samuli Heiskan tilalle lähetettiin Reko Räsänen. Tovin jälkeen suoritettiin puolustava tuplavaihto, kun kovan päivätyön tehneet Peik Koskinen ja Mauricio Hopsu antoivat tilaa keskikentän pohjan Bob Diasonamalle ja laitapuolustaja Arttu Mäkiselle.

Mustilla Hurmureilla oli mahdollisuus iskeä illan kolmas 73. minuutin pelin jälkeen. Sivuvapaapotkun hässäkässä pallo tippui suoraan Liam Lokaken jalkaan, mutta toisen polven Kiffen-pelurin hiukan hätäinen veto meni ohi.

PPJ kavensi pari minuuttia ennen loppua, kun Tommi Karin kaaren rajalta lähtenyt vapaapotku leijaili Axel Andersonin yli takanurkkaan.

Jätkäsaaresta tuliaisena kolme pistettä ja kolmen ottelun tappioputki katki. Kiffen-leirissä nähtiin vaikeiden aikojen jälkeen paljon hymynkareita. Voitto nosti Mustat Hurmurit Kakkosen A-lohkon 6. sijalle.


Seuraava ottelu

Bollikselle palataan ensi viikon sunnuntaina, vastassa PKKU.
Ottelu alkaa klo 16. Tervetuloa kannustamaan Kiffen voittoon!

Kooste