Mustat Hurmurit

Hyvää syntymäpäivää! Kiffen 113 vuotta

27. syyskuuta 1908. Kuulas syksyinen päivä kääntyi illaksi, elohopea oli päivälllä käynyt hieman yli 12 asteessa. Kahdeksan nuorta miestä, tai koulupoikia he tuolloin vielä olivat, kokoontuivat sunnuntai-iltana Helsingin ensimmäisessä kaupunginosassa. Tarkka osoite oli Maneesikatu 2 A, Kruununhaka. Liisanpuistikko oli siinä vieressä eikä venäläisten rakentamille maneeseillekaan ollut kuin kivenheitto. Talon kellarissa kahdeksikko kirjoitti uudella sulkakynällä perustamissopimuksen uudelle urheiluseuralle.

Tsaarin ajan Helsingissä oli jo useampi seura: 1897 perustettu ruotsinkielisten Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors, venäläisten IK Start sekä suomenkielisille suunnattu Helsingin Jalkapalloklubi. Tuohon rintamaan halusi lyödä oman kiilansa myös nimellä Kronohagens Idrottsförbund perustettu uusi tulokas. Toki nimi vaihdettiin jo seuraavana vuonna muotoon Kronohagens Idrottsförening eli KIF.

Vuosien saatossa Kiffen on voittanut Suomen mestaruuksia niin jalkapallossa, jääkiekossa kuin myös käsipallossa. Lempinimen Mustat Hurmurit saanut jääpallojaosto ei kirkkaimpaan mitaliin koskaan yltänyt. Menestystä on tullut myös yleisurheilussa yhden Kalevan Maljan verran unohtamatta keilailua ja Fazerin suvun tukemaa ammuntaa sekä nyrkkeilyä, josta seuraa edustanut Bruno Ahlberg toi pronssia Los Angelesin olympialaisista 1932.

Nykyään lajikirjo on kaventunut. Jalkapallon lisäksi Mustia Hurmureita voit nähdä futsal-kentällä ja keilaradoilla.

Mikäli haluat muistaa 113-vuotisjuhlaansa viettävää nuorekasta vanhaa herraa, voit tehdä sen lahjoituksena seuran perustamalle Raynold Dickmanin muistotilille:

Saaja: Football Club Kiffen 08 Ry

Tilinumero: FI6740550017226354

Viitenro: 19088