Johto suli taas — Kiffen ja PPJ tasasivat pisteet

Kiffen ja PPJ päätyivät Bolliksen torstai-illassa tasapeliin. Mustien Hurmurien maaleista vastasivat Misael Rearte ja Pyry Korhonen.

1. puoliaika

New Yorkin yliopiston tutkijat osoittivat kokeissaan, että jään sulamiseen vaikuttaa eniten sitä ympäröivän veden lämpötila. Tutkitun jään kylmässä päässä eli vedessä, joka oli viittä celsiusastetta kylmempi, jääpala alkoi sulatessaan muodostaa alaspäin osoittavaa piikkiä, siis jääpuikkoa. Jos lämpötila oli yli seitsemän astetta celciusta, piikin muoto oli sama, mutta silloin piikki osoitti ylös. Näiden ääripäiden väliin jää lämpötiloja, joissa jäästä tuli sulaessaan aaltoilevaa.

Kiffenin sulamiset kuuluvat juuri siihen ääripäiden väliin. Sulaminen on viime aikoina ollut tuttua niin Keravan kuin Klaukkalan iltapäivissä sekä Taka-Töölön auringonlaskussa. Peli aaltoilee, mutta romahdusta alaspäin tai uutta nousua ylöspäin osoittavaa piikkiä ei ole nähtävissä. Kovin odotuksiin kauteen lähtenyt Hurmurilauma on jatkuvien tasapelien myötä asettumassa tukevasti Kakkosen A-lohkon ylempään keskikastiin.

Sitten itse otteluraporttiin. Ottelun alku oli totaalista Kiffenin hallintaa. Hurmureihin paluun tehnyt Muslim Markhiyev oli jatkuvasti esillä, rakentaen monta tilannetta keskeltä silkkisillä kosketuksillaan. Ykkösessä pelaavan PK-35:n riveissä on näyttävästi tullut myös ripaus kovuutta otteisiin, niin vaivattomasti PPJ-puolustajat lennähtelivät pois iholta “Musun” suojatessa palloa.

Avausosuma syntyi vähän yli vartin pelin jälkeen. Kiffen sai sivuvapaapotkun vasemmalta laidalta. Kapteeni Severi Murto meni asettelemaan. Pilkkutäplää kohti kaartunut pallo löysi maasta singahtaneen Misael Rearten, joka puski pallon etuyläkulmaan. Maali oli “Misan” kauden ensimmäinen ja Kiffen-uran toinen.

Misael Rearte siirtää Kiffenin johtoon. Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kiffen ei päästänyt jalkaa heti kaasulta. Kolmisen minuuttia maalin jälkeen Tejan Deen murtautui oikealta laidalta sisään ja pääsi puolustajien ahdistelusta huolimatta lähelle maalia, mutta PPJ-vahti Ramneek Singh ojensi kätensä voimakkaan yrityksen tielle ja torjui kulmaksi. Kulmapotkusta ei seurannut mitään, mutta Deen oli pian rakentamassa illan toista maalia.

26. minuutilla Deenin tempokuljetus päätyi rangaistusalueen kaarelle. Deen päätti hetken tuumailun jälkeen siirtää pallon vasemmalta sisään leikanneelle Pyry Korhoselle, joka ei epäröinyt hetkeäkään vaan tykitti heikommalla oikealla jalallaan pallon oikeaan yläkulmaan. Pyryn toista peräkkäistä osumaa juhlittiin railakkaasti kentän reunalla.

Loppuhetket olivat vieraiden näennäistä hallintaa puolittaisilla paikoilla maustettuina. Kiffen passivoitui ehkä hieman liikaa, eikä saanut enää omaa peliään käyntiin.

2. puoliaika

Kiffen jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin se jäi. PPJ hallitsi palloa mielin määrin. Avausjaksoon verrattuna niin pallo kuin pelaajatkin liikkuivat vähän rivakammin ja erityisesti oikealta laidalta rakennettiin useita nopeita hyökkäyksiä.

Tunnin pelin jälkeen PPJ kavensi. Oikealta laidalta lähtenyt hyökkäys päätyi taka-alakulmaa kohti lähteneeseen vetoon, jonka Matias Sauramaa joutui torjumaan eteensä. Kiffen-topparit eivät ehtineet siivoamaan palloa ja PPJ-hyökkääjä Emil Rask pääsi vapaasti tuikkaamaan paluupallon sisään.

Kavennus herätteli Kiffeniä, mutta ottelua ei saatu tapettua. 64. minuutilla Dominic Savolainen pääsi kokeilemaan omalta lempietäisyydeltään 30 metristä vapaapotkua, mutta pallo leijaili maalin yli. 70. minuutilla Severi Murron sivuvapaapotku päätyi jälleen kerran Misael Rearten päähän, tällä kertaa pukkaus meni takakulmasta ohi.

Muslim Markhiyevin paluu oli yksi torstain valopilkuista. Kuva: Kalevi Hämäläinen

PPJ hyökkäysi jatkuvasti oikealta laidalta, jonne Pyry Korhonen oli jäänyt kovin yksin kiittämättömään tehtävään. 69. minuutilla keskikenttäpelaaja Eduardo Rodriguez nousi vapaasti oikealta kohti päätyrajaa ja pisti matalan keskityksen kohti etukulmaa, jonne Savolainen syöksyi tielle.

72. minuutilla PPJ-kapteeni Samuel Sjölund sai nousta keskeltä rauhassa kohti rangaistusaluetta. Kaarelta lähtenyt napakka veto näytti ottavan kimmokkeen Kiffen-puolustajasta ja lentoradan muutos yllätti pahasti Sauramaan, joka ei saanut liimattua palloa.

Kiffenin vaarallisimmat paikat tulivat jatkuvasti Severi Murron jalasta erikoistilanteista. 77. minuutilla “Seven” vapaapotku suuntautui taas takakulmaa kohti. PPJ-vahti Singh sai näpit väliin ja torjui kulmaksi. Kiffen-valmennus reagoi epäonnistuneen kulmapotkun jälkeen ottamalla Peik Koskisen ja Misael Rearten vaihtoon. Samuel Heiska tuli kärkeen ja piikissä aloittanut Tejan Deen siirtyi omalle paikalleen oikealla laidalle. Rasmus Ruismäki tuli tuttuun rooliin keskelle.

Vaihdot toivat energiaa peliin, mutta maalipaikoille pääsy tuotti edelleen kovia vaikeuksia. PPJ-puolustuksen hätäily tuotti tukun kulmapotkuja, mutta toistuvat sommitelmat tulivat tutuiksi vieraille.

Vieraat kävivät lähimpänä maalia 86. minuutilla Emil Pallaksen yrittäessä ohjata keskityksen etukulmasta sisään, mutta Sauramaan maaginen reaktiotorjunta pelasti Kiffenin tappiolta.

Voitto ei kaatunut maalivahtipeliin. Kuva: Kalevi Hämäläinen

 

Kiffenin kokoonpano

1 Matias Sauramaa
2 Pyry Korhonen
3 Leon Pierce
14 Severi Murto
16 Misael Rearte (77′ -> 24 Rasmus Ruismäki)
17 Tejan Deen
18 Peik Koskinen (77′ -> 9 Samuli Heiska)
19 Joona Tukiainen (64′ -> 10 Mauricio Hopsu)
22 Dominic Savolainen
25 Liam Lokake (87′ -> 13 Bob Diasonama)
29 Muslim Markhiyev

30 Niko Tervonen
11 Eetu Kolu
23 Miska Ruokangas

Kooste

Seuraavaksi Kiffen matkaa Kotkaan ensi lauantaina PeKan vieraaksi.
Bollikselle palataan vasta 26. elokuuta, vastaan asettuu Atlantis FC.