Kaius Laitinen ja Veikka Siekkinen Kiffen-paitaan

Kiffen on solminut yksivuotiset sopimukset kahden nuoren pelaajan kanssa, kun 18-vuotiaat Kaius Laitinen ja Veikka Siekkinen liittyvät joukkueen vahvuuteen.

Laitinen tuo fyysisyyttä

Viime kaudella Hongan A-junioreita edustanut Kaius Laitinen aloitti jalkapallon pelaamisen Tuusulassa. Kiffeniin hän saapui viime talven try-outin kautta. Ensi sunnuntaina 19 vuotta täyttävällä Kaiuksella ovat nyt edessään ensimmäiset miesten pelit.

– Junnupolkuni alkoi Tuusulan Palloseurassa. Myöhemmin olen pyörinyt pääkaupunkiseudulla ja pelannut KäPassa, Hongassa ja PPJ:ssä. Viime kauden olin Hongan A-ringissä ja sitä edellisen KäPan A-ringissä.

– Päätin kokeilla pelaamista korkeammalla tasolla. Kiffen on hyvällä sijainnilla, koska asun itse keskustassa. Sukulaiseni kehuivat, että tämä on perinteikäs seura. Katsoin viime vuosien sarjataulukkoja ja huomasin joukkueen keränneen hyviä sijoituksia. Kiffen on kilpailuhenkinen joukkue ja ajattelin, että tämä voisi olla hyvä paikka kehittyä, Laitinen luettelee perustelujaan Kiffenin valitsemiselle.

Laitapakkina ja keskikentällä pelaamaan kykenevä pitkänhuiskea Laitinen kuvaa itseään fyysiseksi ja tekniseksi pelaajaksi, joka taistelee loppuun asti. Kaius on sopeutunut Kiffeniin mainiosti ja joukkue on ottanut hänet hyvin vastaan.

– Meidän jengi on kyllä hauska, kaikenlaisia jätkiä löytyy. Sähäkkä joukkue. Meitä kannattaa ehdottomasti tulla tsiigaamaan Bollikselle. Kiva kesäsää, ja meillä on varmasti yksi parhaista Kakkosen joukkueista. Hyvillä mielillä lähdetään kauteen ja koetetaan, totta kai, nousta, Laitinen päättää.

Siekkinen vaihtoi Kirkkonummen Stadiin

Laitapuolustaja Veikka Siekkinen vietti pelaajauransa ennen tätä kautta Kirkkonummella. Hän aloitti Masalan Kisassa ja jatkoi FC Kirkkonummessa käyden läpi koko junioripolun aina miesten edustukseen asti.

– Halusin testata, että riittääkö tasoni korkeammalla kuin Kolmosessa. Oma valmentajani Tatu Nevala suositteli, että täällä voisi olla hyvä meininki, käy ihmeessä testaamassa. Tykästyin heti ensimmäisissä treeneissä, oli hyvä ilmapiiri.

Veikka viiletti oikealla laidalla kenraaliharjoituksessa.

– Olen nuori ja energinen, nopeutta löytyy myös ihan hyvin. Sellainen energinen ja positiivinen olen pelaajana, Siekkinen kuvailee.

Veikka kertoo, että Kiffen on saanut kokoon energisen ja lahjakkaan joukkueen.

– Meillä on mielestäni todella laadukas nippu, pallo liikkuu tosi hyvin. Olemme puhaltaneet äijien kanssa yhteen hiileen, päästy yhteisymmärrykseen pelaamisesta ja hiottu taktiikoita valmentajien tahdon mukaisesti. Se varmasti vielä paranee ja paranee kauden edetessä.

– Uskon, että Bolliksella saadaan todella laadukkaita ja viihdyttäviä pelejä, jos sellaista haluaa katsoa. Siinä samassa voi juoda vaikka bisseä tai jotain vastaavaa, Veikka suosittelee.

Hyväkäytöksisiä nuoria

Valmennustiimin Severi Murto näkee kummassakin nuorukaisessa merkittävää potentiaalia.

– Kaius ja Veikka ovat nuoria poikia, joilta löytyy jalkojen ja taidon lisäksi myös kiitettävät käytöstavat. Hyvällä treenillä kehittyvät kelpofutareiksi!

Molemmat pelaajat ovat kevään edetessä alkaneet nousta kuorestaan.

– Pikku hiljaa alkavat puhumaan enemmän, mikä kertoo itseluottamuksen kasvusta. Vekkuleita kavereita molemmat ja helppoja valmennettavia, “Seve” kehuu.

Sarjakausi käyntiin Lahdessa

Kiffenin taival kauden 2024 Kakkosessa käynnistyy ensi lauantaina, kun joukkue matkustaa Päijät-Hämeeseen. Haaste on heti kova, sillä vastassa on monien papereissa sarjan kärkipäähän povattu Lahden Reipas.

– Totta kai toivon, että pääsen pelaamaan. Olen joskus Lahtea vastaan pelannut, ja ne ovat olleet tasaisia pelejä, Kaius kertoo.

– Hyvillä fiiliksillä. Minulla ei ole vielä oikein taustaa lohkon vastustajajoukkueista, mutta olisi siistiä ja mageeta päästä pelaamaan. Vahva jengi vastassa ja saadaan varmasti tiukka peli, olemme treenanneet paljon sitä varten. Toivottavasti tulos on sen mukainen myös, Veikka niputtaa.

Tervetuloa Kiffeniin, Kaius ja Veikka!