Kakkonen käyntiin porrastetusti

Tänään iltapäivällä Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström ja lakimies Pekka Soini isännöivät kaikille Kakkosen joukkueille yhteisen palaverin koskien tämänhetkistä tilannetta sarjojen alkamisen osalta. Kakkosen A- ja B-lohkoissa tilanne on haastava useamman joukkueen osalta, kun taas C-lohkossa huomattavasti helpompi.

Tällä viikolla julkaistussa valtioneuvoston exit-strategiassa ei ole selkeää linjausta Kakkosen sarjan alkamisen osalta, ja Palloliitto on ollut yhteyksissä useisiin sairaanhoitopiireihin kysyen niiden tulkintaa. Näiden piirien lukumäärä (20) ei nopeuta lainkaan uusien linjausten päättämisprosessia, kun otetaan huomioon nopeasti muuttuvat rajoitukset. Tänään esimerkiksi Kokkolan sairaanhoitopiirin alueelle määrättiin uusia harjoitusrajoituksia.

Tämän hetken tilanteen mukaan osa lohkoista, varsinkin C-lohko, pyritään aloittamaan 9. toukokuuta. Kiffenin A-lohkon osalta on myös mahdollista, että osa lohkon joukkueista aloittaa kauden normaalisti ja osa joukkueista sitten kun paikallisviranomaiset sen sallivat. Helsingin kaupungin Liikuntaviraston tämän hetken tulkinta on, että Kakkosen joukkueet eivät vielä toukokuussa pelaa tai harjoittele Helsingin kaupungin omistamilla kentillä.

Palloliitto esitteli kokouksessa myös vaihtoehtoisen sarjajärjestelmän, mutta viime kaudella käytetty hybridimalli upotettiin kuitenkin nopeasti suohon seurojen toimesta. Sarjasijoitusten määräytyminen pistekeskiarvon mukaan on myös mahdollista, mikäli kautta ei pystytä pelaamaan läpi hyväksytyn otteluohjelman ja kilpailukalenterin puitteissa. Kokouksessa kaikilla joukkueilla oli mahdollisuus esittää omat mielipiteensä, ja annettu palaute välitetään edelleen Palloliiton kilpailutyöryhmälle. Uusia päätöksiä on mahdollisesti odotettavissa ensi viikolla.

Aloita keskustelu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *