Kiffen ja KäPa kohtaavat Cupissa keskiviikkona

Käpylän Pallo isännöi Kiffeniä KäPa Campuksella keskiviikkona klo 19.00 alkavassa Suomen Cupin 3. kierroksen ottelussa. Ottelu on Kiffenin ensimmäinen Suomen Cupissa sitten vuoden 2014.

Joukkueet ovat toisilleen hyvinkin tuttuja, sillä ne ovat tämän ja edelliskauden aikana kohdanneet toisensa harjoituspelit mukaan lukien jo neljästi. Lisäksi Kiffen ja KäPa pelaavat alkavalla kaudella jälleen samassa Kakkosen A-lohkossa.

Joukkueiden välillä on nähty talvikauden aikana myös liikennettä. Kiffeniin siirtyivät laitalinkki Peik Koskinen ja maalivahtivalmentaja Seppo Felt, kun taas KäPa sai Hurmureista takaisin oman kasvattinsa, puolustaja Ilmari Lappalaisen.

Hankalan alun jälkeen Kiffen päätti pre-seasonin nousujohteisesti kolmen ottelun voittoputkeen. KäPa puolestaan voitti Winterliigan häviten vain yhden ottelun seitsemästä, joten luvassa on kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen.

“Oman aikani kovatasoisin Kiffen-ryhmä”

Kiffenin varakapteeni Riku Heinonen kertoo, että Hurmurit ovat odottaneet pääsyä pois Korson hallista jo tovin aikaa. Valmistelut ovat sujuneet hyvin, ja vielä kauden alla on löydetty muutamia erinomaisia hankintoja. Treeneissä on ollut hyvä meno ja viimeisistä treenipeleistäkin on saatu tuloksia, joten Heinonen uskoo Kiffenin iskukykyyn heti kättelyssä.

– Pitkä pre-season taas takana, mutta äkkiä sekin menee, kun on hauskaa. Vielä varmasti ehditään kauden alkuun paljon parantaa, mutta uskaltaisin väittää, että oman kolmen kauteni ajalta nyt on luvassa kovatasoisin Kiffen-ryhmä.

– Cup-arpa ei heti tänä vuonna tarjonnut mitään eksoottista, mutta toisaalta ei ole pitkä matka takaisin Töölöön pelin jälkeen. KäPalla on varmasti kasassa taas laadukas jengi, joka pelaa omannäköistään fudista. Tasainen peli luvassa, Heinonen uskoo.

Maalivahtivalmentaja Seppo Felt odottaa keskiviikkoillan ottelua erityisellä mielenkiinnolla.

– Saadaan heti tähän alkuun paikallispeli, jossa vastassa on viime vuoden seurani. Kerranhan jo kohtasimme talvella Winterliigassa, jolloin KäPa vei meiltä pisteet niukasti. Nyt annetaan uusi haaste ja ollaan astetta kovempia ja tehokkaampia viimeistelyssä ja puolustettaessa. Varmasti kaikille jännittävä paikallispeli tiedossa, Sepi toteaa.

Muutamia poissaoloja

Mustien Hurmureiden lopullinen kokoonpano selviää tiistai-iltana, sillä muutamien pelaajien pelikunto varmistuu treenien jälkeen. Varmuudella poissa ovat maalivahdeista koko kauden missaava Axel Anderson sekä varusmiespalvelustaan suorittava Martin Kella. Myös Liam Lokakelle ottelu tulee liian nopeasti.

Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin 4. kierrokselle, jonka arvonta suoritetaan 21. huhtikuuta, ja ottelut pelataan huhti-toukokuun vaihteessa. Neljännellä kierroksella on vielä käytössä arvontakorit ja alempisarjalaisen joukkueen automaattinen kotietu.