Kärkitaisto Kauniaisissa

Kiffen vierailee lauantaina Kauniaisissa, kun Grankulla IFK isännöi Mustia Hurmureita paikallisella keskuskentällä klo 16 alkaen. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 2 ja 3.

“Hyvä meininki”

Tappiollisen NJS-pelin jälkeen Kiffen palasi voittojen tielle, kun PPJ kukistui Bolliksen kesäillassa 3-2, ja joukkue nousi sarjakakkoseksi. Katseet suunnattiin kuitenkin nopeasti kohti lauantain tärkeää kamppailua.

– Treeniviikko on alkanut ihan ok. Täällä on ollut mukavasti ollut jengiä, ja meno on ollut hyvä. Treenit menevät viikosta toiseen parempaan suuntaan, Fesal Mohamed kertoo.

Kolmatta kauttaan Mustissa Hurmureissa pelaava keskikentän taituri on tyytyväinen alkukauteensa.

– Hyvin on tullut vastuuta ja luottamusta koutseilta! Hyvä meininki. Täällä on ollut kiva olla, se on tärkeintä. Olen erittäin tyytyväinen, tietysti aina löytyy parannettavaa. Mutta jos katsoo sitä, kuinka paljon olen saanut vastuuta, niin ei voi muuta kuin hymyillä.

Fege kellotti täydet minuutit voitokkaassa paikallisottelussa. Kuva: Kalevi Hämäläinen

– Joukkueen osalta on mennyt ihan mukavasti. On ollut pari sellaista ailahtelevaa kohtaa, joista vastustaja on rokottanut, esimerkiksi Atlantis FC Akatemiaa vastaan. Isommassa kuvassa olemme tulleet hyvin joukkueena toimeen ja tehneet hyvin yhdessä duunia. Olemme menneet koko ajan eteenpäin ja kasvaneet joukkueena, “Fege” toteaa.

Kiffen on viimeisessä kolmessa ottelussa päästänyt jokaisessa kaksi maalia. Vastustaja on myös päässyt aina karkaamaan 1-0-johtoon. Fegen mukaan huonot alut ja pelien sisällä tapahtuneet hyvänolontunteet ovat kostautuneet.

– Tuohon on hieman vaikeaa vastata. Jokainen maali on erilainen. Sanoisin kuitenkin, että pääpointtina on se, että emme ole alussa hereillä. Sitä pitäisi parantaa. Ja sitten kun pääsemme mukavaan johtoon kahdella-kolmella maalilla, niin siinä kohtaa vastustaja on yleensä rokottanut, kun olemme päässeet sellaiselle mukavuusalueelle. Siitä pitäisi päästä eroon.

Grani mukana kärkItaistelussa

Grankulla IFK aloitti kautensa erinomaisesti voittamalla kolme ensimmäistä otteluaan. Nyt vihreäpaidoilla on kuitenkin alla neljä peräkkäistä ottelua ilman voittoa. Haasteena on ollut maalinteko, sillä vastustajan verkko on heilunut tuona aikana vain kolme kertaa. Edellisessä pelissään joukkue pelasi 1-1-vierastasurin sarjan hännillä olevan MyPan kanssa. Grani on silti edelleen hyvissä asemissa kolmannella sijalla. Suomen Cupissa joukkueen taival jatkuu yhä, ja se kohtaa ensi viikon sunnuntaina 5. kierroksen ottelussa Kolmosen Musan Salaman.

GrIFK:n avaus NJS:ää vastaan.

– Meillä oli hyvä kamppailu Granin kanssa pre-seasonilla. En tiedä, kuinka paljon heidän joukkueensa on siitä vaihtunut, mutta muistan, että heillä on hyvä ja laadukas joukkue. Loistavia yksilöitä. Mutta uskon meidän olevan vahvoilla, jos vain menemme otteluun omalla tekemisellä ja pelaamalla kovaa joukkueena. Jokaisen yksilön on lyötävä kehiin oman osaamisensa, sillä sitä kyllä löytyy joukkueesta aika paljon. Uskon kyllä, että siitä tulee hyvä ja mielenkiintoinen peli ja mennään hakemaan sitä kolmea pistettä. Juoksemalla ja laittamalla pallo verkkoon.

Joukkueen tämän kauden pelaajista läpimurron on tehnyt aiemmin Granin ja Hongan junioreita edustanut Lassi Sormunen. Kokenut Veikkausliiga-jyrä Juha Hakola on tehnyt kolme maalia. Kiffeniä seuranneille erityisen tuttu on senegalilaiskärki Cheikh Toure, jolla riittää varmasti näyttöhaluja entistä seuraansa vastaan. Valmennusryhmästä löytyy Mustissa Hurmureissa niin pelannut kuin valmentanutkin Daniel Stevens. Päävalmentajana jatkaa kolmatta kauttaan Jens Mattfolk. Sen sijaan yksi aikakausi GrIFK:n historiassa päättyi, kun edustusjoukkuetta yli 360 ottelussa edustanut Daniel Langhoff siirtyi täksi kaudeksi Kolmosen HooGeehen.

Kiffen on pelannut Grönan kanssa vuosittain harjoitusotteluja, mutta Kakkosessa joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2018, jolloin molemmat nähtiin B-lohkossa. Kauniaisissa taisteltiin maaliton tasapeli, ja Bolliksella GrIFK vei pisteet Daniel Langhoffin alkuminuuttien vaparimaalilla 1-0. Viime talven harjoitusottelussa joukkueet päätyivät 0-0-tasapeliin, mikä oli ollut tulos myös vuotta aikaisemmin.

Grankulla IFK – Kiffen lauantaina 8.6. klo 16.00 Kauniaisten keskuskentällä.

Keskuskentällä on idylliset maisemat. Kuva: Toni Venäläinen