Kauden päätosottelu edessä Keravalla

Kiffen lähtee lauantaina Keravalle PKKU:n vieraaksi. Kauden päätösottelu alkaa klo 14 Kalevan urheilupuiston tekonurmella.

Maalinteossa haasteita

Kiffenin edellinen ottelu PPJ:tä vastaan jätti paljon jossiteltavaa. Mustat Hurmurit pelasivat tasapainoisen ottelun, mutta useista hyvistäkään paikoista palloa ei saatu maaliin. Samalla nousukarsintaan oikeuttava viides sija käytännössä karkasi muita selvästi heikomman maalieron (-11) vuoksi.

– Ekaa kertaa pidettiin nollapeli, mikä on aivan h*lvetin hyvä asia. Mutta jos emme tee viidestä selkeästä maalipaikasta maaliakaan, niin emme kyllä ansaitse voittaa, päävalmentaja Juuso Kevari sadattelee koko kauden riivannutta viimeistelyongelmaa.

Kuparinen jäi rikkomatta viimeisessä kotiottelussa.

Riku Heinonen toteaa, että PPJ-pelissä oli paljon positiivista, vaikka lopputulos olikin jälleen pettymys.

– Paljon hyvää. Kivaa oli pelata ja Bollis oli kunnossa. Viime aikoina on ollut mageeta treenata ja pelata, mutta kyllähän siitä maalit jäivät puuttumaan. Olihan meillä paikat, totta kai PPJ:lläkin oli pari puolittaista jossain, mutta ihan hyvin puolustettiin. Hyvin hyökättiinkin, mutta maalejahan se vaatisi, niin kuin koko tänä vuonna.

Juuso Kevari mainitsee joukkueen pelin itsessään parantuneen.

– Onhan peli kehittynyt. Olemme treenanneet sitä jalkapalloa, jota pelaamme. Meillä on ollut selkeä idea ja jokainen pelaaja on pystynyt siihen. Tietyllä tavalla myös itseluottamus on kasvanut pallollisessa pelissä. Mielestäni meidän olisi pitänyt vielä voittaa ne pelit tuossa. Ainoat pelit, joista mielestäni emme ole ansainneet pisteitä pelillisesti ja maalipaikkojen perusteella ovat NJS, jonka voitimme loppujen lopuksi, sekä PEPO- ja JIPPO-pelit. Muissa peleissä meillä on ollut sauma voittaa, meillä on ollut paikkoja tarpeeksi. Mutta vaikka peli olisi minkä näköistä, niin ei siitä jaeta pisteitä, jos ei tee maaleja.

Heinonen toteaa, että sarjataulukko ei valehtele. Joukkueista JIPPOn, PK-35:n ja HJK Klubi 04:n muodostama kolmen kärki erottui tänä vuonna selvästi edukseen, eikä Kiffen tehnyt niitä vastaan yhtään maalia.

– Tänä vuonna on ollut paljon vaiheita. Tuloksellisesti emme tietysti voi olla tyytyväisiä, mutta sitten taas toisaalta 21 peliä on nyt pelattu ja kyllähän sarjataulukko tässä vaiheessa kertoo tämän vuoden tasomme. Mutta hyvää meininkiä ja hyvää tekemistä treeneissä, tänne on ollut kiva tulla. Ei tämä missään nimessä mitään sysipaskaa ole ollut.

– Kyllä varmaan PK-35, JIPPO ja Klubi olivat meitä tänä vuonna askeleen edellä, minkä sarjataulukkokin näyttää. Muita vastustajia vastaan oli hyviä, tasaväkisiä pelejä. Tuloksia taas saatiin kesällä, ja mielestäni viime peleissä on ollut hyviä pelejä ja hyviä suorituksia. Nyt ei tehty maalia, ja sitten taas Atlantista vastaan päästettiin harmillinen tasoitus lisäajalla.

“Takana on pitkä vuosi”

Heinonen on kärsinyt urallaan valitettavan paljon loukkaantumisista. Ehjän viime kauden jälkeen kuluva kausi on ollut jälleen hieman rikkonaisempi, vaikka viimeisimmissä peleissä hän onkin ollut vahvasti mukana.

– Se lähti jo vähän ennen kauden alkua hankalasti liikkeelle. Pieni pettymys, mutta olen toisaalta nauttinut näistä vikoista viikoista. Olen päässyt pelaamaan ja olen ollut nyt jopa suhteellisen terveenä. Totta kai mahtavaa päästä myös nyt päättämään kausi Keravalla. Takana on pitkä vuosi, joten on kiva olla itse vielä askissa, kun homma päättyy.

Viime vuosina enimmäkseen keskikentän pohjalla nähty Riksa on tahkonnut tällä kaudella topparin paikalla.

– Vauhti hidastuu ja juoksumetrit vähenevät vuosien varrella. Omia vahvuuksiani on ylöspäin pelaaminen keskikentällä. Itsekin joudun vielä vähän harjoittelemaan puolustamista, kun tuo topparin paikka ei ole niin luontainen, vaikka totta kai olen siinäkin pelannut, ei siellä mitään hätää ole. Pallon kanssa siellä on enemmän aikaa kuin keskikentällä, on kivaa laittaa palloa liikkeelle.

Riksa oli äänessä torstain treeneissä.

Heinonen kiittelee syksyn harjoitusolosuhteita. Bolliksen hyväkuntoinen luonnonnurmi vihertää, vaikka syksy on jo pitkällä.

– Ensinnäkin tämä, että olemme Bolliksella lokakuussa ja että nurmi on lokakuussa koko vuoden parhaassa kunnossa. Se on jo itsessään hieno asia. Olosuhteet ovat aika viimeisen päälle meillä tällä hetkellä. Kyllä se on näkynyt fiiliksessä ja on ollut hyvä meininki treeneissä.

– Panokset loppuivat viime viikkoon. Onneksi ei ole sellaista tilannetta, että meillä olisi 3-5 panoksetonta peliä. Nyt on enää kauden viimeinen peli. Uskon, että kaikki mukana olevat lähtevät hyvällä fiiliksellä nauttimaan fudiksesta.

Myös päävalmentaja Kevari on korostanut kuluvan viikon treeneissä iloista meininkiä.

– Tavallaan viimeisessä pelissä on kyse vain kunniasta, ja jos voitamme kymmenellä maalilla, meillä on mahdollisuudet vielä Ykkösen paikkaan. Isossa kuvassa ollaan pidetty hyvää fiilistä ja yritetty nauttia jalkapallosta. Siinä mielessä meillä on ollut hyvä treeniviikko. Se on onnistunut.

Joukkueessa on ollut jonkin verran loukkaantumishuolia pitkin loppukautta.

Rekoa (Räsänen) ei uskalleta laittaa kentälle, Kevari paljastaa joukkueen terveystilanteesta.

Kerava vaikea paikka vierailla

PKKU:n päävalmentaja Rami Rambo Hakanpää on tehnyt jälleen taikojaan ja nostanut nuoren joukkueen hyville sijaluvuille. Joukkue on nousukarsintaan oikeuttavalla neljännellä sijalla, joten sillä on päätösotteluun lähdettäessä kovat panokset. PKKU:lla on alla 0-2-tappio PEPOlle, mutta sitä edelsi kolmen ottelun voittoputki PPJ:stä, Reippaasta ja Atlantis FC Akatemiasta.

– PKKU:n joukkue on ollut mielestäni joka vuosi aika samanlainen. Nuori ja hyvä Kakkosen joukkue, mitä se varmaan tulee olemaan nytkin. Joskus heillä on ollut ehkä vielä aavistuksen parempia yksilöitä, jotka ovat sieltä nousseet. Tänä vuonna heillä on ollut kuitenkin ilmeisen hyvä kausi, joten siellä on varmasti ollut jälleen onnistumisia yksilöissä, Heinonen toteaa.

Juuso Kevari korostaa PKKU:n olevan taitava tilanteenvaihdoissa.

– Uskon heidän olevan entistä vaarallisempia niissä, koska uskon meidän saavan pelin haltuun yhtä hyvin kuin aikaisemmissa peleissä. Puolustuksemme on tavallaan haavoittuvampi, koska olemme rohkeampia ja teemme tietynlaisia virheitä, ja ne ovat olleet aika radikaaleja virheitä pallollisessa pelissämme. Noah Kaijasilta on hyvä pelaaja, ainakin hänet pitää saada kiinni.

JäPS-kasvatti Heinonen on edustanut juniorivuosinaan myös PKKU:ta. Sen suurempaa erityislatausta hän ei kuitenkaan kerro tuntevan.

– Ei ehkä enää, PKKU alkaa olemaan niin tuttu kumppani. On pelattu talvet, kesät ja syksyt, ja aina jossain vaiheessa tulee PKKU vastaan.

Tejan Deen onnistui edellisellä Keravan reissulla.

Vierailut Kalevan urheilupuistoon ovat olleet Kiffenille tuskaisia. Edellinen voitto on heinäkuulta 2017. Uskoa antaa tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen, jonka Kiffen voitti heinäkuisella Bolliksella 2-1.

– Voiton avaimet ovat siinä, että pystymme minimoimaan radikaalit virheet pallollisessa pelissämme. Ja toivon, että hyökkääjämme löytäisivät pallolla maalin, Kevari luettelee.

– Heillä on panosta, joten he varmaan tulevat ihan hyvällä vastuksella. Me lähdemme vain pelaamaan rennosti ja totta kai kauden parasta fudista. Niin kuin tuloskin kertoo, emmehän me mitään älyttömän hyvää fudista ole vielä pelattu. Kyllä se kauden paras peli voisi olla tähän loppuun. Heinonen päättää.

Viimeisimmät kohtaamiset

23.7.2023 Kiffen – PKKU 2-1
1.10.2022 Kiffen – PKKU 0-2
9.7.2022   PKKU – Kiffen 1-1
11.9.2021 PKKU – Kiffen 2-1
19.6.2021 Kiffen – PKKU 2-4
17.6.2020 PKKU – Kiffen 1-1
15.7.2017 PKKU – Kiffen 0-2
9.5.2017   Kiffen – PKKU 1-2

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön FC Kiffen (@fckiffen) jakama julkaisu