Kausi käyntiin tappiolla

Kiffenin kauden 2022 ensimmäinen harjoitusottelu pelattiin tänään sunnuntaina Vantaan Korson Peakfin Arenalla. Vierailija KäPa oli kentällä hieman terävämpi ja vei näin ansaitusti Winterliigan pisteet mukanaan lukemin 2-3 (0-1).

Ottelu alkoi käpyläläisten hallinnassa. Kentällä oli selkeästi huomattavissa se että vierailijoilla oli alla jo kaksi harjoitusottelua, toinen HJS:aa ja toinen HJK:ta vastaan. Muutenkin kentälle astunut vierailija oli täynnä toisilleen tuttuja pelimiehiä, vaikkakin iältään nuoria. Suurin osa heistä voitti viime kaudella P17 Suomen mastaruuden ja ovat nyt astumassa aikuisten sarjoihin. Varsinaisia testipelaajia kentällä kävi ainoastaan yksi. Kiffen oli sitä vastoin liikkeellä testimiehistöllä. Avauksessa oli viime kauteen verrattuna kahdeksan uutta pelaajaa, ja vaihdosta heitä tuli vielä kolme lisää. Ei ollut siis ihme, että yhteispeli oli vielä hieman hakusessa.

Valmentaja Mako Tukiainen oli kuitenkin tyytyväinen taistelun tauottua.

– Harjoitusottelu on aina harjoitusottelu, mutta KäPa oli kentällä juuri numeroiden verran terävämpi. Meille tärkeintä oli nähdä testipelaajat tositoimessa. Kuinka hyvin jalka nousee Olympiastadionin alueella juostessa ei vielä paljoa kerro. Pallollisia harjoituksia voidaan tällä hetkellä pitää vaihtelevan aikataulun mukaisesti jopa ruhtinaalliset kaksi kertaa viikossa. Joten olosuhteisiin nähden harjoitusottelu meni hyvin, ja muutama pelaaja antoi itsestään sellaisen kuvan kun toivoinkin. Huomenna sitten pähkäillään valmennusryhmän ja taustojen kesken, ketkä heistä jatkavat vielä näyttöjen antamista ja keneltä pyydetään nimeä sopimukseen. Ehkä joku testipelaaja putoaa myös ringistä pois, sillä uusia tulijoita on vielä. Kun vain Bollis 1:n lämmitys alkaisi toimimaan ja päästäisiin treenaamaan neljä kertaa viikossa, niin asiat olisivat paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan. Talin hallin avautumisesta harjoituskäyttöön en vielä uskalla edes unelmoida.

Kiffenin maalit iskivät Mauricio Hopsu ja testipelaaja Samuel Lindgren.