Kausi päätökseen Lahdessa

Kiffenin pitkä sarjakausi saa päätöksensä Reippaan vieraana Lahden Kisapuistossa. Ottelu alkaa klo 14.00.

Kiffen viime peleissä pirteä

Edelliseen JIPPO-otteluun Kiffen lähti haastavista lähtökohdista, kun sivussa oli useita pelaajia pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi. Mustat Hurmurit pelasivat kuitenkin hyvän ottelun ja olivat kiinni voitossa aivan viimeisille minuuteille asti, kunnes viimeiset 40 minuuttia ylivoimalla pelannut JIPPO onnistui lopulta tasoittamaan loppulukemiksi 1-1.

– JIPPO-peli oli meiltä ihan ok. Puolustimme vähän syvemmällä, sillä tiesimme, miten JIPPO hakee. Siinä onnistuimme varsin hyvin, pidimme JIPPOn pois vaarallisilta paikoilta. Punainen kortti vähän sekoitti meidän pakkaa ja jouduimme puolustamaan vieläkin syvemmällä, mutta siinäkin onnistuttiin ihan hyvin. Lopussa kävi harmillisesti pieni lipsahdus kulmassa ja siitä JIPPO tuli tasoihin, mutta kaiken kaikkiaan voimme olla tyytyväisiä esitykseemme, valmentaja Atte Wahlstedt toteaa.

Kiffen on esiintynyt kahdessa viimeisessä ottelussa pirteästi, mutta samalla sillä on käynnissä viiden ottelun putki ilman voittoja.

“Kausi on hauskempaa päättää voittoon”

Viimevuotiseen tapaan kausi päättyy Reipas-otteluun. Molempina kausina Kiffeniä on myös edustanut hyökkääjä Valtteri Lohi, joka harmittelee omalle kohdalleen osuneita loukkaantumisia. Fiilis on kuitenkin ollut koko ajan hyvä.

– Taas alkaa olemaan yksi pitkä ja vähän rikkonainen kausi yhtä peliä vaille valmis. Kausi on ollut erittäin pitkä ja siihen on mahtunut hyviä ja huonoja pelejä, mutta joukkueessa on koko kauden ajan säilynyt erittäin hyvä tekemisen meininki, “Fisu” kehuu.

Valtteri “Fisu” Lohi pelaa toista kauttaan Mustissa Hurmureissa.

Kummallakaan joukkueella ei ole ottelussa isompaa panosta, vaan Kiffenin sijoitus on varmasti neljäs ja Reippaan kolmas. Lohkovoitto ja samalla nousu Ykköseen ratkaistaan samanaikaisessa JIPPOn ja KäPan välisessä ottelussa Joensuussa.

– Vaikka sarjasijoituksen kannalta ei tällä pelillä ole väliä, niin viime viikon JIPPO-pelistä pystyi näkemään, että kentälle saatiin hyvää tunnetta silti. Siksi en usko, että se jää viimeisessä pelissä siitä kiinni. Kausi on huomattavasti hauskempaa päättää voittoon, ja erityisesti kapteenille voitto on tärkeä, koska muuten päätösreissu Lissaboniin olisi pilalla. Murjottavaa Severiä (Murto) ei kukaan halua nähdä, joten eiköhän hoideta vielä viimeinenkin peli kunnialla läpi, Lohi veistelee.

Fisu on pelannut tällä kaudella kuudessa Kakkosen pelissä, eikä Kiffen ole hävinnyt niistä yhtäkään.

Valmistautumiseen on liittynyt tällä viikolla haasteita, sillä usealla pelaajalla on ollut vaikeuksia osallistua harjoituksiin työ- ja opiskelukiireiden vuoksi. Lisäksi Kiffeniltä ovat sivussa pelikieltojen vuoksi Antti Korhonen ja Valtteri Karlsson. Sen sijaan joukkueen käytettävissä ovat pelikielloista vapautuvat Muslim Markhiyev, Tejan Deen ja Rasmus Ruismäki. Muutaman pelaajan pelikunto selviää lähempänä ottelua.

– Totta kai meillä on revanssi mielessä, mutta niin on varmaan Reippaallakin, hehän ottivat edellisessä ottelussaan dunkkuun 7-0. Eiköhän siitä tule aika kova ottelu molemmin puolin. Molemmat haluavat ihan varmasti päättää kautensa voittoon. Sitä lähdemme hakemaan, Wahlstedt kiteyttää.

Reippaalla alla murskatappio

Pitkän hyvän jakson jälkeen Lahden Reipas on hävinnyt kaksi viimeistä otteluaan. Viime kierroksella viirupaidat menettivät mahdollisuutensa sarjanousuun kokemalla Helsingissä 0-7-tappion KäPalle. Avausjaksolla Reipas pysyi vielä käpyläläisten vauhdissa mukana, mutta kotijoukkueen kaksi osumaa pakottivat lahtelaiset pelaamaan toisen jakson riskillä. Sen seurauksena ottelu repesi täysin. Lauantaina joukkue varmasti haluaa pestä kasvojaan kauden päätöksessä kotiyleisönsä edessä.

Reippaan paras maalintekijä on kymmenen osumaa viimeistellyt Lirinis Haziri, mutta Kiffenin tavoin maalinteko on jakautunut joukkueessa tasaisesti. Asaad Babiker ja Gullit Zolameso ovat onnistuneet kahdeksasti kumpikin.

Runkosarjan keskinäisissä kohtaamisissa joukkueet voittivat kotiottelunsa. Heinäkuun alussa Bolliksella Kiffen vei tiukan pelin nimiinsä Peik Koskisen osumalla 1-0. Noin kuukausi takaperin Lahdessa Reipas oli kaikessa edellä ja voitti selvästi 3-0. Joukkueet ovat pelanneet Kakkosessa yhtäaikaisesti kaudesta 2019 lähtien, ja sinä aikana se oli samalla Kiffenin ensimmäinen tappio Reippaalle.

Joukkueet kohtasivat viimeksi Lahdessa 24. syyskuuta.

Kohtaamiset kaudesta 2019 lähtien:

24.9.2022: Reipas – Kiffen 3-0
1.7.2022: Kiffen – Reipas 1-0
23.10.2021: Kiffen – Reipas 2-1
31.8.2021: Reipas – Kiffen 1-1
24.10.2020: Reipas – Kiffen 1-2
13.8.2019: Kiffen – Reipas 1-1
29.5.2019: Reipas – Kiffen 1-1

Livelähetys

Kotijoukkue tarjoaa ottelusta livestriimin Spiideo Play -palvelussa hintaan 3,90 €: https://play.spiideo.com/games/7544e6fc-41d8-4b03-8ab0-fb2630c04f26